Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Τσιάρας: Η ανάπτυξη ο μόνος δρόμος για ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας

«Ο μόνος δρόμος για να πετύχουμε ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας είναι ο δρόμος της ανάπτυξης, ο δρόμος των επενδύσεων, ο δρόμος της επιχειρηματικότητας» υποστήριξε στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας για την «προστασία των εργαζομένων» ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας.

Στην τοποθέτησή του, ο γαλάζιος Γραμματέας σημείωσε ότι οι βουλευτές της πλειοψηφίας που ψήφισαν την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, καλούνται να αποφασίσουν και πάλι μέσα στην ομίχλη των αυταπατών και των ψευδαισθήσεων του κ. Τσίπρα.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μέσα από τις ρυθμίσεις του νομοθετήματος του Υπουργείου Εργασίας προσπαθεί να κρύψει τη νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων, η οποία αγγίζει το 41% και το πάγωμα της έκδοσης 120.000 νέων επικουρικών συντάξεων, ενώ ήδη εκκρεμεί η έκδοση 300.000 συντάξεων.

«Για πρώτη φορά έχουμε συντάξεις ύψους 190-200 ευρώ με τον νόμο Κατρούγκαλου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας ενώ επεσήμανε ότι η φαινομενική μείωση της ανεργίας οφείλεται κυρίως στην εκτόξευση των ευέλικτων μορφών εργασίας έναντι των σταθερών μορφών απασχόλησης, στους εργαζόμενους με αμοιβές των 360 ευρώ, και την έξαρση του φαινομένου του brain drain, το οποίο επί ημερών του ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε το ρεκόρ του 35%.

«Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο περισσότερο επικοινωνιακού χαρακτήρα, προκειμένου  ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης να δοθούν επιχειρήματα στον κ. Τσίπρα» εκτίμησε ο κ. Τσιάρας και προέβλεψε ότι «ο κ. πρωθυπουργός θα επιχειρήσει για μια ακόμα φορά να ωραιοποιήσει μια πραγματικότητα, η οποία σε κανέναν βαθμό και με καμία λογική δεν συναντιέται με την πραγματικότητα που ζουν οι Έλληνες πολίτες.




Total
0
Shares
Previous Article

Θανατηφόρο τροχαίο στην Παλαιά Εθνική Οδό Τρικάλων – Άρτας

Next Article

Διανομή εντύπων από αστυνομικούς στα σχολεία

Related Posts