Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Τσιάρας: Αποφεύγει τον διάλογο για την Παιδεία ο κ. Γαβρόγλου

 

«Όσο υποσχόταν τον εξαντλητικό διάλογο ο κ. Γαβρόγλου, άλλο τόσο φρόντισε να τον αποφύγει», είπε από το Βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας, ασκώντας έντονη κριτική προς τον Υπουργό Παιδείας για την επιλογή του να εισάγει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την διοικητική δομή της εκπαίδευσης με την διαδικασία του επείγοντος.

Ως προς την ουσία των προτεινόμενων ρυθμίσεων, ο κ. Τσιάρας κατηγόρησε την κυβέρνηση, πως επιδιώκει την κομματική άλωση των διοικητικών δομών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Απέδωσε, μάλιστα, στην ιδεοληπτική εμμονή του Υπουργού την απόφαση να υπερψηφιστεί ένα νομοσχέδιο, το οποίο καταργεί τυπικά και ουσιαστικά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στα ελληνικά δημόσια σχολεία. «Με την κατάργηση της αξιολόγησης, καταργείτε την κινητήρια δύναμη που θέτει την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς σε τροχιά συνεχούς βελτίωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά  ο κ. Τσιάρας.

Ταυτόχρονα, επέκτεινε την κριτική του στην κυβέρνηση για τις επιλογές της να καταργήσει επί της ουσίας τον θεσμό των Σχολικών Συμβούλων και να υποβαθμίσει την ειδική αγωγή. «Με το νομοσχέδιο σας καταργείτε σημαντικούς θεσμούς που έχουν αποδείξει μέσα στο χρόνο ότι υποστηρίζουν σημαντικά την εκπαιδευτική διαδικασία, όπως ο θεσμός των σχολικών συμβούλων. Παράλληλα, υποβαθμίζετε με τρόπο ανερυθρίαστο την ειδική αγωγή, ρίχνοντας τις δομές της στον Καιάδα μιας νέας υπερτροφικής, υδροκεφαλικής διοίκησης, η οποία θα είναι εντελώς απομακρυσμένη, αν όχι παντελώς αποκομμένη από τα σχολεία και τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας» είπε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Καταλήγοντας, ο κ. Τσιάρας απευθύνθηκε προς τον Υπουργό Παιδείας κατηγορώντας τον ότι εκτίθεται και παράλληλα εκθέτει και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία, τελικά, υπερψήφισε ένα νομοσχέδιο, το οποίο συνάντησε την καθολική αντίδραση, όχι μονό της αντιπολίτευσης, αλλά και του συνόλου των εμπλεκόμενων θεσμικών φορέων της εκπαίδευσης. «Κύριε Υπουργέ, το πόρισμα της επιτροπής του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, στο οποίο συμμετείχατε ο ίδιος το 2016 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, όχι μόνο δεν υποστήριζε την κατάργηση των σχολικών συμβούλων, που ψηφίζετε σήμερα, αλλά αντίθετα πρότεινε την αναβάθμιση του θεσμικού τους ρόλου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας, ο οποίος επανέλαβε τη δέσμευση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, να καταργήσει τον νόμο Γαβρόγλου, μετά τις επικείμενες εκλογές.




Total
0
Shares
Previous Article

Επίσκεψη μαθητών στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Μουζακίου

Next Article

Με Χαΐνηδες και Υπόγεια Ρεύματα σε ελεύθερο ρυθμό