Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Τσιάρας: Αβέβαιο μέλλον για την μονιμοποίηση των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρεώσεις

Ερώτηση προς τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Τόσκα

Ερώτηση προς τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Τόσκα, για το αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει ως οφείλει, άμεσα, στη μονιμοποίηση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης (ΠΠΥ) που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, κατέθεσε ο βουλευτής Καρδίτσας & Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τσιάρας, μαζί με  άλλους 48συνάδελφους του βουλευτές.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν προς την κυβέρνηση, πως «σε λίγες μέρες λήγει η προθεσμία μονιμοποίησής των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης που θέτουν οι διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και μέχρι σήμερα οι 4.000 εργαζόμενοι δεν έχουν ενημερωθεί από την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, για το αν θα συνεχίσουν να εργάζονται μετά την 10η Φεβρουαρίου 2017, είτε ως ΠΠΥ, είτε ως μόνιμο Πυροσβεστικό Προσωπικό».

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπογραμμίζουν το γεγονός πως η κυβέρνηση φαίνεται να «λησμόνησε» να προγραμματίσει και να προβλέψει στο τακτικό προϋπολογισμό την προβλεπόμενη δαπάνη που θα προέκυπτε από την μονιμοποίηση του συγκεκριμένου αριθμού ΠΠΥ, παρά το γεγονός ότι αυτή προβλεπόταν από τον σχετικό νόμο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: «στον προϋπολογισμό του Πυροσβεστικού Σώματος έτους 2017, οι πιστώσεις που αφορούν την κατηγορία των ΠΠΥ είναι αντίστοιχες του προηγούμενου έτους, κατά λίγο μειωμένες, γεγονός που αποδεικνύει ότι αν δεν υπάρξουν, είτε αλλαγή του νόμου είτε των μισθολογίων, η μονιμοποίηση των ΠΠΥ δεν έχει προβλεφθεί».

«Η κυβέρνηση καλείται να αρθεί στο ύψος των ευθυνών της και να απαντήσει άμεσα στα ερωτήματα που θέτει η ΝΔ, μεταφέροντας την αγωνία των ΠΠΥ», καταλήγουν οι ερωτώντες Βουλευτές. Και ζητούν από τον Αναπληρωτή Υπουργό: «να προωθηθούν και να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την μονιμοποίηση όσων ΠΠΥ το δικαιούνται».




Total
0
Shares
Previous Article

Με λαμπρότητα τέλεσθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας της Ι.Μ. Σπηλιάς στο Μουζάκι

Next Article

Δύναμη Ανανέωσης: Ο Δ. Σοφάδων διοικείται από «ομάδα έργου»;