Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Γκαβογιάννης: Πρώτα οι δημότες και οι επιχειρήσεις

gavogiannis Kostas

Ζούμε δύσκολες μέρες και ύστερα από τα επιπλέον μέτρα για την Καρδίτσα το μέλλον γίνεται ακόμα δυσκολότερο. Η τοπική οικονομία στενάζει, ωστόσο παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας ο Δήμαρχος παραμένει εξαφανισμένος. Εξαφανισμένος και άβουλος. Ήδη προτείναμε με δύο παρεμβάσεις μας μια σειρά δράσεων στις οποίες έπρεπε να προχωρήσει ο Δήμαρχος προκειμένου να συνδράμει στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και οι δημότες.

Οι πρώτοι από προχθές βρίσκονται απέναντι σε νέους περιορισμούς της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, γεγονός που για τους περισσότερους δε σημαίνει απλώς μείωση εσόδων, αλλά λουκέτο, που θα συμπαρασύρει μαζί με τις επιχειρήσεις τους και τους δεκάδες εργαζόμενους μαζί με τις οικογένειές τους. Αυτό για την  Καρδίτσα θα είναι τεράστιο πλήγμα μιας και δεν υπάρχουν εναλλακτικές που να υποστηρίζουν κάποια αναπτυξιακή πορεία, κάτι για το οποίο η σημερινή Δημοτική Αρχή φέρει τεράστια ευθύνη

Ένα χρόνο τώρα δεν έκανε απολύτως τίποτα, λες και διεκδικεί κάποιο βραβείο ανυπαρξίας.

Όμως αυτή τη στιγμή, λίγο πριν την ύστατη δηλαδή, μπορεί να μας αποδείξει ότι ενδιαφέρεται για την Καρδίτσα και όχι για τη λεηλασία της.

Η πρόταση που θα καταθέσω είναι εφικτή, νόμιμη φυσικά και μπορεί να εξοικονομηθούν τουλάχιστον 250.000 ευρώ το χρόνο. Επί της ουσίας λοιπόν.

Αυτή τη στιγμή στο Δήμο υπάρχουν επτά αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και ένας ειδικός γραμματέας που στοιχίζουν στο Δήμο κοντά στις 500.000 ευρώ το χρόνο.

Ο κάθε αντιδήμαρχος με τη γραμματέα του στοιχίζει 4,100 ευρώ το μήνα, ο Γενικός Γραμματέας με τη γραμματέα του 5,500 ευρώ το μήνα και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ 2,100. Από την ΚΑΠ που είναι  750.000 τον μήνα πληρώνονται μισθοί υπαλλήλων και τα παραπάνω έξοδα.

Προτείνουμε ο δήμος να λειτουργήσει με δύο αντιδημαρχίες μια καθαριότητας και μια πράσινου με μια κοινή γραμματεία. Αυτοί θα είναι σε επικοινωνία με όλες τις τοπικές κοινότητες των δημοτικών διαμερισμάτων για να καταγράφονται και να λύνονται τα προβλήματα.

Μπορεί να λειτουργήσει έτσι γιατί στο προσωπικό του  έχει ικανούς Διευθυντές και υπαλλήλους.

Ο Δήμαρχος έχει το δικαίωμα να καταργήσει τις υπόλοιπες αντιδημαρχίες, αλλά παρόλα αυτά αν κρίνει ότι είναι αναγκαίες ας τις κρατήσει χωρίς μισθό. Έτσι εξοικονομούνται 12.000 τον μήνα και έχει το περιθώριο ο Δήμαρχος να τους αλλάζει ανά 1 χρόνο.

Ο γενικός γραμματέας και η γραμματέας του γενικού γραμματέα είναι εντελώς περιττοί και με την κατάργησή τους μειώνει τα έξοδα του ο δήμος κατά 5.500€ τον μήνα.

Επομένως έχουμε 12.000 από τους αντιδημάρχους επί 12 μήνες 144.000

Γενικός γραμματέας και γραμματέα 5.500 επί 12 μήνες 66.000

Στη ΔΕΥΑΚ υπάρχει ικανότατος διευθυντής οπότε μπορεί να αφαιρεθεί το έμμισθο αξίωμα του προέδρου διότι στοιχίζει 24.000 τον χρόνο όπως και τα 1.000 περίπου € από τα συμβούλια που γίνονται. Ολα τα παραπάνω μεταφράζονται σε 250.000 ευρώ έσοδα το χρόνο για το Δήμο.

Αυτά τα έσοδα στην παρούσα φάση θα μπορούσαν να είχαν διατεθεί για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται και από τα τελευταία μέτρα για τον κορωνοϊό. Βέβαια αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο έσοδο γιατί η Δημοτική Αρχή είναι ικανότατη στο να μοιράζεται το κρατικό χρήμα μέσα από αντιδημαρχίες που δεν παράγουν έργο,  προεδρεία και Γενικές Γραμματείες φωστήρων.

Αν δεν είναι έτσι και κάνω λάθος ας το αποδείξουν. Ας αποδείξουν ότι δεν ήρθαν στο Δήμο για να τα κονομήσουν, αλλά ήρθαν για να προσφέρουν. Αφού δεν μπορούν να προσφέρουν με ιδέες, με προτάσεις, με διεκδίκηση και όραμα, ας προσφέρουν τους μισθούς τους. Θα είμαι ο πρώτος που θα χειροκροτήσω.

gavogiannis Kosta 1

Κώστας Γκαβογιάννης

Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας

Επικεφαλής του Συνδυασμού “Καρδίτσα από την Αρχή”




Total
0
Shares
Previous Article
Δελτίο Ενημέρωσης θετικών κρουσμάτων Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτίο Ενημέρωσης θετικών κρουσμάτων Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article
Δρομολόγια Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων