Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώδωνες ανακύκλωσης γυαλιού τοποθέτησε ο Δήμος Μουζακίου

Νέες δράσεις ανακύκλωσης προωθεί ο Δήμος Μουζακίου που ξεκίνησε την τοποθέτηση ειδικών κάδων συλλογής γυάλινων συσκευασιών. Οι κώδωνες έρχονται να προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες μπλε κάδους της ανακύκλωσης δημιουργώντας μία ακόμη γραμμή στην ανακύκλωση.

Έτσι τοποθετήθηκαν 27 μπλε κώδωνες γυάλινων συσκευασιών, εμβαθύνοντας το διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων υλικών και πλέον στους παλαιούς μπλε κάδους της ανακύκλωσης θα μπαίνουν τα χάρτινα, τα πλαστικά και μεταλλικά απορρίμματα.

Η τοποθέτηση των κάδων έγινε με ευθύνη της αντιδημαρχίας Καθαριότητας και δόθηκε προτεραιότητα σε σημεία όπου υπάρχουν επιχειρήσεις διασκέδασης και ξενοδοχεία με  μεγάλη παραγωγή ποσότητας ανακυκλώσιμο γυαλιού.

Μέσω των  ειδικών κωδώνων γυαλιού προσδοκάται η αποφυγή πρόσμιξης του γυαλιού µε άλλα υλικά, η αξιοποίηση των γυάλινων συσκευασιών στην ανακύκλωση και η μείωση του όγκου και του βάρους των απορριμμάτων που μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ, κάτι το οποίο συνεπάγεται μείωση του κόστους μεταφοράς για τον Δήμο.

Η αποκομιδή και η μεταφορά του ανακυκλώσιμου υλικού θα πραγματοποιείται με ειδικό πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (Ε.Ε.Α.Α.) υπό την εποπτεία του αρμόδιου τμήματος του Δήμου.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες αναβάθμισης του συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων, με στόχο τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και τη μείωση των σκουπιδιών που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ.

Έτσι μετά την οικιακή κομποστοποίηση και τη δωρεάν διάθεση κομποστοποιητών στους δημότες μας προχωράμε στην τοποθέτηση 27 κωδώνων συγκέντρωσης γυαλιού σε επιλεγμένα σημεία μεγάλης παραγωγής γυάλινων μπουκαλιών και απορριμμάτων.

Ήδη πάρα πολλοί συμπολίτες μας εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση κάδων κομποστοποίησης προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και σύντομα ο Δήμος μας θα καλέσει την πρώτη ομάδα των ενδιαφερομένων προκειμένου να τους διαθέσει τους κάδους, ενώ θα συνεχίζονται παράλληλα οι αιτήσεις προκειμένου να συμπληρωθούν οι 140 διαθέσιμοι κάδοι» δήλωσε ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός




Total
0
Shares
Previous Article

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων Μουζακίου

Next Article

Συνάντηση Προέδρων του Δήμου Μουζακίου και Δήμου Αργιθέας στο Μουζάκι