Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κωστής Νούσιος: Εντατικοποίηση των περιβαλλοντικών ελέγχων

Σε συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Υδροοικονομίας, Χωρικού Σχεδιασμού, Πολιτικής Γης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Κωστή Νούσιου, με τους Διευθυντές των Τμημάτων Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και του  Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τέθηκε επί τάπητος το θέμα των περιβαλλοντικών ελέγχων σε βιοτεχνίες και βιομηχανίες για επεμβάσεις και δραστηριότητες που ενδεχομένως να δημιουργούν όχληση και υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος,  της εφαρμογής της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και της επιβολής διοικητικών κυρώσεων όπου δεν υπάρχει συμμόρφωση με τις υποδείξεις των υπηρεσιών.

Άμεσα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα προχωρήσουν σε επιτόπιους ελέγχους και δειγματοληψίες σε βιολογικούς καθαρισμούς, σε ρέματα και ποταμούς για να εξακριβωθεί από την κανονικότητα ή μη των δειγμάτων η  τήρηση των περιβαλλοντικών όρων.

Ο κ. Νούσιος τόνισε ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι αποδεδειγμένα πια προτεραιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ θα πρέπει να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις με στόχευση τη φιλική προς το κλίμα αειφόρο ανάπτυξη, η οποία μπορεί να θεωρηθεί ως μια μεγάλη ευκαιρία για την τόνωση των επενδύσεων και της απασχόλησης στη Θεσσαλία.




Total
0
Shares
Previous Article

"Κλειδώνει" άνοδο με νίκη ο ΑΣΚ στο παιχνίδι της Κυριακής με Καστοριά

Next Article

Τα ποτάμια της χώρας, οι ανάσες, δηλαδή ζωής σε κάθε πόλη