Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κων. Η. Βασιλός: Πάγια τακτική ή μέθοδος της κολοτούμπας;

Διαβάζοντας στον ηλεκτρονικό τύπο ένα κείμενο που υπογράφει ο Λάμπρος Ευθυμίου σαν πρόεδρος της τ.κ Οξυάς δεν μπορώ να μην σχολιάσω το κατάπτυστο του περιεχομένου.

Το συγκεκριμένο κείμενο δεν είναι τίποτε άλλο από μια προσωπική επίθεση στον Γιώργο Καραβίδα και ύπουλη προσπάθεια υπονόμευσης των θέσεων και απόψεων τετρακοσίων σαράντα έξι Οξυωτών (446), που με την συμμετοχή τους στην εξόρμηση για την Οξυά διατυπώνουν την αντίθεσή τους σε έργα  που έχουν δρομολογηθεί εν κρυπτώ από τους κατοίκους της Οξυάς.

Συγκεκριμένα έχουν δρομολογηθεί τρία Μ.Υ.Ε στο ρέμα της Οξυάς (περίεργο για ένα ρεματάκι 6 χλμ, ΤΡΙΑ έργα; Ο Αχελλώος είναι;) με το ένα να έχει πάρει έγκριση από το τοπικό συμβούλιο χωρίς κανένας να μπεί στον κόπο να ενημερώσει τη τοπική κοινωνία. Σχετικά με τις σταθερές απόψεις που έχει η τωρινή αλλά και η προηγούμενη τοπική αλλά και δημοτική αρχή αξίζει να αναφέρω τα παρακάτω. Πρίν κάμποσα χρόνια, είχα την τιμή να με εκλέξουν οι συγχωριανοί μου στο Δ.Σ του συλλόγου των Απανταχού Οξυωτών ο Άγιος Δημήτριος και μαζί μου στην σύνθεση του τότε Δ.Σ είχαν εκλεγεί η Σοφία Τόλια,  Πάτας Δημήτριος και ο Λάμπρος Ευθυμίου. Ο Δήμαρχος Μουζακίου ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον Κο Κωτσό είχε οργανώσει κάποια εκδήλωση και ζητούσε προτάσεις από φορείς και συλλόγους σχετικά με την ανάπτυξη στα χωριά μας εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Σε εκείνη την εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πάτας Δημ. εκπροσωπώντας τον σύλλογο και παρουσίασε τις προτάσεις του, οι οποίες απέσπασαν τα συγχαρητήρια του Δήμου αλλά και των παρευρισκομένων. Τώρα πως από εκείνες τις προτάσεις φτάσαμε να υπογράφουν τα συγκεκριμένα άτομα για παραχώρηση υδάτων σε ιδιώτες αλλά και να βαπτίζουν ανάπτυξη την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα βουνά μας, πρέπει να το εξηγήσουν (το λες και κολοτούμπα). Εκτός αν οι τουρίστες που προσδοκούσαμε να έρθουν με την εφαρμογή των προτάσεων μας, ονειρεύονταν κούνια μπέλλα στα αιολικά πάρκα και rafting ανάμεσα σε φράγματα στο ποτάμι μας. Οι ίδιοι άνθρωποι δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα από την επανάσταση των τοπικών κοινωνιών όπου η συγκεκριμένη «ανάπτυξη» εφαρμόστηκε;

Όλα τα παραπάνω λαμβάνουν χώρα εδώ και αρκετά χρόνια και παρότι ο Δήμαρχος έχει κινήσει όλα τα νήματα από την αρχή, ΞΕΧΑΣΕ το πιο βασικό, να ενημερώσει μέσω ανοικτής διαβούλευσης (Λαική Συνέλευση) τους Οξυώτες. Κάπως έτσι αντιλαμβάνεται την λειτουργία της δημοκρατίας. Όταν δε τον κάλεσαν να το πράξει,τότε με την μέθοδο των κονδυλοφόρων ξεκίνησε να ρίχνει λάσπη και να ανακαλύπτει εχθρούς που άκουσον άκουσον ζητάνε ενημέρωση.

Για την ιστορία της υπόθεσης όντως έγιναν δύο ενημερώσεις, και ΟΧΙ ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, στις  ημερομηνίες που αναφέρονται στο κείμενο αλλά έγιναν για να γίνουν. Τι εννοώ;

Η πρώτη από τις ενημερώσεις έγινε μέσα στα Χριστούγεννα και το καταχείμωνο στη Οξυά και σκοπό δεν είχε την ενημέρωση αλλά την δημιουργία άλλοθι ότι και καλά εμείς ενημερώνουμε. Με την συμμετοχή περίπου 50 ατόμων όμως οι οποίοι αντέδρασαν για τα επικείμενα έργα η τοπική αρχή και ο Δήμαρχος αναγκάστηκαν να τα «μαζέψουν» καθώς η κατακραυγή ήταν γενική. Η δεύτερη απόπειρα ήταν λίγο πιο οργανωμένη και έγινε στην Αθήνα στην έδρα του συλλόγου των Απανταχού Οξυωτών ο Αγιος Δημήτριος. Εκεί μαζί με τους άρχοντες, πρόεδρο και Δήμαρχο φρόντισαν να έχουν μαζί και «ειδήμονες»,  υπαλλήλους βέβαια των εταιρειών που θέλουν να κάνουν τα υδροηλεκτρικά στο χωριό. Μετά από τις τοποθετήσεις των μεν και των δε και αφού είδαν ότι ο κόσμος τους πήρε χαμπάρι ο μεν Δήμαρχος το γύρισε στο καλαματιανό και άρχισε τα «εγώ εκλέγομαι από το λαό, ενεργώ για το λαό και θα κάνω λαική συνέλευση», «ο ενημερωμένος πολίτης είναι ευλογία για τον τόπο του» κ.α., όλα αυτά ενώ προσπαθούσε με πολύ κόπο να αποτρέψει τον πρόεδρο να μιλήσει τραβώντας τον από το σακάκι κάθε τόσο (τι φοβόταν άραγε;). Και από την δεύτερη λοιπόν ενημέρωση πήραν τις απαντήσεις τους για τις οποίες στο κείμενο ούτε λόγο δεν αναφέρουν. Γιατί πρόεδρε δεν λές ότι ο κόσμος σας έκραξε;

Στην ίδια ενημέρωση ο κος Καραβίδας δημοσιοποίησε το απόσπασμα από την επικοινωνία που είχε με έναν από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας και που ο υποβολέας στο κείμενο κάνει πως ανακάλυψε την Αμερική. Τι λέει λοιπόν το συγκεκριμένο απόσπασμα στο ξεκίνημά του; αντιγράφοντας από το κείμενο ¨«…η ενημέρωση των κατοίκων θα γίνει με δική σας πρωτοβουλία (της εταιρείας δηλαδή)……. Θα μελετήσω το έργο και εφόσον είναι ωφέλιμο, θα είμαστε μαζί σας (Καραβίδας)….». Αρα  και τότε ζητούσε ενημέρωση και νομιμότητα και ωφέλεια για τον τόπο. Που είδε ο πανεπιστημιακός πρόεδρος συναλλαγή; Ποιος δεν συμφωνεί ότι εάν το έργο ήταν καλό θα ήμασταν αρωγοί στην πραγματοποίηση του; ΔΕΝ είναι όμως, και βρίθει ανακριβειών και καταπατά κατάφορα τον νόμο, κάτι που και  ο υπουργός διαπίστωσε στην τελευταία συνάντηση που είχαμε μαζί του. Μάλλον ο υποβολέας σας κε πρόεδρε νομίζει ότι απευθύνεστε σε πρόβατα. Δεν έχουμε τέτοιο σκοπό πληροφορήστε τον.

Υ.Γ  ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ο Δήμαρχος για να κάνει εκείνη την συνέλευση που υποσχέθηκε ΟΧΙ ΜΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. Χρόνο να παλεύει με τις αρκούδες έχει, για συνέλευση όχι; Θα προτιμούσαμε η συνέλευση να γίνει πριν τα εγκαίνια του έργου.

Υ.Γ2 Κε Πρόεδρε πρέπει να έχετε πάρα πολύ μεγάλη χούφτα για να χωράει 446 Οξυώτες!!!

Υ.Γ3 Για την ενημέρωση σχετικά με την συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό, εν καιρώ, λίγη υπομονή.

Υ.Γ4 Για τον ανεμολογικό ιστό που θέλετε να εγκαταστήσετε ποια ενημέρωση κάνατε; Εκτός  της ενημέρωσης ότι είναι κάτι «δικά σας παιδιά» μας πνίξατε στην δημοκρατία και πάλι.

Βασιλός Η.Κωνσταντίνος




Total
0
Shares
Previous Article

Τη συνεργασία των δημοτών για τον αποχιονισμό της πόλης ζητά ο Δήμος Καρδίτσας

Next Article

Στην Ελάτη ο Δήμαρχος Πύλης Κων/νος Μαράβας

Related Posts