Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κυριάκος Μητσοτάκης ή Κυριάκος Σαμαράς

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους τομεάρχες της ΝΔ είπε ότι «ο Κοτζιάς υιοθετεί και εκπροσωπεί τις θέσεις των Σκοπιανών, παρά τα συμφέροντα της χώρας». Και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός είναι «επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί εν ολίγοις τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών ότι λειτουργούν και πράττουν σε βάρος των συμφερόντων της χώρας – όπερ, κινούνται στα όρια της εθνικής μειοδοσίας. Η ηγεσία της ΝΔ επιλέγει ανοιχτά να παίξει το παιχνίδι του εθνικού διχασμού και των «προδοτών» και «πατριωτών» στην πιο κρίσιμη ίσως στιγμή της τελευταίας 30ετίας για την επίλυση του Μακεδονικού.

Εκείνο που είναι δεδομένο είναι πως ο άξονας πάνω στον οποίο διαπραγματεύεται η κυβέρνηση την λύση είναι εκείνος της εθνικής γραμμής του Καραμανλή και του 2008: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes, και αλλαγή του συντάγματος της πΓΔΜ με άρση των αλυτρωτικών στοιχείων.

Είναι προφανές ότι ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να πάρει αποστάσεις από τη συμφωνία, άσχετα με το περιεχόμενό της. Διότι ξέρει ότι, αν μπει σε συζήτηση επί της ουσίας, η παράταξή του θα διασπαστεί ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζουν τη γραμμή του 2008 και τους σαμαρικούς που τρέχουν στα συλλαλητήρια. Είναι εξίσου προφανές ότι ο αρχηγός της Ν.Δ. επιχειρεί να προσπεράσει τα όσα αποκάλυψε προχθές ο Κοτζιάς για το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας – Σκόπια» που συζητούσε η κυβέρνηση της Ν.Δ. το 2006. Όχι μόνο γιατί αυτό θα τον εξέθετε στην ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του, αλλά και γιατί θα έκανε ακόμα πιο ακατανόητη τη σημερινή του στάση.

Έτσι αποφάσισε ότι του είναι πιο εύκολο να κατηγορήσει τους άλλους για εθνική μειοδοσία. Έτσι απλά. Τόσο είναι το πολιτικό μέγεθος του κ. Μητσοτάκη.

Το ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη είναι απλό και σαφές: Η «ενιαία και συνολική» λύση που ζητά, θα πρέπει να είναι στη βάση της σύνθετης ονομασίας, που διαπραγματεύθηκαν και οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη; Δηλαδή με χρήση και του όρου «Μακεδονία»; Ναι ή όχι;

Τελικά, ο Πρόεδρος της ΝΔ ποια σύνθετη ονομασία προτιμά; Κυριάκος Μητσοτάκης ή Κυριάκος Σαμαράς; 

Για τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας

Ηλίας Αντωνίου-συντονιστής




Total
0
Shares
Previous Article

Άγ. Ανάργυροι Κρανιάς: Το πρόγραμμα εορτασμού των Αγίων και Ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των Ιατρών

Next Article

Καρδίτσα: Συνάντηση Β. Τσιάκου - Κ. Πουλάκη