Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κυβέρνηση του «τίποτα» και του «ό,τι να’ ναι»!!!

Της Σοφίας Τόλια, Δικηγόρου, Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Καρδίτσας, μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Σε δυο μήνες περίπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συμπληρώνει ένα χρόνο στα ηνία της χώρας μας. Αντικειμενικά και χωρίς αγκυλώσεις ιδεολογικές ή ακόμη καλύτερα μικροκομματικές, αναλύοντας κανείς τα έργα και τις ημέρες της, οδηγείται στο ασφαλές συμπέρασμα, ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση της προχειρότητας και του «ό,τι να’ ναι», μια κυβέρνηση που δεν είχε κανένα σχέδιο και πρόγραμμα ρεαλιστικό, εξ ου και οι συνεχείς κυβιστήσεις της, η ασυνέπειά της και η στροφή της στις μνημονιακές πολιτικές. Πρόκειται για τη μοναδική στα χρονικά κυβέρνηση και τον μοναδικό πρωθυπουργό, που όσα έχει καταγγείλει σαν σκάνδαλα και ό,τι καθύβριζε τα έχει ψηφίσει με νόμο και τα έχει υλοποιήσει!

Ποιος δεν ενθυμείται τις δηλώσεις του για τα περιφερειακά αεροδρόμια. Ξεπούλημα έλεγε τότε, με πλήγμα για τον τουρισμό. Ενώ σήμερα μιλάνε για «ζεστό» χρήμα από τις συμβάσεις παραχώρησης των αεροδρομίων! Οι ίδιοι που αποστρέφονταν τις ιδιωτικοποιήσεις, τώρα τις ενστερνίζονται! Το ίδιο και στο μεταναστευτικό. Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι μας έλεγε, και όλοι οι έλληνες είδαν τα πρωτοφανή γεγονότα στη μοναδική σιδηροδρομική αρτηρία, στην Ειδομένη, και μαζί και την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό. Αυτοί που κραύγαζαν εναντίον των κέντρων κράτησης των μεταναστών, τώρα τους στοιβάζουν σε κρύα γήπεδα και πλατείες!

Επίσης, αξέχαστη θα μείνει και η «βόλτα» του ΦΠΑ από τα ιδιωτικά σχολεία στο βοδινό κρέας και από εκεί στα ποτά και στα τυχερά παίγνια κλπ. Οι τραγελαφικές αυτές καταστάσεις ξεκίνησαν από την «περήφανη»  διαπραγμάτευση, που μας κόστισε σε χρόνο και χρήμα, και έκτοτε δεν έχουν τελειωμό, με αποκορύφωμα φυσικά την ψήφιση του μνημονίου, την οικονομία και το ασφαλιστικό, που δεν έχουν καμία σχέση με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που έμεινε άσκηση επί χάρτου.

Συμπέρασμα όλων αυτών είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας ήρθαν στην εξουσία χωρίς σχέδιο, πρόχειρα, άτακτα, ανεύθυνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση, το μόνο που έκανε ήταν επικοινωνιακή πολιτική, με σλόγκαν, ρητορικές πιρουέτες, στείρο αρνητισμό, καταγγελίες για όλα, ΟΧΙ σε όλα.

Εξάλλου, ανέξοδη ήταν αυτή η τακτική, αρεστή στους πολίτες. Πού βρίσκονται άραγε εκείνα τα ιλαροτραγικά κινήματα του «Δεν πληρώνω», των κλειστών καταστημάτων τις Κυριακές, των ελεύθερων διοδίων, των αγανακτισμένων? Προφανώς τα κατάπιε η κυβέρνηση της Αριστεράς και μαζί και την ελπίδα, που τόσο έντεχνα και με επαγγελματικό τρόπο πούλησε στους πολίτες με εκδούλευση, για να υφαρπάξει την ψήφο τους.

Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν για τα καλά και αποκαλύφθηκε το απόλυτο τίποτα, που το μόνο που ήξερε να κάνει είναι κριτική εκ του ασφαλούς. Για αυτό τώρα αναδιπλώνεται, επειδή βρέθηκε ανέτοιμος και ανοργάνωτος να αντιμετωπίσει προβλήματα, να κυβερνήσει.

Δυστυχώς όμως, το πείραμα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  το πληρώνουμε όλοι, και μάλιστα ακριβά!




Total
0
Shares
Previous Article

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας από το Επιμελητήριο Καρδίτσας

Next Article

Γέμισε παιδικές φωνούλες η πλατεία των Εργατικών Κατοικιών Σωτήρας, στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

Related Posts