Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κρίσιμο ματς με το δυνατό Μαρούσι για τον ΑΣΚαρδίτσας

Με τον κόσμο στο πλευρό του ο Α.Σ.Κ. υποδέχεται το Σάββατο (5μ.μ.) το Μαρούσι

Ένα από τα πλέον κομβικά παιχνίδια έχει μπροστά του ο Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ, που το Σάββατο στις 5 μ.μ. υποδέχεται στο κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας το Μαρούσι. Κρίσιμο γιατί οι «κυανόλευκοι» θέλουν βαθμούς για να βελτιώσουν τη θέση τους στην κατάταξη, δύσκολο γιατί απέναντί τους, θα βρουν μια ομάδα που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Όμως στον Α.Σ.Κ. ξέρουν πολύ καλά πως το ματς του Σαββάτου, δίνει την ευκαιρία στην ομάδα να διεκδικήσει τη νίκη και να ανέβει σταδιακά στη βαθμολογία, επιδιώκοντας να βελτιώσει σταδιακά τη θέση της. Μεγάλο πλεονέκτημα, η παρουσία των φιλάθλων, τους οποίους η ομάδα περιμένει στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας, για να τη στηρίξουν και να την εμψυχώσουν με το μοναδικό τους τρόπο.

Γιάννης Τζήμας: «Θέληση και διάθεση μέχρι το τέλος»

TzimasGiannis ASKΑναφορικά με το παιχνίδι και την πρώτη του παρουσία στον πάγκο του Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ, ο κόουτς Γιάννης Τζήμας δήλωσε τα εξής:

«Μας περιμένει ένα δύσκολο ντέρμπι απέναντι σε μια πολύ καλή και συγκροτημένη ομάδα που προέρχεται από νικηφόρο σερί, πιέζει πολύ τον αντίπαλο και χρησιμοποιεί δώδεκα παίκτες. Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι, στο οποίο πρέπει να δείξουμε διάθεση, αγωνιστική πειθαρχία και να μείνουμε στο πλάνο μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μέχρι την τελευταία στιγμή θα περιμένουμε να δούμε σε τι κατάσταση είναι οι τραυματίες μας και αν θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν. Στηρίζουμε πολλά στην παρουσία του κόσμου, περιμένουμε στο γήπεδο τους φιλάθλους μας που μας στηρίζουν και μας δίνουν μεγάλη ώθηση.

Περάσαμε μια εβδομάδα προπονήσεων στην ομάδα, είδα μεγάλη όρεξη και ενθουσιασμό από όλους τους παίκτες και τους συνεργάτες μου. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη συνεργασία με τον Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ, είναι μια πρόκληση για εμένα. Θα πρέπει να δώσουμε και την ψυχή μας για να επιτύχουμε το στόχο μας, που είναι η παραμονή στην κατηγορία. Χρειάζεται υπομονή και συνεχή προσπάθεια, όμως πιστεύω πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

122 χρόνια λαμπρής ιστορίας για το Μαρούσι

Το Μαρούσι είναι μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος, καθώς προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες, εκ των οποίων οι δυο εκτός έδρας. Με τον προπονητή της Εθνικής Γυναικών Κώστα Κεραμιδά στον πάγκο του, το Μαρούσι έχει μια εξαιρετικά συμπαγή και σκληρή ομάδα, με λύσεις σε όλες τις θέσεις. Ο πλουραλισμός σε άμυνα και επίθεση, η πιεστική άμυνα και η ομαδικότητα χαρακτηρίζουν την ομάδα της Αθήνας.

Το Μαρούσι την τελευταία τριετία επανήλθε στο προσκήνιο του ελληνικού μπάσκετ, στο οποίο έχει γράψει στο παρελθόν λαμπρές σελίδες. Ένα από τα ιστορικότερα σωματεία του ελληνικού αθλητισμού, το Μαρούσι ιδρύθηκε το 1896 και από την δεκαετία του 1950, έκανε την εμφάνισή του στο ελληνικό μπάσκετ και τις εθνικές κατηγορίες αλλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τις δεκαετίες του ’60 και το ‘70. Η καλύτερη περίοδος πάντως, ήταν η δωδεκαετία 1998-2010, στην οποία το Μαρούσι επέστρεψε δυναμικά στο προσκήνιο, με εξαιρετικό απολογισμό. Δυο συμμετοχές στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, δυο φορές δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα της Α1, συμμετοχή στον τελικό του Eurochallenge το 2004, συμμετοχή στους «4» του Κυπέλλου Κόρατς το 2002, συμμετοχή στην Ευρολίγκα το 2009 με πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Και βέβαια, η κορωνίδα των επιτυχιών δεν είναι άλλη από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Σαπόρτα το 2001, όταν στον τελικό της Βαρσοβίας νίκησε με 74-72 τη γαλλική Σαλόν, με προπονητή τον Βαγγέλη Αλεξανδρή και παίκτες τους Όλιβερ, Αμάγια, Εφθίμοφ, Νικολαϊδη, Βουρτζούμη, Μασλαρινό.

Στις 5 μ.μ. το ματς

Στο παιχνίδι που θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 5 μ.μ. στο κλειστό της πόλης μας, διαιτητές έχουν οριστεί οι κ.κ. Πουρσανίδης Κ., Ευφραιμίδης και Σιμητόπουλος.

4effff5398b13b476604d4d8450bedfd L




Total
0
Shares
Previous Article

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Το χιόνι που έφερε ο νοτιάς..

Next Article

Εξιχνιάστηκε περίπτωση εμπρησμού δικύκλου μοτοποδηλάτου στην πόλη των Τρικάλων