Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κορυφώνεται σήμερα Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 στις 8.15 στο Mouzaki Pallas

ΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ 9ης ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ 9ης ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Στο Mouzaki Pallas, συνεχίζεται η 9η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών του 35ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, σήμερα Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 στις 8:15 το βράδυ, η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή Συνάντηση Μουσικής με τη συμμετοχή χιλιάδων νεαρών εκτελεστών – μουσικών – χορωδών, που θα διαρκέσει έως την  Κυριακή 19 Μαρτίου 2017.

Ήδη από πρόπερσι το Μουζάκι φιλοξενεί με σημαντική επιτυχία τις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, προσφέροντας την ευκαιρία στις σχολικές μονάδες της περιοχής, τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους καθηγητές μουσικής, τους διευθυντές των σχολείων, τους γονείς, καθώς και τους φίλους της ποιοτικής χορωδιακής μουσικής να απολαύσουν βραδιές διαφορετικού μουσικού χρώματος και ύφους.

 Δίνεται έτσι η δυνατότητα στο φιλόμουσο κοινό να απολαύσει το μαγευτικό τοπίο, σε συνδυασμό με τις εκπληκτικές μουσικές ερμηνείες των χορωδιών και το φιλόξενο χώρο του Mouzaki Pallas.

Οι δραστηριότητες και συναυλίες εκτός Καρδίτσας, στο Μουζάκι, στις Σοφάδες (Τρίτη 14 Μαρτίου στις 8.15 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων) και τον Παλαμά, έχουν σκοπό να φέρουν σε επαφή με το ποιοτικό, αξιόλογο τραγούδι τα ευρύτερα στρώματα του Νομού Καρδίτσας.

Εντυπωσιακό ήταν το αφιέρωμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας στη Μαρία Κάλλας, την αξεπέραστη Ελληνίδα πριμαντόνα.

Τη βραδιά άνοιξε η Χορωδία του Εκκλησιαστικού Λυκείου Νεάπολης Θεσσαλονίκης που υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Χαλκιά ερμήνευσε ύμνους και τραγούδια της ορθόδοξης-ελληνικής παράδοσης. Η Χορωδία του Εκκλησιαστικού Λυκείου έκανε ένα μικρό αφιέρωμα ψάλλοντας ύμνους που συνέθεσε ο Μακαριστός πρωτοψάλτης, καθηγητής και χοράρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, κ. Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης. Η συνέχεια ανήκε στην Πηνελόπη Κοντοκώστα, που μας μάγεψε με το ταλέντο της, ερμηνεύοντας έξοχα γνωστές άριες του λυρικού ρεπερτορίου, με την εξαιρετική συνοδεία της Γιούλης Αγιώτη,  ενώ το κλείσιμο στο μαγικό κόσμο της μουσικής ανέλαβε η Χορωδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Δράκου Λάρισας, που για άλλη μια φορά κέρδισε τις εντυπώσεις.

Στο Mouzaki Pallas αφικνείται σήμερα και το πρώτο από τα τρία ξένα μουσικά σύνολα, η Ορχήστρα Πνευστών του Γυμνασίου “LYUBEN KARAVELOV” της KOPRIVSHTITSA Βουλγαρίας, το οποίο θα αδελφοποιηθεί με το 2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, ενώ θα γίνει δεκτό την Παρασκευή το πρωί από τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Τσιάκο και το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Αλεξάκο.

Ο αξεπέραστος Αλέξης Κωστάλας, η πνευματική αυτή προσωπικότητα, αποτελεί πια αναπόσπαστο κομμάτι του μουσικού φεστιβάλ. Με τις καίριες παρεμβάσεις του δίνει ηθικό και παιδαγωγικό περιεχόμενο στο μουσικό ταξίδι των χορωδιών και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

         Πρωτοτυπία της 9ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας είναι ότι θα συμμετάσχουν τρία εξαιρετικά μουσικά σύνολα, δύο καταπληκτικές Χορωδίες από το Νις της Σερβίας,  το Αργυρόκαστρο της Αλβανίας και η Ορχήστρα Πνευστών του Γυμνασίου “LYUBEN KARAVELOV” της KOPRIVSHTITSA Βουλγαρίας. Μάλιστα τα παραπάνω σχολεία θα αδερφοποιηθούν με σχολικές μονάδες του Νομού Καρδίτσας, γεγονός που θα δώσει τη δυνατότητα στα Σχολεία και τους μαθητές μας να βγουν στο εξωτερικό και να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους διαμέσου της  Χορωδιακής Μουσικής.

              Συγκεκριμένα, ο νομός Καρδίτσας και η 9η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών θα φιλοξενήσει τρία μοναδικά μουσικά σύνολα από το εξωτερικό, που θα εντυπωσιάσουν και θα καταπλήξουν.

Συγκεκριμένα, λαμβάνουν μέρος:

  1. Η εξαιρετική Σχολική Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου “SAINT SAVA” του NIS της Σερβίας υπό τη Διεύθυνση της Gordana Stamenkovic
  2. Η Ορχήστρα Πνευστών του Γυμνασίου “LYUBEN KARAVELOV” της KOPRIVSHTITSA Βουλγαρίας υπό τη Διεύθυνση της Boyka Dyulgyarova
  3. Η Χορωδία «Πνοή Αγάπης» του Ελληνορθόδοξου  Σχολείου Αργυροκάστρου Αλβανίας υπό τη διεύθυνση της Παναγιώτας Τσιρώνη

          Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, αποτελεί σημαντικό μουσικό και πολιτιστικό θεσμό και τελεί υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη. Σε όλες τις Σχολικές Χορωδίες έχουν σταλεί συνθέσεις των Θεόδωρου Αντωνίου, Γιώργου Κουρουπού, Κωνσταντίνου Ευαγγελάτου, Γιάννη Δροσίτη, Δημήτρη Μηνακάκη, για μελέτη και εμβάθυνση του ρεπερτορίου τους.

   Σχολεία δημοτικά, γυμνάσια, εκκλησιαστικά, καλλιτεχνικά, μουσικά, δημόσια και ιδιωτικά, από την ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα θα λάβουν μέρος. Σημαντική είναι και η συμμετοχή από το εξωτερικό.

   Η  Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών,  αποτελεί ένα κορυφαίο μουσικό φεστιβάλ της Ελλάδος και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και στον κόσμο αφού κάθε χρόνο  φιλοξενεί περίπου στις τέσσερες- πέντε χιλιάδες (5.000) εκτελεστές – χορωδούς – μουσικούς!!!

          Κορυφαίες προσωπικότητες, όπως ο συνθέτης Κώστας Ευαγγελάτος, ο συνθέτης Δημήτρης Μηνακάκης, ο Ακαδημαϊκός Θεόδωρος Αντωνίου, διάσημος Συνθέτης και Μαέστρος, ομότιμος καθηγητής σύνθεσης  του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (ΗΠΑ) & Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, ο Συνθέτης Γιάννης Δροσίτης, ο καθηγητής και μαέστρος στην έδρα της διεύθυνσης του Πανεπιστημίου του Νις, Zoran Stanisavljevic, ο συνθέτης Igor Tomic θα παρευρεθούν ως μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής μαζί με άλλους έλληνες και ξένους συναδέλφους τους στην 8η Διεθνή  Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας.

            Μακριά από λαϊκισμούς και κινήσεις εντυπωσιασμού, η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών αποτελεί μια σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ειδικότερα της Καρδίτσας.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6ης ΗΜΕΡΑΣ:

6η ΗΜΕΡΑ:  ΠΕΜΠΤΗ  9/3/2017-ΩΡΑ 8:15μ.μ.( Mouzaki Pallas)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

  1. Η Χορωδία Γυμνασίου-Λυκείου Ν. Καλλικράτειας, υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Παπαντωνοπούλου.
  2. Η Χορωδία 2ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Βασίλειου Φανάρα.
  3. Η Χορωδία 2ου Γυμνασίου Κιλκίς, υπό τη διεύθυνση της Δήμητρας Ζιώγα.
  4. Η Ορχήστρα Πνευστών του Γυμνασίου “LYUBEN KARAVELOV” της KOPRIVSHTITSA Βουλγαρίας, υπό τη διεύθυνση της Boyka Dyulgyarova.

Η 9η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας υλοποιείται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Δήμο Μουζακίου, τη Διεύθυνση  Περιφερειακής  Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Τουρισμού.

Χορηγοί της 9ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας είναι οι ακόλουθοι:

Mouzaki Palace, Το νησί της μάγισσας Κίρκης, Goodys, ΚΙΕRΙΟΝ ΗΟΤEL, Φαγοτόπι, ΘΕΟΝΗ, ESCHOΟL, COMPULAND, ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ “LA FIAMMA”, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ, ΚΤΗΜΑ ΧΑΛΙΛΗ, ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ-ΝΑΚΑΣ, Εστιατόριο «Το Πορτοκάλι», ΙΚΤΕΟ Kαρδίτσας, RESTAURANT «Το Συμπόσιο», Τεχνικός πιάνου «Αθηνά Καραγιάννη», Εστιατόριο «Πλίθινο Παντοπωλείο», HOTEL ΑΥΡΑ, ΗΟΤΕL ΑΣΤΡΟΝ, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας, ACS, KEΡΑΜΑΡΙΟ, Ιππικός Όμιλος «Φιλόνεικος»,  Βρεφικός παιδικός σταθμός « Παιδικός κήπος», Βιντεοσκοπήσεις-Φωτογραφίσεις Κολοβός




Total
0
Shares
Previous Article

Βασίλης Α. Στεργίου: Απολογισμός Πεπραγμένων Αντιδημάρχου Οικονομικών Αργιθέας

Next Article

Συνάντηση για την ενεργειακή αξιοποίηση της δασικής βιομάζας