Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κοπή πίτας στα ΚΑΠΗ του Δήμου Μουζακίου

Κοπή πίτας πραγματοποίησε η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μουζακίου (ΔΗΚΕΔΗΜ) στα παραρτήματα του ΚΑΠΗ του Δήμου. Έτσι στις 27,28 και 29 Ιανουαρίου, έγιναν οι κοπές πίτας σε Μουζάκι, Αγναντερό, Ριζοβούνι, Κρανιά, Φανάρι και Μαγούλα, παρουσία του Δημάρχου κ. Γεώργιου Κωτσού, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων Τ.Κ. κ.α.

Η πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜ κα Τσιρογιάννη Φανή, αφού ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για τη συμμετοχή τους, αναφέρθηκε στη σημασία του θεσμού του ΚΑΠΗ για τους ηλικιωμένους αλλά και στην αναγκαιότητα να οργανωθούν αυτά ακόμη περισσότερο, να εμπλουτιστούν με περισσότερες δραστηριότητες όπως σύσταση χορωδίας, χορευτικών, βραδιές γυναικών, αλλά και με ενεργό συμμετοχή σε εθελοντικές πρωτοβουλίες του Δήμου ή άλλων φορέων όπως η συλλογή τροφίμων, ρούχων, παιχνιδιών, σισιτίων κοκ.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος κ .Κωτσός Γεώργιος επισήμανε στα μέλη του ΚΑΠΗ ότι η λειτουργία τους στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο από την επιχορήγηση του Δήμου και ότι η Δημοτική Αρχή, παρ’ όλες τις περικοπές που έχει υποστεί ο Δήμος, δεν προτίθεται να μειώσει ούτε ένα ευρώ από την επιχορήγηση του ΚΑΠΗ. Και αυτό γιατί , όπως ανέφερε, η Τρίτη ηλικία είναι αυτή που έζησε στα πέτρινα χρόνια της μεταπολεμικής περιόδου, εργάστηκε κάτω από δύσκολες και σκληρές συνθήκες για να επιβιώσει αλλά και να ανορθώσει την Ελλάδα. Γι’ αυτό και τους κάλεσε να είναι δίπλα στα παιδιά τους, να τους εμψυχώνουν , να τους δίνουν κουράγιο και να είναι αρωγοί στον αγώνα που κάνουν για να ανταπεξέρθουν στα προβλήματα της οικονομικής κρίσης που βιώνουν.

f4169b41e3031f33b87bf45a5850506f

3f1c11d24f5b5f2c0cdb335fce2e8289

 




Total
0
Shares
Previous Article

40ήμερο μνημόσυνο Χρήστου Τριχιά

Next Article

Οι Ηπειρώτες φιλοξενούν τους Θεσσαλούς στην κοπή πίτας του Ηπειρώτη 2017