Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κομβικό ντέρμπι στο Αγναντερό, βατές αποστολές για Ηρακλή Σοφάδων και ΑΟΚ!

Το ντέρμπι στο Αγναντερό μεταξύ του τοπικού ΑΟΑ και του Ατρόμητου Παλαμά, ξεχωρίζει στην 24η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΚ 2018-19 που θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου (30/3).

ΑΕ Καππαδοκικού – Δόξα Μητρόπολης

Με εντελώς διαφορετικούς στόχους συνεχίζουν τη φετινή τους πορεία ΑΕΚ και Δόξα. Οι γηπεδούχοι μετά το διπλό στον Άγιο Νικόλαο, παρέμειναν στο -3 από της θέσεις που οδηγούν σε απευθείας παραμονή. Κόντρα στη Μητρόπολη έχουν δύσκολη αποστολή, ωστόσο έχοντας ως οδηγό το ισόπαλο αποτέλεσμα απέναντι στον Ηρακλή Σοφάδων, θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν την έκπληξη. Στη άλλη πλευρά η ομάδα του Μάκη Ριζογιάννη, βρίσκεται με 49 βαθμούς μόλις στο -1 από την κορυφή. Οι “κιτρινόμαυροι” αγνοούν εδώ και δύο αγωνιστικές τη χαρά της νίκης (μία ήττα – μία ισοπαλία) και θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες με σκοπό να κάνουν ακόμη ένα βήμα για την κατάληψη μίας εκ των τεσσάρων θέσεων που οδηγούν στα play off.

ΑΕ Λεονταρίου – ΑΟ Κρανέας

Μονόπλευρο το ενδιαφέρον σε αυτή την αναμέτρηση και είναι από πλευράς γηπεδούχων. Η ΑΕΛ “λύγισε” στα σημεία στο Βιολογικό, όμως κράτα τη θετική εμφάνιση. Τη δεδομένη όμως στιγμή οι “κιτρινόμαυροι” έχουν ανάγκη μόνο από βαθμούς κι όχι από εντυπώσεις. Κόντρα στον αξιόμαχο και πάντα υπολογίσιμο ΑΟ Κρανέας, θα παλέψουν για το τρίποντο έχοντας ισχυρό κίνητρο την παραμονή στην κατηγορία. Από την άλλη μεριά οι φιλοξενούμενοι διαθέτουν ποιότητα στο ρόστερ τους κάτι το οποίο παίζει ρόλο σε αυτά τα ματς που είναι στα μέτρα τους. Χωρίς άγχος οι “ερυθρόλευκοι” μπορούν να γίνουν περισσότερο επικίνδυνοι για τον αντίπαλο. Προέρχονται από τρεις σερί ήττες και επιθυμούν να βάλουν άμεσα τέλος σε αυτό το αρνητικό ρεκόρ.

ΑΟ Μυρίνης – Διγενής

Έχοντας 27 βαθμούς, ο ΑΟΜ δεν αισθάνεται απόλυτη ασφάλεια κι αυτό γιατί απέχει +7 από την επικίνδυνη ζώνη. Κόντρα στον Διγενή των πολλών προβλημάτων οι “κυανόλευκοι” θα ψάξουν για τη νίκη που θα τους δώσει την ευκαιρία να ξεφύγουν μια και καλή από τις περιπέτειες. Σε ότι αφορά τους φιλοξενούμενους, κάθε ματς για αυτούς είναι δύσκολο, ανεξαρτήτου έδρας. Στόχος των “πρασίνων” είναι σαφέστατα πλέον η αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού. Το +3 από την τελευταία θέση δεν εμπνέει σε καμιά περίπτωση σιγουριά. Ο Διγενής είναι αναγκασμένο στη Μυρίνη να ψάξει για το θετικό αποτέλεσμα, το οποίο χρειάζεται για χίλιους δυο λόγους.

Αγναντερό – Ατρόμητος Παλαμά

Το σπουδαιότερο ματς της αγωνιστικής αναμένεται στο Αγναντερό. Εκεί ο τοπικός ΑΟΑ θα υποδεχτεί τον Ατρόμητο, σε ένα ματς που ο προπονητής των γηπεδούχων, Χρήστος Μπατζιάς θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα. Οι “βυσσινί” όντας με 44 βαθμούς στο -5 από την προνομιούχο 4άδα αντιμετωπίζουν το ντέρμπι αυτό ως τελικό, με σκοπό να φτάσουν στον μεγάλο στόχο. Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο, όμως βρίσκονται σε άριστη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση. Στην απέναντι πλευρά το συγκρότημα του Τάκη Παραφέστα, “πάτησε” κορυφή και δεν θέλει να παραμείνει μέχρι τέλους σε αυτή. Η έξοδος αυτή είναι από τις πιο δύσκολες για τους “πράσινους” που θα τα δώσουν όλα για το διπλό. “Όπλο” τους για να τα καταφέρουν, είναι η εμπειρία και η ποιότητα.

Νέα Νίκη Καμινάδων – Ηρακλής Σοφάδων

Η Νίκη Καμινάδων με τον βαθμό που “τσίμπησε” την περασμένη αγωνιστική στον Παλαμά, έμεινε “ζωντανή” στη μάχη της παραμονής. Το έργο της ομάδας των Κώστα Σιακάρα και Δημήτρη Μπολτσή είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν αντίπαλο που φέτος κάνει πρωταθλητισμό. Με έμφαση στο νεανικό στοιχείο και χωρίς άγχος οι νεοφώτιστοι θα προσπαθήσουν να βάλουν δύσκολα στον Ηρακλή, ο οποίος είναι “πληγωμένος” μετά την εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα που τον “γκρέμισε” από τον κορυφή. Για το συγκρότημα του Λάμπρου Καλογεράκη δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης. Κάθε απώλεια πλέον θα είναι καταστροφική κι αυτό το γνωρίζουν καλά οι “κιτρινομοπλέ”. Πάντως αυτή η αναμέτρηση προσφέρεται για μια επανεκίνηση των φιλοξενούμενων μπαίνοντας στην τελική ευθεία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Πάμισσος – ΑΟΚ

Έχοντας μια απόσταση +3 από την επικίνδυνη ζώνη, ο Πάμισσος δικαιολογημένα δεν νιώθει σιγουριά σε ότι αφορά την απευθείας παραμονή στην κατηγορία. Οι “ερυθρόλευκοι” προέρχονται από σούπερ διπλό στην Κρανέα. Βρίσκονται σε αρκετά καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση. Κόντρα στον ΑΟΚ έχουν δύσκολη αποστολή όμως θα ψάξουν για την έκπληξη. Οι φιλοξενούμενοι όντας στο -4 από την 4άδα, θέλουν πάση θυσία το διπλό για να μείνουν “ζωντανοί” στο κυνήγι ενός εκ των τεσσάρων εισιτηρίων που οδηγούν στα play off. Στα Καλογραιανά που παραδοσιακά αποτελούν δυνατή έδρα, οι “κυανόλευκοι” θα προσπαθήσουν να πιστοποιήσουν, ότι μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω.

Παλαμαϊκή – Σώκρατες

Με εντελώς διαφορετικούς στόχους τη φετινή σεζόν οι δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι μάχονται για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού. Πλέον, δεν έχουν την πολυτέλεια να επιλέγουν αντιπάλους. Αντιμετωπίζουν το ίδιο κάθε ματς. Το έργο τους πολύ δύσκολο, όμως χωρίς άγχος θα εξαντλήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν για το θετικό αποτέλεσμα. Σε ότι αφορά τον Σώκρατες, θα παίξει ίσως το τελευταίο του χαρτί με στόχο να προλάβει το τρένο των play off. Μπορεί η διαφορά με τον αντίπαλο να είναι μεγάλη όμως το ματς κρύβει αρκετούς κινδύνους. Σύμμαχος για την ομάδα του Γιάννη Ποντίκα είναι η ποιότητα και το βάθος στο ρόστερ.

KarditsaSport.gr




Total
0
Shares
Previous Article

Δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις στο θεματικό πάρκο «12 Άθλοι του Ηρακλή»

Next Article
Παρουσίαση προγράμματος του συνδυασμού ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ & εγκαίνια εκλογικού κέντρου

Παρουσίαση προγράμματος του συνδυασμού ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ & εγκαίνια εκλογικού κέντρου

Related Posts