Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κοίτα ποιος μιλάει

 

Τις ελλείψεις των δημόσιων νοσοκομείων σε νοσηλευτικό προσωπικό επεσήμανε στη συνάντησή του με το Δ.Σ. της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος ο Κ. Μητσοτάκης. Ναι, ο Κ. Μητσοτάκης: Που αποκρύπτει την προσθήκη συνολικά 18.000 εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων στο υπό κατάρρευση δημόσιο σύστημα υγείας που παρέλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Που δε λέει κουβέντα για την απομάκρυνση των εργολάβων που λυμαίνονταν τους δημόσιους πόρους για την Υγεία τόσα χρόνια. Αντίθετα με την κυβέρνηση, που με το διώξιμο των εργολάβων από τα νοσοκομεία, συνάψαμε ατομικές συμβάσεις μεταξύ νοσοκομείων και εργαζόμενων σε καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Και την αύξηση των αμοιβών των εργαζόμενων με παράλληλη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και την εξοικονόμηση έως και 30% των δαπανών ετησίως για κάθε νοσοκομείο. Ξέχασε ο κ. Μητσοτάκης ότι μέσα σε μία εβδομάδα, επί των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, απολύθηκαν 2.500 εργαζόμενοι και έκλεισαν δεκάδες δομές σε όλη τη χώρα, παραδίδοντας το ευαίσθητο αυτό κομμάτι στον ιδιωτικό τομέα. Στον αντίποδα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει μέχρι στιγμής ανοίξει πάνω από 120 Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) και συνεχίζουμε.

Να θυμίσουμε επίσης στον αρχηγό της ΝΔ, ότι αυξήσαμε πάνω από 55 εκατ. ευρώ τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων για πληρωμή εφημεριών και υπερωριών και πληρώσαμε 75 εκατ. ευρώ σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό για απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες που έγιναν την περίοδο 2012-2014 και ήταν ανεξόφλητες. Αν δε, εφαρμοστεί και η εξαγγελία της 1 πρόσληψης για κάθε 5 αποχωρήσεις από το δημόσιο που πρεσβεύει ο κ. Μητσοτάκης αντί για 1:1 που πέτυχε η κυβέρνησή μας, όχι μόνο στα νοσοκομεία δεν θα μπορούν να γίνουν προσλήψεις αλλά ούτε στους δήμους, ούτε σε καμία άλλη κρίσιμη υπηρεσία του ευρύτερου Δημόσιου τομέα. Να μη θυμίσουμε στον κ. Μητσοτάκη την κατάργηση των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, την πρόσβαση στο ΕΣΥ 2,5 εκατομμυρίων συμπολιτών μας που ήταν ανασφάλιστοι και δεν είχαν πρόσβαση επί Ν.Δ. κτλ….

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο επικεφαλής του κόμματος που διέλυσε συνειδητά τη Δημόσια Υγεία, έκλεισε νοσοκομεία και παρέδωσε τα υπόλοιπα υπερχρεωμένα. Του κόμματος που έστησε ένα τεράστιο πάρτι διαπλοκής στον χώρο, την περίοδο που η κοινωνία βρισκόταν σε κατάσταση απελπισίας. Και τώρα προσπαθεί να εμποδίσει τη διερεύνηση των σκανδάλων, φωνάζοντας για «σκευωρίες», «στοχοποιήσεις» και «παραγραφές». Είναι ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης που, σε κάθε ανακοίνωση της κυβέρνησης για προσλήψεις στον κοινωνικό τομέα, πυροβολεί, μιλώντας για «ρουσφέτια» και «τακτοποίηση κολλητών». Και ο οποίος υπόσχεται προσλήψεις στους συνδικαλιστές, αλλά κλείνει και το μάτι στους εργολάβους καθαριότητας, η απομάκρυνση των οποίων από τα δημόσια νοσοκομεία, και το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων βελτίωσε και σοβαρή εξοικονόμηση δημόσιων πόρων εξασφάλισε. Ιδεοληψία της δεξιάς βλέπεις! Όλα στον ιδιωτικό τομέα.

Θέλει πάρα πολύ θράσος, αυτή η Ν.Δ. και αυτός ο Κ. Μητσοτάκης να σπεκουλάρουν πάνω στο ΕΣΥ, το οποίο συνειδητά προσπάθησαν να κατεδαφίσουν, την εποχή που πίστευαν ότι θα κυβερνάνε για πάντα. Δυστυχώς για αυτούς, όλος ο κόσμος ξέρει τι θα συμβεί αν τυχόν η Δημόσια Υγεία πέσει στα χέρια τους.

Γραφείο Τύπου

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
pita Gimnasio Mouzakiou slide

Έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Μουζακίου

Next Article

Τρίκαλα: Σύλληψη για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος