Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

«Κλιματική αλλαγή μύθος ή πραγματικότητα»

Ημερίδα ενόψει του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου με θέμα: «Κλιματική Αλλαγή – Αυτοδιοίκηση & Θεσσαλία μπροστά στην παγκόσμια πρόσκληση» που διοργανώνει η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (Κ.Π.Ε.Μ.) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Άξονας προτεραιότητας 6–Βελτίωση της Ποιότητας και Αποτελεσματικότητας του Εκπαιδευτικού Συστήματος, Κατηγορία Περιφέρειας-«Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες (ΛΑΠ)» – 2 – Θεσσαλία,  ργανώνει ημερίδα με θέμα «Κλιματική αλλαγή μύθος ή πραγματικότητα» τη Δευτέρα 29Μαΐου 2017 και ώρα 17:00 – 21:00, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Μεταξουργείου Ν. Ιωνίας στο Βόλο.

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο των προσυνεδριακών εκδηλώσεων του 1ου Πανελλήνιου συνεδρίου με θέμα: «Κλιματική Αλλαγή- Αυτοδιοίκηση & Θεσσαλία μπροστά στην παγκόσμια πρόσκληση» που διοργανώνει η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας στην Καρδίτσα 9 και 10 Ιουνίου 2017.

Την ημερίδα θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσός Γεώργιος Δήμαρχος Μουζακίου.

Η ημερίδα πραγματοποιείται επίσης στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. με θέμα «Κλιματικές αλλαγές-Ακραία καιρικά φαινόμενα» που συντονίζει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Στυλίδας-Υπάτης.

Οι συμμετέχοντες της ημερίδας θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις απόψεις που υπάρχουν για την ύπαρξη ή όχι της κλιματικής αλλαγής  με βάση τα κλιματικά μοντέλα, όπως και για την επίδραση της στα οικοσυστήματα, για την αύξηση της θερμοκρασίας, για τους υδατικούς πόρους, το λιώσιμο των πάγων, την οξίνιση των ωκεανών, τους καύσωνες, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τις επιδράσεις στις καλλιέργειες, τα αέρια του θερμοκηπίου, τα ακραία φυσικά φαινόμενα, την όξινη βροχή, τις κατολισθήσεις, τη μετανάστευση ειδών, την αποψίλωση των δασών, κ.α.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στην ημερίδα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας στα εξής στοιχεία επικοινωνίας: τηλέφωνα 24280-69040, fax: 24280-90010 και e-mail: mail@kpe-makrin.mag.sch.gr (αναγράφοντας στο θέμα του email τη λέξη: «Κλιματική αλλαγή» και γράφοντας οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και κινητό τηλέφωνο).

Βεβαίωση συμμετοχής θα χορηγηθεί στους εκπαιδευτικούς που θα παρακολουθήσουν ανελλιπώς τις εργασίες της ημερίδας.

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας διοργανώνει συνέδριο με θέμα: «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: Η Αυτοδιοίκηση και η Θεσσαλία μπροστά στην παγκόσμια πρόκληση» στο Thessalikon Grand στην Καρδίτσα 9 και 10 Ιουνίου 2017.  (Στα πλαίσια και της 5ης Ιουνίου Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος).

Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας, ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος και η ΕΘΕΜ (Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών).

Το συνέδριο βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και υπό την επιστημονική αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) καθώς και του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Στόχοι του Συνεδρίου:

Οι στόχοι που θέτουμε είναι η ανάδειξη του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής,  η προβολή-σχολιασμός των συμπερασμάτων του Παρισιού, η ανάδειξη της πραγματικότητας στην Θεσσαλία, οι επιπτώσεις και οι προτάσεις αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Θεματικοί άξονες

  • Γενικά θέματα– Κλιματική Αλλαγή
  • Αστικό περιβάλλον
  • Γεωργία
  • Υδατικοί πόροι
  • Ενέργεια
  • Μεταφορές

Παράλληλα με το συνέδριο σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς του Δημόσιου & Ιδιωτικού τομέα θα υπάρξουν παράλληλες εκδηλώσεις και Τεχνική Έκθεση.

Επίσης θα βραβευτούν έργα ζωγραφικής και φωτογραφίες από τους πρόσφατους διαγωνισμούς που διενέργησε η ΠΕΔ Θεσσαλίας


Δηλώστε συμμετοχή στο  http://www.pedthessalias4clima.gr/index.php/en/

Βεβαίωση συμμετοχής θα χορηγηθεί σε όσους παρακολουθήσουν το συνέδριο


Επικοινωνία στα τηλέφωνα 2410252121 ,2410259757.

Email: info@pedthessalias4clima.gr

Facebook : ΠΕΔ Θεσσαλίας 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλιματική Αλλαγή

Twitter : @pedthes4clima,Youtube : pedthessalias4clima


1b172803c3a7dd78daee684c239d965f


5e1981af48454c1e1bbd45816733a80c




Total
0
Shares
Previous Article

Ανεμολογικός Ιστός Οξυάς

Next Article

Πεζοπορία στα Άγραφα από τον ορειβατικό σύλλογο Καρδίτσας

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…