Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων: Καλή χρονιά με κωμωδία!

Με μια ανάλαφρη γαλλική κωμωδία, αλλά με προεκτάσεις, η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων επιστρέφει για το 2016. Ευχόμενη καλή κινηματογραφική χρονιά και με πολλές ταινίες να αναμένονται η ταινία «Γυναίκες του Τελευταίου ορόφου» έχει έξοχους πρωταγωνιστές, κοινωνικό θέμα, κωμικές καταστάσεις και υπόσχεται μια ευχάριστη βραδιά, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016.

Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων: Καλή χρονιά με κωμωδία! ΥΠΟΘΕΣΗ
Παρίσι, 1962. Ο Ζαν-Λουί Ζουμπέρ, ένας ευκατάστατος χρηματιστής και σοβαρός οικογενειάρχης, ζει ήρεμα αλλά βαρετά με την ψηλομύτα γυναίκα του Σουζάν και τα δυο κακομαθημένα βλαστάρια τους. Όμως ο κόσμος τους θα έρθει τα πάνω κάτω, όταν στον τελευταίο όροφο του σπιτιού τους μετακομίζει μια πολύχρωμη και ζωηρή παρέα από Σπανιόλες, που εργάζονται ως οικιακές βοηθοί στην πολυκατοικία. Ο Ζαν-Λουί θα συνδεθεί αναπάντεχα μαζί τους, ιδιαίτερα με τη δυναμική Κονσεπσιόν και κυρίως με τη γοητευτική ανιψιά της, Μαρία, τη νέα υπηρέτρια της οικογένειάς του, που θα τον κάνουν να εκτιμήσει τις απλές χαρές της ζωής… Μπορεί όμως ν’ αλλάξει ένας άντρας της ηλικίας του;

ΚΡΙΤΙΚΗ
Ο Φιλίπ Λε Γκουέ έρχεται να εμπλουτίσει το ρεπερτόριο των γαλλικών κινηματογραφικών παραγωγών με μια νέα κωμωδία: «Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου». Πρόκειται για μια κωμωδία ηθών και (γιατί όχι;) εθίμων όπου δύο κόσμοι, δύο τάξεις και δύο πολιτισμοί έρχονται αντιμέτωποι, συνδιαλέγονται, ανταλλάσσουν εμπειρίες και έτσι γίνονται πιο πλούσιοι.

Η ταινία, παρά τις σεναριακές προβλέψιμες ατάκες, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι την τελευταία στιγμή.

Εκτός από την ερμηνευτική δεινότητα του Φαμπρίς Λουκινί που «τραβάει κυριολεκτικά από τη μύτη» τους θεατές σε οποιαδήποτε performance και αν δίνει, «Οι Γυναίκες του τελευταίου Ορόφου» προσφέρουν ένα δοκίμιο πάνω στη διαφορετικότητα των ανθρώπων. Διαφορετικότητα που εκπηγάζει από διαφορετικές συνθήκες ζωής, πεποιθήσεις και συνήθειες.

«Οι Γυναίκες του τελευταίου Ορόφου» αποτελούν μια διακριτική κοινωνική κωμωδία που, όπως είναι αναμενόμενο, δεν φιλοδοξούν καθόλου να θίξουν τα ακραία μίση μεταξύ αστών και υπηρετριών: θέμα που αναπαριστά αριστουργηματικά ο Ζαν Ζενέ μέσα στο θεατρικό του «Οι Δούλες». Ωστόσο, θέτουν το παρακάτω ερώτημα: Τελικά πότε γινόμαστε πλούσιοι; Όταν έχουμε περισσότερα χρήματα ή όταν έχουμε περισσότερη ζεστασιά και ελευθερία στην καρδιά;

Info

ΤΙΤΛΟΣ: Γυναίκες του τελευταίου ορόφου (Les Femmes du 6eme Etage)
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Φιλίπ Λε Γκε
ΣΕΝΑΡΙΟ: Φιλίπ Λε Γκε, Ζερόμ Τονερέ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Φαμπρίς Λουκινί, Σαντρίν Κιμπερλέν, Νατάλια Βερμπέκε, Κάρμεν Μάουρα (Σεζάρ Β ρόλου)
ΕΙΔΟΣ: Κωμωδία
ΕΤΟΣ: 2010
ΓΛΩΣΣΑ: Γαλλικά
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 104′

ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου.

Ωρα έναρξης 21.45

Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο youtube




Total
0
Shares
Previous Article

7.293 παραβάσεις και 15 τροχαία ατυχήματα το Δεκέμβριο σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, βόλο

Next Article

ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Καρδίτσας: Κάλεσμα στους ψηφοφόρους για μαζική συμμετοχή!

Related Posts