Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων: Ελάτε να δημιουργήσουμε animation ταινία!

Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων προσκαλεί τους φίλους του κινηματογράφου, σε μια προσπάθεια προσέγγισης του animation. Του λατρεμένου είδους, που γνωρίζει νέα πεδία δημιουργίας, με ταινίες που ξεφεύγουν από τα στενά όρια των κόμιξ και αποτελούν, πλέον, μια μορφή κινηματογράφου.

Για τον λόγο αυτόν, διοργανώνουμε ένα σεμινάριο, θεωρίας και πράξης. Στο σεμινάριο διδάσκει εξειδικευμένος καθηγητής , ο οποίος τις δύο πρώτες ώρες θα αναφερθεί στη θεωρία και τις επόμενες τρεις, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τη δική τους ταινία!

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 5 και 6 Μαρτίου 2016, ως εξής: Δύο ώρες το απόγευμα του Σαββάτου 5 Μαρτίου και 3 ώρες το πρωί της Κυριακής 6 Μαρτίου. Ως χώρος πραγματοποίησης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς απαιτούνται πρόσθετες τεχνικές ρυθμίσεις και ευκολίες.

Θα διδάξει ο κ. Σπύρος Σιάκας, καθηγητής βαθμίδας εφαρμογών στο Animation στην ΣΚΣ του ΤΕΙ Αθήνας και διδάκτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Μετά τις σπουδές του στους τομείς της Παιδαγωγικής (Ιωάννινα 1986) των καλών τεχνών (Τορίνο 1990) και της Γραφιστικής (Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Σ.Γ.Τ.Κ.Σ. 1996) συνέχισε σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών (Master of Arts / M.A.) στο Animation στο Surrey Institute of Arts and Design, University College με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. καθώς επίσης και στο διδασκαλείο της Μαρασλείου. Έχει συμμετάσχει ως σκηνοθέτης και animator στην δημιουργία εκπαιδευτικών ταινιών και πολυμεσικού υλικού για παιδιά και ενήλικες. Οι ταινίες που έχει σκηνοθετήσει έχουν βραβευθεί σε διεθνή φεστιβάλ ταινιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η συμμετοχή για τα μέλη της Λέσχης είναι δωρεάν. Για τα μη μέλη, το κόστος ανέρχεται σε μόλις 5 ευρώ. Για τους μαθητές Λυκείου το κόστος είναι στην ελάχιστη τιμή των 3 ευρώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής, στα τηλέφωνα 6973009696 και 6972107850, μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2016.

Στοιχεία για το σεμινάριο θα βρίσκετε σταδιακά και στην ιστοσελίδα μας, www.kltrikala.gr

Το Δ.Σ.




Total
0
Shares
Previous Article

8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας

Next Article

Νέες προβολές στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας