Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας: «Το Μικρό Νησί – La Isla Minima»

Την Τρίτη 10/11/2015 στις 22:15, η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας σε συνεργασία με το Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας θα προβάλει την ταινία «Το Μικρό Νησί – La Isla Minima» του Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ, θρίλερ, 2014, Ισπανία, Διάρκεια: 122′. Είσοδος για τα μέλη 5€.​

Υπόθεση
Σε μια ισπανική κωμόπολη του 1980 δύο αστυνομικοί προσπαθούν να εξιχνιάσουν την υπόθεση εξαφάνισης δύο νεαρών κοριτσιών. Η έρευνά τους θα τους οδηγήσει σε σκοτεινά μονοπάτια, τα οποία θα γίνουν ακόμα πιο επικίνδυνα από τις ιδεολογικές κι επαγγελματικές διαφορές μεταξύ τους.

Κριτική
Ρεαλιστικό, υποβλητικής ατμόσφαιρας αστυνομικό νουάρ με αναφορές στο «Chinatown», στο «Seven» και στο «True Detective». Εντυπωσιάζει με το υποδειγματικό αφηγηματικό στιλ του, αλλά και το διεισδυτικό τρόπο με τον οποίο περιγράφει το τέλος ενός ολόκληρου ιστορικού κύκλου, μιας σειράς αξιών ζωής και ενός είδους (παλιομοδίτικου;) μυθοπλαστικού ήρωα.

Ηθοποιοί
Χαβιέρ Γκουτιέρεζ, Ραούλ Αρεβάλο, Χεζούς Κάστρο.

Διακρίσεις
Κέρδισε το 2014, δέκα βραβεία Γκόγια (τα ισπανικά Όσκαρ), μεταξύ των οποίων κι αυτά της καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου και πρώτου ανδρικού ρόλου (για την εξαιρετική ερμηνεία του Χαβιέ Γκουτιέρεζ). Συνολικά 41 βραβεία και 31 υποψηφιότητες.

Περισσότερες λεπτομέρειες: http://www.imdb.com/title/tt3253930/awards

Trailer




Total
0
Shares
Previous Article

Εργασίες αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο του Κισσού λόγω καταπτώσεων

Next Article

Καρδίτσα: Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που αποσπούσε χρήματα

Related Posts