Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δ. Σοφάδων για το 2019

 

Σε άμεσο κίνδυνο τίθενται βασικές λειτουργίες και υπηρεσίες του Δ. Σοφάδων λόγω έλλειψης προϋπολογισμού για το 2019. Για μια ακόμα φορά ο Δ. Σοφάδων και οι δημότες του γίνονται θύματα μιας ανεπαρκούς δημοτικής αρχής η οποία έφερε τον προϋπολογισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο με δύο μήνες καθυστέρηση!!!

Και σα να μην έφτανε αυτό, η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να επιβάλει με το «έτσι θέλω» έναν προϋπολογισμό επιζήμιο για τον Δήμο και τον τόπο, αποδεικνύοντας και πάλι πλεόνασμα αδιαλλαξίας και αλαζονείας, οδήγησε ακόμα και Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας στην καταψήφισή του με ψήφους 15 έναντι 10.

Η δημοτική μας παράταξη  σταθερή όπως κάθε χρόνο στην πάγια θέση της για την υλοποίηση προϋπολογισμών διεκδικητικών και αποδοτικών πάνω σε καίρια κοινωνικά και τοπικά ζητήματα, διαφώνησε και φέτος με έναν προϋπολογισμό που η μόνη του φιλοδοξία είναι να μαζεύει τα σκουπίδια. Η δημοτική αρχή έχει ήδη παραιτηθεί παραδίδοντας τα όπλα κι απλά κοιτάζει το ρολόι!!!

 Η παράταξή μας κατέθεσε προτάσεις πάνω σε συγκεκριμένες δαπάνες που αφορούσαν είτε τον τρόπο χρηματοδότησής τους είτε το ύψος τους, είτε τον τρόπο υλοποίησής τους όπως είναι για παράδειγμα:

  • Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ επενδυτικών δαπανών στην άρδευση
  • Η χρησιμοποίηση της μισής περίπου ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης που προορίζεται για εκτέλεση έργων (ΣΑΤΑ 140.000 ευρώ) προκειμένου να εξυπηρετηθούν λειτουργικές ανάγκες του Δήμου: προμήθειες υπολογιστών, φωτοτυπικών μηχανημάτων, πυροσβεστήρων, χρωμάτων, τσιμέντων κλπ
  • Η διπλή και ακριβή συντήρηση πρασίνου
  • Η παράλειψη εγγραφής εσόδων όπως είναι για παράδειγμα τα έσοδα από δάση
  • Η στασιμότητα στην εκτέλεση και συντήρηση έργων υποδομής
  • Η έλλειψη δράσεων προώθησης και στήριξης τοπικών παραγωγικών κλάδων (τουρισμός, εμπόριο, βιοτεχνία κλπ)

Περιμένουμε απ’ τη δημοτική αρχή να αναλογιστεί το μέγεθος της ευθύνης της απέναντι στις τοπικές προτεραιότητες και ανάγκες των δημοτών μας. Ο διάλογος και η διαβούλευση δεν είναι «συναλλαγές κάτω απ’ το τραπέζι» όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος αλλά μια καθαρή, δημοκρατική και αναγκαία προϋπόθεση για την προώθηση των συμφερόντων των συνδημοτών μας. Κυρίως τώρα που έχει «απολέσει τη δεδηλωμένη» εμπιστοσύνη του Δημοτικού Συμβουλίου και ψάχνει απεγνωσμένα να χρεώσει σε τρίτους την πλήρη αποτυχία της!!!

Για τη δημοτική ομάδα της Μείζονος Μειοψηφίας Δ. Σοφάδων

ο Επικεφαλής

Μπάμπης Παπαδόπουλος

τέως Δήμαρχος




Total
0
Shares
Previous Article

Επίθεση Τσιάρα σε Γαβρόγλου για τα ΤΕΙ Καρδίτσας

Next Article

Δρομολόγια Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων

Related Posts

Papakostas Dimitris metalio
Διαβάστε περισσότερα

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης Ο Δημήτρης Παπακώστας από…