Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Καταυλισμοί της ντροπής από επαγγελματίες ανθρωπιστές!

Της Σοφίας Τόλια, Δικηγόρου, Μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Δημοτικής Συμβούλου του Δήμου Μουζακίου.

 

Της Σοφίας Τόλια, Δικηγόρου, Μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Δημοτικής Συμβούλου του Δήμου Μουζακίου.

Το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα είναι επίκαιρο και σύνθετο όσο ποτέ. Είναι εκκωφαντικό και με πλείστα προβλήματα, που απειλούν τα θεμέλια της  ευρωπαϊκής ένωσης, η οποία παρουσιάζεται προδήλως αδύναμη να τα διαχειριστεί.

Τα τελευταία χρόνια αγγίζει έντονα τη χώρα μας και κυρίως τα νησιά μας, με αποκορύφωμα τους καταυλισμούς στη Μόρια, όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια προσβάλλεται και μαζί της διασύρεται και η χώρα μας στο εξωτερικό. Πρόσφατη αναφορά του περιοδικού Nesweek στις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στη Μόρια, σε συνδυασμό με την έρευνα της οικονομικής αστυνομίας  της ευρωπαϊκής επιτροπής για διασπάθιση των κονδυλίων που απορρόφησε η χώρα μας για το μεταναστευτικό εγείρουν μια σειρά ερωτημάτων και εύλογο προβληματισμό, αν τελικά το μείζον αυτό ζήτημα τείνει να μετατραπεί σε άλλη μια «μπίζνα» της κυβέρνησης σε βάρος αθώων ψυχών!

Το ρεπορτάζ του ως άνω αμερικάνικου περιοδικού κάνει λόγο για τρισάθλιες συνθήκες στη Μόρια, όπου ανήλικα παιδιά «αγοράζονται» και κακοποιούνται, γυναίκες βιάζονται και γενικότερα επικρατεί μια ανεξέλεγκτη κατάσταση, που καταπνίγει την αξιοπρέπεια και εξαλείφει κάθε ίχνος σεβασμού στην αξία του ανθρώπου.

Το παράδοξο και οξύμωρο μαζί είναι ότι όλα αυτά συντελούνται στην Ελλάδα επί της  κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που στο παρελθόν ως αντιπολιτευόμενο κόμμα στο όνομα της κοινωνικής πολιτικής και ευαισθησίας, του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης ανέθρεψε και ανέδειξε κινήματα και όταν έλαβε την εξουσία το μόνο που κατάφερε να κάνει είναι ένα απέραντο πάρκινγκ ψυχών, κόντρα στη ρητορική και στα ιδεολογήματα που τόσα χρόνια καλλιεργούσε! Αυτοί που αποκαλούσαν την Αμυγδαλέζα Νταχάου, δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα περήφανοι σήμερα ως κυβερνώντες για το κολαστήριο στη Μόρια, ούτε για την ανεξέλεγκτη καθημερινή ροή εισόδου μεταναστών στο Αιγαίο, ούτε για την αδυναμία τους να οριοθετήσουν τον ρόλο των ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων).

Η ευθύνη της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού έγκειται πρωτίστως στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων που ακολουθούν από το 2015, στις χρονοβόρες διαδικασίες χορήγησης ασύλου, στην άρνησή τους να διαχωρίσουν τις έννοιες πρόσφυγας, οικονομικός μετανάστης, παράνομος μετανάστης. Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι απόλυτος και αδιαπραγμάτευτος, απόλυτη όμως πρέπει να είναι και η ασφάλεια των συνόρων και κατ’ επέκταση η διασφάλιση της προστασίας των ελλήνων πολιτών.

Η Νέα Δημοκρατία διά του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη ενσκήπτει με σοβαρότητα και σύνεση στο ζήτημα αυτό, πέρα από ιδεοληψίες και αγκυλώσεις  και προτείνει εφικτές λύσεις για την αντιμετώπισή του. Τέτοιες είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου, η μετεγκατάσταση προσφύγων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η διαφάνεια στη διαχείριση εθνικού και ευρωπαϊκού χρήματος, η φύλαξη των συνόρων συμπεριλαμβανομένων και των θαλάσσιων, η δημιουργία αντισταθμιστικών οφελών στις τοπικές κοινωνίες που πλήττονται περισσότερο από την προσφυγική κρίση, η διαμόρφωση μιας ευρωπαϊκής πολιτικής, που θα κατανέμει δίκαια τα βάρη εντός της ευρωπαϊκής ένωσης, με γνώμονα την αλληλεγγύη και την ισότητα. Στην κορνίζα του ανθρωπισμού δεν χωρούν η ανομία και η αναρχία, ούτε η τρομοκρατία, το μπάχαλο και η ανασφάλεια των πολιτών.  Και όσοι κάνουν τα στραβά μάτια και το ανέχονται και δεν θέτουν κανόνες, όπως κάνει η σημερινή κυβέρνηση, λογίζονται ως δήθεν ανθρωπιστές και είναι επικίνδυνοι!




Total
0
Shares
Previous Article

Επίσκεψη του κ. Σταϊκούρα στην Καρδίτσα: Κινδυνολογία και καταστροφολογία

Next Article

ΝΟΔΕ Καρδίτσας: Είστε μάλλον βαθιά νυχτωμένοι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ