Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη σημαία: Επανέρχεται στους άριστους

parelasi

Στους άριστους επανέρχεται η σημαία στις μαθητικές παρελάσεις με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Σύμφωνα με τη ρύθμιση στις παρελάσεις τη σημαία στη Στ΄ Δημοτικού θα κρατούν οι μαθητές με το μεγαλύτερο γενικό μέσο όρο βαθμολογίας κατά το προηγούμενο σχολικό έτος.

Ειδικότερα, σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της Στ΄ Δημοτικού, ο ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και ο άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα διενεργείται κλήρωση. Ο ορισμός των σημαιοφόρων θα γίνεται την 10η Οκτωβρίου κάθε έτους.

Με την ίδια τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, προβλέπεται η εξασφάλιση επιπλέον πιστώσεων για την απασχόληση εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, θα διατεθεί επιπλέον ποσό 12,96 εκατ. ευρώ για το 2019 και 19,44 εκατ. για το 2020.

Η ρύθμιση όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση κρίνεται αναγκαία προκειμένου να καλυφθούν επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες που αφορούν την ομαλή λειτουργία των σχολείων για το σχολικό έτος 2019-2020 και συγκεκριμένα για την εξασφάλιση πιστώσεων για απασχόληση του απαιτούμενου αριθμού αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, καθώς και Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την τροπολογία




Total
0
Shares
Previous Article
mouzaki basket pasialis danaoi

Γ.Σ. Μουζακίου: Τουρνουά Ακαδημιών Basket στο Μουζάκι

Next Article
kairos 1

Καιρός: Ανεβαίνει σήμερα η θερμοκρασία - Δείτε πού ξεπερνάει τους 25 βαθμούς Κελσίου

Related Posts