Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Καρδίτσα: Με μεγάλη επιτυχία η Ενημερωτική εκδήλωση για την Αναδοχή – Υιοθεσία

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ενημερωτική εκδήλωση – Ημερίδα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας για την Αναδοχή – Υιοθεσία.

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ΚΙΕΡΙΟΝ στην Καρδίτσα οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν γα το Παράρτημα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας  Καρδίτσας για τους ανήλικους που φιλοξενούνται σε αυτό, όσο και για τα προγράμματα που εφαρμόζονται και τους στόχους για την αναμόρφωση της λειτουργίας του, από την Πρόεδρο κα Ριζούλη Δήμητρα και την Κοινωνική Λειτουργό του Παραρτήματος κα Κόμπου Κυριακή.

Σημαντικές οι παρουσιάσεις των εισηγητών από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής και της Κοινωνικής Λειτουργού κας Χρ. Κανδύλα, που παρέθεσαν χρήσιμα στοιχεία για τη σημασία και τα αποτελέσματα της Αναδοχής στα παιδιά με αναπηρία και τον ρόλο της κοινότητας και του σχολείου στην υποστήριξη της οικογένειας αλλά και του παιδιού.

Αίσθηση προκάλεσαν οι εμπειρίες των Ανάδοχων οικογενειών που μίλησαν και αναδείχθηκε το μεγαλείο αυτής της πράξης, όσο και τα προβλήματα που χρήζουν επίλυσης κυρίως ως προς το γραφειοκρατικό σκέλος. Επίσης έγιναν παρεμβάσεις από την κα Δ. Ριζούλη, αναφέροντας σημεία από το προς ψήφιση νομοσχέδιο και τον τρόπο με τον οποίο επιλύονται δυσλειτουργίες στην εφαρμογή του θεσμού.

iothesia2




Total
0
Shares
Previous Article

Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας για την 1η Μάη και την Εργατική Πρωτομαγιά

Next Article

1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας: Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο (video)