Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Καρδίτσα: Θετικές εξελίξεις για το έργο ανάπλασης της Παλιάς Ηλεκτρικής

Υπογράφεται την ερχόμενη εβδομάδα η ένταξη του έργου προϋπολογισμού 2.976.000 €

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η ανάπλαση της Παλιάς Ηλεκτρικής

Θετικές εξελίξεις δρομολόγησε η συνάντηση του Δημάρχου κ. Φ. Αλεξάκου με τον Γ.Γ. Δημ.  Επενδύσεων ΕΣΠΑ κ. Παν. Κορκολή, που είδε θετικά και το αίτημα  ένταξης  του έργου “Κατασκευή Δικτύων Υποδομής & Κυκλοφορίας στην πόλη της Καρδίτσας”

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται πλέον το έργο “Αποκατάσταση του διατηρητέου κτιριακού συγκροτήματος της «Παλιάς Ηλεκτρικής» Καρδίτσας και μετατροπή του σε πνευματικό κέντρο, ανάκτηση και ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου” έπειτα από τη συνάντηση του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκου με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ κ. Παν Κορκολή, η οποία κανονίστηκε σε συνεργασία με την βουλευτή κ. Παν. Βράντζα.

Η συνάντηση – στην οποία συμμετείχε επίσης και ο κ. Τσοπάνογλου, συνεργάτης της βουλευτού κ. Χρυσ. Κατσιαβριά- Σιωροπούλου, η οποία έχει επιδείξει έντονο  ενδιαφέρον για το έργο και κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για θετική έκβαση του αιτήματος – πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23/6 στα γραφεία της Γενικής Γραμματεία Επενδύσεων  και ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, καθώς ο κ. Κορκολής δεσμεύθηκε για την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, απόφαση που αναμένεται να υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα, όταν και θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζεται οτι τη μελέτη αποκατάστασης του διατηρητέου κτιριακού συγκροτήματος της  «Παλιάς Ηλεκτρικής» Καρδίτσας και μετατροπής του σε εκθεσιακό χώρο -πνευματικό κέντρο,  χρηματοδότησαν εξ’ ολοκλήρου ως δωρεά τους προς το Δήμο Καρδίτσας οι αδελφοί Βασίλης και Αθανάσιος Μπρακατσούλας και πριν λίγες ημέρες το βασικό τμήμα της, ώστε να μπορεί να διεκδικηθεί η ένταξή της σε κάποιο πρόγραμμα   παραδόθηκε σε αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.

Θετικός και για το έργο κατασκευής δικτύων υποδομής της πόλης

Ο Δήμαρχος έθεσε προς τον κ. Κορκολή και το αίτημα ένταξης στο ΠΔΕ του έργου την “Κατασκευή δικτύων υποδομής και κυκλοφορίας στην πόλη της Καρδίτσας”. Το προτεινόμενο έργο, προϋπολογισμού 4.000.000 €, περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύων  αποχέτευσης ακαβάρτων και ομβρίων, καθώς και εργασίες οδοποιίας και ασφαλτόστρωσης σε περιοχές εντός του σχεδίου πόλης  στην Καρδίτσα. Ο κ. Κορκολής είδε κατ’ αρχήν θετικά την πρόταση και θα την προωθήσει στις αρμόδιες υπηρεσίες για περαιτέρω επεξεργασία.

Δήλωση του Δημάρχου

Αναφορικά με τα αποτελέσματα της συνάντησής του με τον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ ο κ. Φ. Αλεξάκος δήλωσε: “Η συστηματική προσπάθεια που καταβάλουμε ως Δημοτική Αρχή για την προώθηση έργων υποδομής που έχει ανάγκη ο Δήμος μας αποδίδει καρπούς. Έπειτα από την κατ’ αρχήν θετική ανταπόκριση του πρώην υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδιου για θέματα ΕΣΠΑ κ. Αλεξ. Χαρίτση, σημερινού αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο αίτημα που του υποβάλαμε πριν από λίγους μήνες να χρηματοδοτηθεί ο Δήμος μας, για να ολοκληρώσουμε βασικές υποδομές μας προετοιμάσαμε με τις υπηρεσίες μας προτάσεις ώριμων έργων για ένταξη στο ΠΔΕ συνολικού προϋπολογισμού 12.000.000 €.  Έθεσα υπόψη του κ Κορκολή κατά τη συνάντησή μας, το αίτημα χρηματοδότησης του έργου ανάπλασης της παλιάς Ηλεκτρικής, για το οποίο θα υπογραφεί άμεσα σχετική απόφαση ένταξης στο ΠΔΕ, καθώς και το έργο των δικτύων της πόλης της Καρδίτσας, το οποίο αντιμετωπίζεται κατ’ αρχήν θετικά.

Στην προσπάθειά μας αυτή ως Δήμος είμαστε σε στενή συνεργασία και έχουμε την αμέριστη στήριξη και των τριών κυβερνητικών βουλευτών που με συνεχείς παρεμβάσεις τους στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες προωθούν τα αιτήματά μας.

Οφείλω τέλος για μία ακόμα φορά να εξάρω την μεγάλη προσφορά των αδελφών Θανάση και Βασίλη Μπρακατσούλα που με τη δωρεά της μελέτης αποκατάστασης της παλιάς Ηλεκτρικής, έδωσαν τη δυνατότητα στο Δήμο μας να διεκδικήσει τεκμηριωμένα ένα πολύ σημαντικό έργο πολιτιστικής υποδομής για την πόλη μας.”




Total
0
Shares
Previous Article

Στην Καρδίτσα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Next Article

Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε καταδικάζει τις απειλές προς το συνάδελφο Θεοδόση Κατσάρα