Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Καμία περικοπή στους συνταξιούχους που ασκούσαν αγροτική δραστηριότητα

Πριν την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016.

Πριν την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016.

Συνάντηση πραγματοποίησαν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Βαρδάκης Σωκράτης Βουλευτής Ν. Ηρακλείου, ο Θραψανιώτης Μανώλης Βουλευτής Ν. Λασιθίου, Σιμορέλης Χρήστος Βουλευτής Ν. Τρικάλων με τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Πετρόπουλο Τάσο προκειμένου να ζητήσουν διευκρινίσεις για το άρθρο 20 του ν. 4387/2016, που αναφέρεται στην απασχόληση συνταξιούχων.

Σε αντίθεση με τις φήμες που κάποιοι σκόπιμα αναπαράγουν, στη συνάντηση κατέστη σαφές αυτό που ο νόμος προβλέπει, ότι δηλαδή οι συνταξιούχοι πριν τις 13/05/2016, οι οποίοι ασκούσαν αγροτική δραστηριότητα πριν την έναρξη ισχύος του ν. 4387/2016 δεν υπάγονται στις διατάξεις του άρθρου 20 του ν.4387/2016. Στους συνταξιούχους αυτούς, δεν θα εφαρμοστεί η περικοπή της σύνταξης κατά 60% βάσει του άρθρου 20 και δεν θα υποχρεούνται σε καταβολή ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ΕΦΚΑ.

Επομένως, όσοι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα θα πρέπει σύντομα να αποκαταστήσουν την αλήθεια καθώς μόνο ζημία προκαλούν στους ασφαλισμένους που επιθυμούν να προχωρήσουν σε δηλώσουν ΟΣΔΕ και από φόβο δεν προχωρούν σε αυτές. Ο λαϊκισμός έχει και τα όρια του.


Σιμορέλης Χρήστος

Βουλευτής Ν. Τρικάλων




Total
0
Shares
Previous Article

Περήφανοι στον Ο.Π.Ο.Π. για τον Δημήτρη Κόρακα !!

Next Article

Κώστας Τσιάρας: Πλήρωσαν πολλά για λίγη εξουσία.