Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Καλοκαιρινή εκδήλωση του Δ’ Παιδικού Σταθμού Καρδίτσας

Ένας κύκλος καλλιτεχνικής δημιουργίας και μάθησης ολοκληρώθηκε στον Δ’ Παιδικό Σταθμό (Καμινάδων) με βιωματικές δράσεις, θεατρικά παιχνίδια και δρώμενα. Πιστεύοντας οτι το αντίδοτο στην εξαχρείωση της ανθρώπινης υπόστασης και τη διατήρηση της κοινωνικής ευαισθησίας και δημιουργικής πνοής αποτελεί η Τέχνη και ο Πολιτισμός, ο Σταθμός οργάνωσε διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες (καθ’ όλη της διάρκεια του έτους) με στόχο να ενθαρρυνθούν τα παιδιά να ενσωματωθούν σε ομάδες παιχνιδιού και να εκφράσουν τον εσωτερικό τους κόσμο.

Οι Παιδικοί Σταθμοί προσφέρουν ένα σημαντικό έργο πέρα από τη φύλαξη των παιδιών, καθώς είναι φορέας αγωγής και κοινωνικοποίησης, όπου το παιδί με κατάλληλη ενθάρρυνση μέσα από βιωματικές εμπειρίες στα πλαίσια ενός οργανωμένου περιβάλλοντος εθίζεται στηναμφίδρομη σχέση ατόμου-ομάδας και διδάκεται.

Η τέχνη και το παιχνίδι από τη μια και η παιδαγωγική και η ψυχολογία από την άλλη μπορούν να συνυπάρχουν ισορροπώντας τις ανάγκες της τρυφερής αυτής ηλικίας. Το πρόγραμμα προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες αυτής της ηλικίας με παιχνιώδεις προσεγγίσεις που εξασφαλίζουν την αρμονική ψυχοσωματική ανάπτυξη του νηπίου.

Έτσι τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού συμμετείχαν σε θεατρικό παιχνίδι με θέμα την υγεία με την καθοδήγηση της παιδιαγωγού Θεάτρου Σινάνη Σύλβιας που είχε και την σκηνοθετική επιμέλεια. Την παράσταση παρακολούθησαν και οι συγγενείς των παιδιών, όπου απήλαυσαν τα παιδιά τους σε μια πανδαισία χρωμάτων, ήχων και αισθήσεων.

Στα δρώμενα συμμετείχαν και οι: Κικιλία Τσουκαλά, Ντίνα Βλαχούτα, Ε. Γκαραβέλας και η μικρή Αποστολία Μ καθώς και η κ. Φούκα Μυρτώ που βοήθησε στα μουσικά δρώμενα. Ακόμη παρέστη και η κ. Μάρθα Μακρή, καθηγήτρια Εικαστικών, όπου αφιλοκερδώς φιλοτέχνησε τον Παδικό Σταθμό με παραστάσεις, αφού ολοκληρώθηκε η εικαστική δημιουργία εσωτερικά και εξωτερικά του Σταθμού με τη βαφή του. Επιπροσθέτως δόθηκε παράσταση θεάτρου σκιών από τον κ. Μάκη Χάρμπα στα παιδιάκια του σταθμού.

Η Προϊσταμένη του Παιδικού ευχαριστεί θερμά όλους για την προσφορά τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με μια όμορφη δεξίωση που δόθηκε στον αύλειο χώρο του Σταθμό, όπου προσωπικό και γονείς ευχήθηκα καλό καλοκαίρι και αντάλλαξαν ευχές και σκέψεις για την επόμενη χρονιά δημιουργίας.

d_paidikos_stathmos_karditsas_3

d_paidikos_stathmos_karditsas_1




Total
0
Shares
Previous Article

Οι απόφοιτοι του τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας

Next Article

Εκδηλώσεις εις τιμήν και μνήμην του Αγίου Προκοπίου