Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Και πειρατικό ραδιόφωνο στον Μύλο των Ξωτικών!

Από την ώρα που ήρθαν οι πειρατές στα Τρίκαλα, με την υπόσχεση να δίνουν τα χαμόγελα της αγάπης μαζί με τα ξωτικά, έφεραν και νέα πνοή στη μεγάλη αυτή γιορτή!

Από χθες λειτουργεί δοκιμαστικά ο πειρατικός τους ραδιοφωνικός σταθμός! Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων που υλοποιείται με τη συνεργασία της Ομάδας Εθελοντών και της e-trikala ΑΕ, που δημιούργησαν διαδικτυακό ραδιόφωνο. Μια προσπάθεια να μεταδίδεται το πνεύμα των ξωτικών, των πειρατών, της χαράς, μέσα από τη συχνότητα του διαδικτύου, στη διεύθυνση http://webradio.milosxotikon.gr/

Το «πειρατικό ραδιόφωνο» του Μύλου των Ξωτικών λειτουργεί αποκλειστικά από εθελοντές, στον χώρο του Μύλου Ματσόπουλου και στεγάζεται στην καμπίνα προβολής του θερινού κινηματογράφου. Εκεί, έχει δημιουργηθεί ένας χώρος με σύγχρονο εξοπλισμό για τις ανάγκες των εκπομπών. Προς το παρόν αυτές οι εκπομπές (με ποικίλο περιεχόμενο, όπως μουσική, θεματική για παιδιά, ζητήματα πολιτισμού κ.α.) γίνονται κάποιες ώρες, μέχρι να οριστικοποιηθεί το σχετικό πρόγραμμα. Επίσης, ήδη εκπαιδεύονται στο συγκεκριμένο εγχείρημα εθελοντές, για να μπορεί ο σταθμός να λειτουργεί χωρίς προβλήματα.

Ο χώρος του web radio είναι επισκέψιμος και ανοιχτός σε όλους, όσοι επιθυμούν να δουν από κοντά και ζωντανά τον τρόπο λειτουργίας του, αλλά και να μετάσχουν σε κάποια εκπομπή! Το ραδιόφωνο είναι ανοιχτό σε επισκέπτες του Μύλου, σε ανθρώπους κάθε ηλικίας!

Μάλιστα, το εγχείρημα έχει προοπτική: μετά το πέρας του 6ου Μύλου των Ξωτικών, όλος ο εξοπλισμός θα μεταφερθεί στην οριστική του θέση, στο Μουσείο Τσιτσάνη. Εκεί, θα διαμορφωθεί ένας πλήρως λειτουργικός χώρος για τις ανάγκες του διαδικτυακού αυτού ραδιοφώνου.

Οσοι επιθυμούν να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις, καθώς επίσης και να προγραμματίσουν τη δική τους εκπομπή, μπορούν να στέλνουν email στην διεύθυνση milosradio@ethelontes.trikalacity.gr.

Επίσης, ο καθένας μπορεί να συνδεθεί με τη σελίδα του ραδιοφώνου στο facebook, στη διεύθυνση https://www.facebook.com/milos.xotikonradio, καθώς επίσης και στο twitter στη διεύθυνση @milos_radio

Τέλος εκπομπής!

peiratiko

peiratiko1

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 




Total
0
Shares
Previous Article

«Μαθημαγειρέματα» και γιόγκα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας Ημέρας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες.

Next Article

“Μάγεψε” μικρούς και μεγάλους η Παυσιλυπούπολη