Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Και πάλι προσφυγή από την «Εξόρμηση» και λοιπούς κατοίκους της Οξυάς για το μικρό υδροηλεκτρικό «Μελίσσι»

oksia logo

 

Αυτή τη φορά στρέφονται κατά της με αριθμό 18/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου, που εκδόθηκε κάτω από τις σφοδρότατες αντιδράσεις τους και με την οποία παραχωρούνται στην ενδιαφερόμενη εταιρία δικαιώματα διέλευσης και λοιπών εργασιών για την κατασκευή του έργου, επί του δημοτικού και κοινόχρηστου δρόμου Μουζάκι – Νησιά – Αγία Τριάδα.

Δικαιώματα που, πέρα από τους λοιπούς κινδύνους για περιορισμούς που μελλοντικά δύνανται να επιφέρουν στη χρήση του συγκεκριμένου δρόμου, συνεπάγονται και την εκτροπή της κυκλοφορίας για περισσότερους από τους μισούς κατοίκους του χωριού στο χωμάτινο δρόμο Βαγένια – Παλαιοχώρι και από εκεί και μέσω του Οξυώτη ποταμού, προς Μελίσσι – Αγία Τριάδα, για όσο διάστημα απαιτηθεί για την κατασκευή του έργου, με αποτέλεσμα ν’ ανακύπτουν πάμπολλα και σημαντικά προβλήματα (βατότητα, επικινδυνότητα, επιπλέον χιλιόμετρα, κ.λ.π.).

Οι ίδιοι είχαν προσφύγει και κατά της με αριθμό 164/2019 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μουζακίου, που υιοθετούσε, επίσης, τις παραπάνω λύσεις. Εκείνη, ωστόσο, η προσφυγή απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους και χωρίς να εξεταστεί κατ’ ουσία, δεδομένου ότι ακολούθησε η προαναφερθείσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της μόνης, όπως η αρμόδια αρχή αποφάνθηκε, απόφασης για το θέμα, που φέρει εκτελεστό χαρακτήρα (και δύναται, ως εκ τούτου, να προσβληθεί).

Να θυμίσουμε, ακόμα, ότι, όπως κι άλλες φορές έχει δημοσιοποιηθεί, η «Εξόρμηση» καθώς και η Γενική Συνέλευση του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, ανησυχώντας για την απώλεια του φυσικού και υδάτινου πλούτου του χωριού αλλά και για τις λοιπές επ’ αυτού επιπτώσεις, έχουν από πολύ καιρό ταχθεί ενάντια στο συγκεκριμένο μικρό υδροηλεκτρικό αλλά και σε άλλα έργα ΑΠΕ στο χωριό, που έχουν προωθηθεί εν αγνοία των κατοίκων, και ζητούν για το συγκεκριμένο θέμα τη σύγκλιση Λαϊκής Συνέλευσης.

Πέρα από την «Εξόρμηση», ως Σωματείο, την τελευταία προσφυγή υπογράφουν και η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Μουζακίου κα Παρασκευή Ντούρβα, ο καταγόμενος από το χωριό της Οξυάς δημοτικός σύμβουλος κο Γιώργος Καραβίδας και 110, ακόμα, Οξυώτες.

Περιβαλλοντική Κίνηση «Εξόρμηση για την προστασία του χωριού της Οξυάς», νόμιμα αναγνωρισμένο Σωματείο με τη με αριθμό 11/2018 απόφαση Ειρηνοδικείου Καρδίτσας και με 449 εγγεγραμμένα μέλη.




Total
0
Shares
Previous Article
olme apergia

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Όλες και όλοι στην 24ωρη απεργία στις 18 Φλεβάρη

Next Article
love gianakopoulos

Η Αγάπη κατά Φρόμ.

Related Posts