Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

…και νέες εμφανίσεις της ομάδας αντιφωνικού δημοτικού τραγουδιού του Λ.Α.Π Συλλόγου Οξυάς

   Ακούραστα συνεχίζει τη δράση της η ομάδα αντιφωνικού δημοτικού τραγουδιού «Πολύκαρπος Μπλέτσας» του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου της  Οξυάς, ακόμα και μετά το πέρας του καλοκαιριού, που θεωρείται  ως η κατ’ εξοχήν περίοδος εκδηλώσεων.

  Οι άψογες εμφανίσεις της ομάδας και η επίδοσή της στο αυθεντικό αντιφωνικό δημοτικό τραγούδι, συστατικό στοιχείο της παράδοσης το τόπου μας, την οποία η ομάδα σέβεται απόλυτα, προκαλεί το ενδιαφέρον πολλών φορέων και Συλλόγων αλλά και ερευνητών στο χώρο της λαογραφίας και της παράδοσης, που όλο και πιο συχνά προσκαλούν την ομάδα σε εκδηλώσεις τους ή επιθυμούν να μελετήσουν το αντικείμενο που παρουσιάζει.

   Οι τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας αφορούν στην παρουσία της στο 7ο σεμινάριο παραδοσιακών χορών, που πραγματοποιήθηκε από 25 έως και 27 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Ναϊάδες» στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, καθώς και στο 34ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε στο Μουζάκι και ειδικότερα στο ξενοδοχείο Mouzaki Palace, από 1 έως και 4 Δεκεμβρίου, μια διοργάνωση – θεσμός  για το νομό και την πατρίδα μας, στην Οργανωτική Επιτροπή του οποίου συμμετείχε και εκπρόσωπος του Συλλόγου τη Οξυάς.

   Και στις δύο αυτές περιπτώσεις η ομάδα αντιφωνικού τραγουδιού της Οξυάς πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις και καταχειροκροτήθηκε, προβάλλοντας, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, τον τόπο της και την περιοχή.

    Η ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία για την παρουσία της σε ανάλογες εκδηλώσεις, για τις οποίες έχει ήδη λάβει σχετικές προσκλήσεις.

    Να αναφερθεί πως όλα τα έξοδα μετακίνησης επιβαρύνουν τα ίδια τα μέλη της ομάδας.

%cf%87%ce%bf%cf%81%cf%89%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c-%cf%86%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b2%ce%ac%ce%bb

%ce%bd%ce%b1%cf%8a%ce%ac%ce%b4%ce%b5%cf%82




Total
0
Shares
Previous Article

Το Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στην Πύλη

Next Article

Γιορτάζει η Πύλη και πανηγυρίζει τον πολιούχο της

Related Posts