Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Καιρός: Ποιες Αλκυονίδες; «Σκάει» νέο βαρομετρικό – Καταιγίδες, χιόνια και σκόνη απ’ την Αφρική

xamilo varometriko

– Πού και πότε θα «χτυπήσουν», σύμφωνα με την ΕΜΥ

– Σε ποιες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά

Δεν λέει να ηρεμήσει φέτος ο χειμώνας, με αλλεπάλληλα βαρομετρικά χαμηλά να πλήττουν τη χώρα μας

Οι λιακάδες των τελευταίων δύο ημερών δεν θα διαρκέσουν για πολύ καθώς, ένα νέο σύστημα πλησιάζει την Ελλάδα συνοδευόμενο από ισχυρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να… χτυπούν πολλές περιοχές από την Κυριακή (20/01) ενώ τη Δευτέρα η κακοκαιρία θα καλύψει μεγάλο μέρος της χώρας. Μάλιστα, την Τρίτη (22/01) και την Τετάρτη (23/01) τα φαινόμενα πιθανόν να έχουν έντονο χαρακτήρα.
Παράλληλα, η ατμόσφαιρα αναμένεται αποπνικτική, καθώς οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Φαίνεται πως η Δυτική Ελλάδα παίρνει τη… ρεβάνς μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αφού αρκετά πυκνές και με διάρκεια χιονοπτώσεις, αναμένεται να σημειωθούν σε ορεινά, αλλά και ημιορεινά.

Όπως θα δείτε στο βίντεο με τη χιονοκάλυψη της Ελλάδας, αναμένεται να πέσει αρκετό χιόνι και φαίνεται ότι ιδιαίτερα η Ήπειρος θα είναι η περιοχή που θα μπει στο επίκεντρο της νέας κακοκαιρίας.

Δείτε αναλυτικά τις περιοχές που θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, αλλά και τα εκατοστά του χιονιού που θα πέσει τα επόμενα 24ωρα ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με βροχές τοπικού χαρακτήρα σε αρκετές περιοχές της χώρας περιμένουμε το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019.

Περισσότερα θα είναι τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπου κατά τόπους θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Χιόνια πέσουν στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Παράλληλα, τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, ενώ η ορατότητα σε πολλές περιοχές της χώρας θα είναι περιορισμένη και κατά τόπους θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12, στην Κεντρική Ελλάδα από -1 έως 14 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 15, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 6 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 5 έως 14 βαθμούς και στα νησιά του υπόλοιπου Αιγαίου και την Κρήτη από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες γενικά διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά σταδιακά στα νησιωτικά τμήματα θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες από τις απογευματινές ώρες, με αυξημένη πιθανότητα τοπικών βροχών το βράδυ. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, ενώ τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς, αλλά στα βόρεια τμήματα του νομού θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις, με αυξημένη πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κατά περιόδους. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

ΠΗΓΗ




Total
0
Shares
Previous Article

ΕΠΣ Καρδίτσας: Αναβολή αγώνων

Next Article

Καθαρή εντολή για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου