Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κέντρο Τουριστικών Πληροφοριών (infokiosk) στα Τρίκαλα

οι επισκέπτες θα μπορούν να πληροφορούνται ειδικές διαδρομές, σημεία ενδιαφέροντος

Την καλύτερη εξυπηρέτηση και πληροφόρηση πολιτών, τουριστών, επισκεπτών, θα προσφέρει από την ερχόμενη (Μεγάλη) εβδομάδα, ο Δήμος Τρικκαίων. Στο κέντρο της πόλης, στην κεντρική πλατεία (Ηρώων Πολυτεχνείου) ετοιμάζεται ήδη το Κέντρο Τουριστικών Πληροφοριών (infokiosk). Μαζί με το δεύτερο Κέντρο, που θα λειτουργήσει στο Τζαμί, θα αποτελούν τους δύο κόμβους πληροφόρησης στο συνεχώς αυξανόμενο ρεύμα επισκεπτών στην πόλη των Τρικάλων.

Στο Κέντρο θα υπάρχει πληροφοριακό υλικό για τα αξιοθέατα της πόλης και του νομού, αφού έχουν ήδη ζητηθεί έντυπα από τους άλλους Δήμους και φορείς πολιτισμού της περιοχής μας. Ταυτοχρόνως, οι επισκέπτες θα μπορούν να πληροφορούνται ειδικές διαδρομές, σημεία ενδιαφέροντος, οτιδήποτε είναι χρήσιμο και τους αφορά. Σε επόμενο διάστημα, θα υπάρχει χώρος στάθμευσης ποδηλάτων, που θα αποτελούν κομβικό σημείο, μαζί με τις βάρκες στον Ληθαίου, για τους περιπάτους στην πόλη. Περίπατοι, που θα ενισχυθούν και θα αποτελούν την ουσιαστική γνωριμία με τα Τρίκαλα.

Μνημεία
Εν όψει του Πάσχα και του αναμενόμενου νέου κύματος επισκεπτών, ο Δήμος Τρικκαίων συζήτησε με την αρμόδια προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων κ. Κρυσταλλία Μαντζανά για το θέμα της επισκεψιμότητας των μνημείων της πόλης.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Χρυσόστομος Κυρίτσης, σύμφωνα με τη Διευθύντρια, το Τζαμί και το Φρούριο θα είναι ανοιχτά εκτός των εργάσιμων ημερών του Πάσχα, ως εξής:
– Μ. Παρασκευή: 12:00 – 17:00
– Μ. Σάββατο: 08:00 – 17:00
– Δεύτερη ημέρα Πάσχα: 09:00 – 20:00

Επίσης, σε ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους των σωματείων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, καφετέριες, ταβέρνες, φαστ φουντ κ.α.) και των ξενοδόχων – το απόγευμα της Δευτέρας – συζητήθηκαν θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος. Ο κ. Κυρίτσης έθεσε τα ζητήματα της εξυπηρέτησης των πελατών, του σεβασμού των επισκεπτών, των δυνατοτήτων συνεργασίας. Για παράδειγμα, φυλλάδια και έντυπα θα μοιράζονται στους επισκέπτες, για τις δυνατότητες επισκέψεων και δράσεων στην πόλη. Αυτά τα έντυπα θα κατευθύνουν τους ενδιαφερόμενους είτε στο Κέντρο Πληροφοριών είτε απευθείας σε χώρους για επίσκεψη.

Γενικός στόχος του Δήμου Τρικκαίων, είναι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό, προκειμένου οι επισκέπτες και ο κάθε πολίτης, να «ζει» στα Τρίκαλα, να νιώθει την αύρα της πόλης και του Δήμου, να την εξερευνά και να μπορεί να ανακαλύπτει όλες τις πτυχές της.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Κέντρο Τουριστικών Πληροφοριών (infokiosk) στα Τρίκαλα




Total
0
Shares
Previous Article

Συνελήφθησαν ένας 60χρονος και ένας 63χρονος για διακίνηση κοκαΐνης και ηρωίνης

Next Article

Πανευρωπαϊκή αναγνώριση - Στις 10 καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις τα Τρίκαλα