Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Καρδίτσας για το Πολυτεχνείο

 

Η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας (μέλος ΕΕΔΥΕ) το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Ν. Καρδίτσας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Καρδίτσας, καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, τους φοιτητές-σπουδαστές, μαθητές και γυναίκες των λαικών οικογενειών, να πάρουν μέρος στην αγωνιστική αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, για την εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973, το ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018, στις 6 μ.μ, στη Κεντρική Πλατεία.

Να τιμήσουμε αγωνιστικά, την ηρωική στάση των εργαζομένων και της νεολαίας στα στρατοδικεία, στις φυλακές, την αλύγιστη στάση στα βασανιστήρια, που ήταν το λίπασμα που γιγάντωσε την αντίσταση του λαού και της νεολαίας και οδήγησε στην ανατροπή της αμερικανοστήριχτης στρατιωτικοφασιστικής χούντας, με την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, στρέφονταν όχι μόνο κατά της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας, για ψωμί, παιδεία και ελευθερία, αλλά και κατά των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που στήριξαν την χούντα, την Τουρκική εισβολή και κατοχή μέχρι σήμερα του 40% του εδάφους της Κύπρου και ευθύνονται διαχρονικά για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το ματοκύλισμα λαών, την επαναχάραξη συνόρων και όλων των δεινών που φέρνει η δράση τους, προκειμένου να εξυπηρετούν τα μονοπώλια.

Αυτά τα αιτήματα είναι επίκαιρα και σήμερα, που η εργατική τάξη, οι μικρομεσαίοι αγρότες και ΕΒΕ, η νεολαία μας, υποφέρουν από την ανεργία, τη φτώχεια, την φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς λαικών σπιτιών, από την εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και υγείας και απ’ όλες τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και των αντιλαϊκών πολιτικών στήριξης του κεφαλαίου που εφαρμόζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ).

Είναι επίκαιρα, γιατί η κυβέρνηση μας εμπλέκει όλο και περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, με την συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σ’ αυτούς, με την μετατροπή της Λάρισας, του Βόλου και όλης της χώρας σε μια απέραντη Αμερικανονοατοική βάση, με την πληρωμή 4 δις. ευρώ ετησίως στο ΝΑΤΟ για να κάνει πόλεμο, μεγαλώνοντας του κινδύνους για το λαό μας και τους άλλους λαούς και όχι την ασφάλεια και την ειρήνη, όπως ψευδώς ισχυρίζεται.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973, σήμερα βρίσκει το νόημα και τη συνέχειά της, στο δρόμο της εργατικής, λαϊκής πάλης και συμμαχίας, για την υπεράσπιση των εργατικών των λαϊκών οικογενειών από την ανεργία, την φτώχεια, την φοροληστεία, την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία-καταστολή, ενάντια στις αμερικανονατοικές βάσεις που πολλαπλασιάζει στο έδαφος της χώρας μας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους και τη συμμετοχή της χώρα μας σ’ αυτούς. Βρίσκει το νόημα και την συνέχεια στην εναντίωση στην εξουσία του κεφαλαίου, της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ, στην σημερινή και σε κάθε άλλη αστική κυβέρνηση, στο πιο πιστό στήριγμά του, την ναζιστική, εγκληματική Χρυσή Αυγή, στην πάλη για μια οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη προς όφελος του λαού.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μικροαγρότες, οι μικροΕΒΕ, οι γυναίκες και η νεολαία των λαϊκών στρωμάτων, πρέπει να αφήσουν τη ζωή που κάνουν και να δουν την ζωή που χάνουν καθημερινά, για χάρη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Όπως αποδείχθηκε η λύση στα προβλήματα δεν μπορεί να έρθει με όποια πολιτική διαχείρισης του καπιταλισμού, χωρίς οργανωμένο ταξικό αγώνα.

Γι’ αυτό επιβάλλεται η ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, με απομόνωση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, η ανάπτυξη της συμμαχίας εργατών, μικρών αγροτών και ΕΒΕ. Να πορευτούμε ενωμένοι και αποφασιστικά, με τις σημαίες της πάλης, κόντρα σε όσους καλλιεργούν τον συμβιβασμό και την απογοήτευση, να προετοιμάσουμε την πανεργατική απεργία στις 28 Νοέμβρη.     Να αγωνιστούμε για:

  • Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και επεμβάσεις, που γίνονται για τα συμφέροντα των πολυεθνικών και σκορπούν τον θάνατο, καταστροφές και προσφυγιά. Καμία εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτούς. Καμία αλλαγή συνόρων και των διεθνών συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να μην εγκατασταθεί καμία νέα βάση των ΗΠΑ σε Λάρισα, Βόλο και σε όλη τη χώρα, αλλά να απομακρυνθούν τώρα τα κατασκοπευτικά ΝΤΡΟΟΥΝΣ των ΗΠΑ από την 110 Π.Μ της Λάρισας και να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στη χώρα μας.
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε με το λαό να κάνει κουμάντο στον τόπο του.
  • Να επιστρέψουν άμεσα, όλες οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές, που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε στο εξωτερικό.
  • Όχι δαπάνες ΝΑΤΟικές, σχολειά και κατοικίες εργατικές, έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, 6 μ.μ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη
Γραμματεία Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Ο Σ.Π.ΟΡ.Τ στα Άγραφα και την κορυφή Μαράθι

Next Article

Στην Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας η Ασημίνα Σκόνδρα