Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ικανοποίηση για την πρόοδο του έργου ύδρευσης της Ανατολικής πλευράς Ν. Καρδίτσας από τη Λίμνη Σμοκόβου

«Εξασφαλίζεται η διανομή ασφαλούς πόσιμου νερού σε ολόκληρη την ανατολική Π.Ε Καρδίτσας» τόνισε ο Δήμαρχος Σοφάδων και πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Σμοκόβου κ. Θάνος Σκάρλος

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρά το μεγάλο έργο της ύδρευσης της Ανατολικής πλευράς Ν. Καρδίτσας από τη Λίμνη Σμοκόβου καθώς μέσα στο 2016 αναμένεται να ολοκληρωθεί το 95% των εργασιών που αφορούν τα δίκτυα ενώ τις επόμενες ημέρες θα αναδειχθεί και επίσημα ο ανάδοχος για το υποέργο των διυλιστηρίων.

Η παραπάνω ενημέρωση έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ του Συνδέσμου Ύδρευσης Σμοκόβου -που είναι ο κύριος του έργου- όπου παρέστησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών(Επιβλέπουσα Αρχή) κ. Δημήτρης Κουτρομάνος, ο προϊστάμενος της ΔΤΥ και επιβλέπων κ. Πέτρος Κωνσταντάκος, ο εκπρόσωπος της εργολαβίας(δίκτυα) κ. Χρήστος Κουκουρέλας και πρόεδροι Κοινοτήτων που θα εξυπηρετούνται από το νέο αγωγό.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Σοφάδων και πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Θάνος Σκάρλος υπογράμμισε πως με το συγκεκριμένο έργο, το μεγαλύτερο πανελλαδικά στην Αυτοδιοίκηση ύψους 43 εκατ ευρώ, εξασφαλίζεται η διανομή ασφαλούς πόσιμου νερού σε ολόκληρη την ανατολική Π.Ε Καρδίτσας(42 οικισμοί-55.000 κάτοικοι) και αναμένεται να προκύψουν σημαντικά οφέλη για την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Ο ίδιος εξήρε την συνεργασία με την Επιβλέπουσα Αρχή και με την ανάδοχη εταιρεία των δικτύων, σημειώνοντας πως έγινε κάθε προσπάθεια να διορθωθούν λάθη και αστοχίες που το σημερινό ΔΣ του Συνδέσμου διαπίστωσε στην πορεία του έργου.

Ο κ. Κουτρομάνος στην τοποθέτησή του τόνισε πως έγιναν αρκετές διορθώσεις, υπογραμμίζοντας ότι η μελέτη έπρεπε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Και ο ίδιος από την πλευρά του αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει πλέον με τον Σύνδεσμο Υδρευσης.

Ο Διευθυντής της ΔΤΥ αναφέρθηκε στο υποέργο της κατασκευής διυλιστηρίων σημειώνοντας πως ήδη εστάλη η σχετική εισήγηση για τον ανάδοχο στην Οικονομική Επιτροπή της Περ. Θεσσαλίας και αναμένεται η έγκρισής της.

Όπως είπε, απαιτήθηκε αρκετός χρόνος για την όλη διαδικασία λόγω του είδους του διαγωνισμού.

Σε ότι αφορά το τρίτο υποέργο της πρόσληψης Συμβούλου, υποστήριξε ότι θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος λόγω της φύσης του έργου.

Λίμνη Σμοκόβου 1

Ο εκπρόσωπος της εργολαβίας που αφορά τα δίκτυα κ. Χρήστος Κουκουρέλας, δήλωσε ότι τοποθετήθηκαν 140 χλμ σωλήνα από τα συνολικά 188 χλμ που προβλέπονται. Εκτίμησε ότι μέσα στο 2016 θα ολοκληρωθεί το 95% του έργου και ευχαρίστησε τους κατοίκους των κοινοτήτων που κατανόησαν τη σοβαρότητα του έργου και ουσιαστικά βοήθησαν να προχωρήσει.
Αυτή τη στιγμή το έργο εκτελείται στην περιοχή του Παλαμά προς Βλοχό, ακολούθως θα γίνει ένα κομμάτι προς Κοσκινά και έπειτα το τελευταίο κομμάτι από το Ζαΐμη έως το Λεοντάρι.

Για τις αποκαταστάσεις μέσα στα χωριά εκτίμησε ότι θα ολοκληρωθούν πριν το χειμώνα.

Αποζημιώσεις

Σχετικά με το θέμα των αποζημιώσεων πρέπει να υπογραμμισθεί ότι το παρόν ΔΣ του Συνδέσμου, στην έναρξη της θητείας του, δεν βρήκε καμία αίτηση να έχει προωθηθεί στην αρμόδια Υπηρεσία. Με σωστή οργάνωση ήδη 100 αιτήσεις βρίσκονται στο στάδιο των ενταλμάτων και θα ακολουθήσουν άλλες 62.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο κ. Πέτρος Κωνσταντάκος μιλώντας μεγάλα γραφειοκρατικά θέματα και ασαφή νομοθεσία. Όπως είπε, η αρμόδια Υπηρεσία ζητούσε-και ζητά- συνεχώς συμπληρωματικά στοιχεία ακόμη και την ώρα που είναι έτοιμα να κοπούν τα εντάλματα πληρωμής.

Εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία του ότι τα γραφειοκρατικά προσκόμματα που παρουσιάζονται θα ξεπεραστούν.




Total
0
Shares
Previous Article

Α.Ε. Μουζακίου - Ατρόμητoς Παλαμά 0-2 (ημ. 0-1)

Next Article

Επίσκεψη Απ. Τζιτζικώστα στο Δημαρχείο Σοφάδων

Related Posts