Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ιδρυτική Διακήρυξη Υποψηφίου Δημάρχου Δήμου Μουζακίου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΥΔΑ με τον συνδυασμό «Νέα Ελπίδα»

 

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, Φίλες και Φίλοι,

Αποφάσισα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές να διεκδικήσω το αξίωμα του Δημάρχου του Δήμου Μουζακίου, με τη δημιουργία μιας νέας δημοτικής παράταξης, που θα ονομάζεται «ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ» και θα έχει ως έμβλημα τον χάρτη του Δήμου μας, σε φόντο αγροτικό και δύο χέρια που τον προστατεύουν, συμβολίζοντας έτσι την έγνοια της Δημοτικής Αρχής για τους κατοίκους και το περιβάλλον.

Σύνθημά μας είναι «Πρότυπος Δήμος Μουζακίου για Όλους» και «όλοι μαζί μπορούμε, οι νέοι μπροστά».

Ήρθε η ώρα οι νέοι να πάρουμε τις τύχες του τόπου στα χέρια μας, με νέες καινοτόμες ιδέες, αλλά και με την πολύτιμη εμπειρία των μεγαλυτέρων, ώστε συνδυάζοντας πείρα και νεανική ορμή, να κάνουμε άλματα προς το μέλλον.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι η δημοτική αρχή να νοιάζεται για τους πολίτες και να δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για τις υπάρχουσες παραγωγικές δραστηριότητες, ώστε να ευνοήσει την προσέλκυση νέων επενδύσεων, με απώτερο στόχο την ανάπτυξη της περιοχής του Μουζακίου.

Μιας περιοχής που σήμερα, δυστυχώς, δεν μπορεί να κρατήσει τα παιδιά της εδώ στον τόπο μας κι έτσι συνεχώς αφυδατώνεται από το ενεργό ανθρώπινο δυναμικό.

Παρατηρούμε τα πάντα να αλλάζουν γύρω μας με πολύ γρήγορους ρυθμούς, για αυτό και η νέα δημοτική αρχή πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτές τις ταχύτητες δυναμικά και με υπευθυνότητα.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Αρχίσαμε ήδη από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, όπου ψηφιοποιήσαμε τα πέντε μεγάλα δημοτικά σχολεία του Δήμου Μουζακίου (ΔΥΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ, ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ, ΜΑΓΟΥΛΑΣ και ΑΓΝΑΝΤΕΡΟΥ), γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ουσιαστική αλλαγή θα έρθει μέσα από την παιδεία.

Θα συνεχίσουμε και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για να δώσουμε στα παιδιά μας όλα τα εφόδια που χρειάζονται, ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να αισθάνονται πρωτοπόροι στη νέα ψηφιακή εποχή που διανύουμε.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, στοχεύουμε να καλούμε ειδικούς που θα ενημερώνουν τα παιδιά στις νέες τεχνολογίες και την ασφάλεια των σύγχρονων μέσων ανταλλαγής πληροφοριών και επικοινωνίας.

ΠΡΟΝΟΙΑ

Μια κοινωνία για να λειτουργήσει σωστά και να προοδεύσει πρέπει να μην αφήνει στο περιθώριο ανθρώπους χωρίς τα προς το ζην στοιχειώδη. Έτσι, ξεκινήσαμε και δώσαμε μια μικρή μεν, αλλά συμβολική των προθέσεών μας βοήθεια στις πολύτεκνες και άπορες οικογένειες. Αυτό θα λειτουργήσει συστηματικά μέσα από τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές του Δήμου και τις νέες που θα θεσπίσουμε, έχοντας κατά νου ίσες ευκαιρίες για όλα τα κοινωνικά στρώματα.

ΥΓΕΙΑ

Σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, θα ληφθεί μέριμνα ώστε να εκσυγχρονισθούν και να ενισχυθούν όλες οι δομές υγείας του Δήμου (ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΟΜΑΔΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ), ώστε όλοι οι δημότες να αισθάνονται ασφαλείς τόσο για την πρωτοβάθμια όσο και για την δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας τους.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Βασικό μας μέλημα το καθαρό περιβάλλον (έδαφος, νερό, αέρας), όσον αφορά και τους 27 οικιστικούς ιστούς του Δήμου μας, αλλά και το ευρύτερο φυσικό περιβάλλον, όπου λαμβάνουν χώρα γεωργικές, κτηνοτροφικές, τουριστικές, βιοτεχνικές και άλλες παραγωγικές δραστηριότητες.

Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι πολυτέλεια, αλλά απαραίτητος όρος για αειφόρο ανάπτυξη και ποιότητα ζωής.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η ανάπτυξη θα έρθει όταν όλοι πιστέψουμε σε αυτήν, συνθέσουμε τις ιδέες μας, ενώσουμε τις δυνάμεις μας και συντονιστούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Για να πάρει αξία μια περιοχή πρέπει οι παρεχόμενες υπηρεσίες και τα παραγόμενα αγαθά να είναι τυποποιημένα και ανώτερης ποιότητας. Για αυτό θα καλέσουμε όλους τους παραγωγικούς φορείς να συμφωνήσουμε σε αυτή τη βάση, δηλαδή στην παραγωγή προϊόντων με κριτήριο την ποιότητα που θα  ανεβάζουν και την αξία των προϊόντων και κατ’ επέκταση συνολικά την αξία της περιοχής.

ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ

Κάθε μία από τις 27 τοπικές κοινότητες του Δήμου της θα αντιμετωπιστεί ακριβοδίκαια, εξετάζοντάς τη χωριστά, ώστε να δοθεί βάρος στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Με αυτό το κριτήριο, θα εστιάσουμε στα εφόδια που χρειάζονται κατά περίπτωση, προκειμένου να αναπτυχθούν όλες οι κατά τόπους δυνατότητες. Συνολικά και στοχευμένα, θα καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα δράσης σε όλο το εύρος του Δήμου μας.

ΔΡΟΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙ – ΛΙΜΝΗ Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Ένα σημαντικό έργο για το οποίο υπάρχει ώριμη μελέτη είναι ο νέος δρόμος Μουζάκι – Λίμνη Ν. Πλαστήρα. Η υλοποίησή του θα βελτιώσει την προσβασιμότητα προς την αναπτυγμένη τουριστικά περιοχή της λίμνης με άμεσα οφέλη και για το Δήμο μας, γι’ αυτό και το έργο αυτό θα αποτελέσει προτεραιότητά μας.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην ενίσχυση των συλλόγων και των εθελοντών, στους ανθρώπους που προσφέρουν την εργασία τους για το κοινωνικό σύνολο, με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, χωρίς να περιμένουν κάποια ανταπόδοση.

karydas athanasios

Με εκτίμηση,
Αθανάσιος Λ. Καρύδα
ς




Total
0
Shares
Previous Article

Με επιτυχία  η ενημερωτική εκδήλωση «Παιδική Κακοποίηση»

Next Article
ekloges

Η Απαξίωση των τοπικών εκλογών συνιστά ... πολιτικό υποβιβασμό της Τ.Α.

Related Posts