Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Πέντε προεγκρίσεις συμβάσεων προϋπολογισμού 249.000 ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Κώστας Αγοραστός: “Εργαζόμαστε για ένα σύστημα υγείας με ποιοτικές υπηρεσίες προς τον συνάνθρωπό μας”

Agorastos Parelasi

Υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό μετά από διεθνή ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία, πέντε νέες προεγκρίσεις συμβασιοποίησης της πράξης «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού για την Πανεπιστημιακή Παθολογική, την Ενδοκρινολογική, την Αγγειοχειρουργική Κλινική και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας» συνολικού προϋπολογισμού 249.082,40 ευρώ.

Τα ποσά των πέντε προς υπογραφή συμβάσεων είναι 149.875,50 ευρώ, 11.469,65 ευρώ, 41.057,40 ευρώ, 35.411,70 ευρώ και 11.568,15 ευρώ. Οι πέντε νέες προεγκρίσεις συμβασιοποίησης αποτελούν μέρους του έργου «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού για την Πανεπιστημιακή Παθολογική, την Ενδοκρινολογική, την Αγγειοχειρουργική Κλινική και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας», αρχικού προϋπολογισμού 338.000,00 ευρώ.

Οι προεγκρίσεις αφορούν την προμήθεια του κάτωθι εξοπλισμού :

ΣΥΜΒΑΣΗ 1 : ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΗΣΗΣ ΑΙΜΑΤΟΣ
ΣΥΜΒΑΣΗ 2 : ΦΟΡΗΤΑ ΜΟΝΙΤΟΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
ΣΥΜΒΑΣΗ 3 : ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΑΕΡΙΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗ, ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ ΨΥΧΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΦΘΟΡΙΣΜΟΥ
ΣΥΜΒΑΣΗ 4 : ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΟΣ, ΚΑΙ
ΣΥΜΒΑΣΗ 5 : ΑΝΤΛΙΕΣ ΕΓΧΥΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ-ΟΓΚΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΓΓΑΣ

Το έργο συνίστανται στην προμήθεια και εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη αναγκών της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής, της Ενδοκρινολογικής Κλινικής, της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής και του τμήματος Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ειδικότερα, ο εξοπλισμός που προτίθεται να προμηθευτεί το Νοσοκομείο για κάθε κλινική είναι:

Για την Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική, δύο αναλυτές αερίων αίματος – ηλεκτρολυτών, μία φυγόκεντρο, ένα μικροσκόπιο φθορισμού με κάμερα, τρία φορητά μόνιτορ, τρεις πολυκάναλους ηλεκτροκαρδιογράφους και εννέα αντλίες έγχυσης φαρμάκων.

Για την Ενδοκρινολογική Κλινική μια ψυχόμενη φυγόκεντρο.

Για την Αγγειοχειρουργική Κλινική, δύο φορητά μόνιτορ, και ένας έγχρωμος υπερηχοτομογράφος.

Για το Τμήμα Αιμοδοσίας, ένα σύστημα ακτινοβόλησης αίματος.

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ως το μοναδικό τριτοβάθμιο ίδρυμα παροχής υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας καλύπτει μεγάλο όγκο ασθενών. Ενδεικτικά, στις κλινικές και τα εξωτερικά ιατρεία (παθολογική, αγγειοχειρουργική, ενδοκρινολογική, τμήμα αιμοδοσίας), για τις οποίες προορίζεται ο ανωτέρω εξοπλισμός, εξυπηρετούνται περίπου 10.000 περιστατικά κατ’ έτος.

Η υλοποίηση των συγκεκριμένων συμβάσεων θα αναβαθμίσει κατακόρυφα το επίπεδο υπηρεσιών που παρέχουν οι κλινικές (Ενδοκρινολογική, Αγγειοχειρουργική, Παθολογική και τμήμα Αιμοδοσίας) στον πληθυσμό του περίπου 1.000.000 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα θα προσφέρονται καλύτερες υπηρεσίες στους ασθενείς της παθολογικής κλινικής, η οποία επιπλέον θα μπορεί να διενεργεί αυτόνομα διαγνώσεις. Η προμήθεια των μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών θα βελτιώσει κατακόρυφα τις παρεχόμενες υπηρεσίες ενώ ο υπερηχοτομογράφος θα συμβάλει σημαντικά στη διάγνωση αγγειακών παθήσεων. Τέλος, το τμήμα Αιμοδοσίας θα αποκτήσει αυτόνομη δυνατότητα ακτινοβόλησης παραγώγων αίματος χωρίς να στηρίζεται στη διαθεσιμότητα των γραμμικών επιταχυντών του τμήματος Ακτινοθεραπείας.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: “Παρά τη δυσχερή οικονομική συγκυρία η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της με βασικό άξονα την κατά το μέγιστο δυνατό ενίσχυση της δημόσιας υγείας, συνεχίζει να προσφέρει στα δημόσια νοσοκομεία τον απαιτούμενο εκείνο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, οποίος θα παρέχει στους πολίτες ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Οι πέντε νέες προεγκρίσεις συμβάσεων αφορούν σε ιατρικό εξοπλισμό που θα συμβάλει σημαντικά στον καθημερινό αγώνα που δίνει το υγειονομικό προσωπικό και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Επιθυμούμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας προσβάσιμο για όλους τους πολίτες, ένα σύστημα υγείας που θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε όσους το έχουν ανάγκη και εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση”.




Total
0
Shares
Previous Article

Ρώσοι προσκυνητές επισκέφτηκαν σήμερα το Φανάρι

Next Article

Σε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς τιμή του αποχωρούντος προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη