Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Θωρακίζεται αντιπλημμυρικά ο Δήμος Μουζακίου

  • Συμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση σε Μουζάκι και Διαλεχτό αλλά και κοπή χόρτων στην Π.Ε. συνολικού προϋπολογισμού 578.000 ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
  • Κώστας Αγοραστός: «Συνεχίζουμε να παράγουμε έργο και να δίνουμε δουλειές σε μία δύσκολη περίοδο γιατί είχαμε προγραμματισμό»Periferia-mouzakinews

Η αντιπλημμυρική «θωράκιση» στις περιοχές του Μουζακίου και του Διαλεχτού αλλά και η κοπή χόρτων στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας ήταν τα αντικείμενα τριών συμβάσεων συνολικού προϋπολογισμού 578.000 ευρώ τις οποίες υπέγραψε τη Δευτέρα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Πρόκειται για την κατασκευή των έργων «Προστασία κοίτης και αναχωμάτων Πάμισου ποταμού στην περιοχή Δ.Δ. Μουζακίου και προστασία κοίτης Πηνειού ποταμού σε σποραδικές θέσεις», προϋπολογισμού 246.000,00 ευρώ, «Προστασία γέφυρας Διαλεχτού και προστασία κοίτης Πηνειού ποταμού», προϋπολογισμού 246.000 και κοπής χόρτων στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας προϋπολογισμού 80.000 ευρώ.

Το έργο στον Πάμισο περιλαμβάνει εργασίες για την ανακατασκευή των κατεστραμμένων τμημάτων των αναχωμάτων του ποταμού κατάντη της νέας γέφυρας Μουζακίου, την αποκατάσταση και διαμόρφωση των πρανών του αριστερού και δεξιού αναχώματος με επένδυση συρματοκυλίνδρων και τοποθέτηση λιθορριπών όπου απαιτείται για την προστασία τμημάτων της κοίτης του Πάμισου ποταμού σε σποραδικές θέσεις ανάντη της πεζογέφυρας Μουζακίου.

Επίσης, κατά την πορεία εκτέλεσης των εργασιών και κατόπιν υπόδειξης της επιβλέπουσας υπηρεσίας, θα πραγματοποιηθούν επεμβάσεις βελτίωσης σε σποραδικές θέσεις στην κοίτη του Πηνειού ποταμού στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων αναλόγως του επείγοντος της χρονικής περιόδου, των φαινομένων και των υδραυλικών στοιχείων.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών επιτυγχάνεται η θωράκιση των πρανών των αναχωμάτων και της κοίτης του Πάμισου ποταμού και τμημάτων του Πηνειού ποταμού από πλημμυρικά φαινόμενα εξασφαλίζοντας τις παρόχθιες ιδιωτικές και δημόσιες ιδιοκτησίες.

Αντίστοιχα, το έργο στη γέφυρα του Διαλεχτού περιλαμβάνει εργασίες για την προστασία των βάθρων της γέφυρας στον Πηνειό ποταμό με την κατασκευή λεκάνης ηρεμίας από οπλισμένο σκυρόδεμα σε όλο το πλάτος της κοίτης εμβαδού 2800 τ.μ. περίπου.

Επίσης, σε σποραδικές θέσεις οι οποίες θα υποδειχθούν από την επιβλέπουσα υπηρεσία, θα εκτελεστούν εργασίες προστασίας τμημάτων της κοίτης του Πηνειού ποταμού, με διαμορφώσεις της χαμηλής κοίτης του, με απόθεση και συμπύκνωση των υλικών εκσκαφής στις όχθες και επένδυση με συρματοκυλίνδρους σε θέσεις που απαιτείται προστασία ή αντικατάσταση των κατεστραμμένων συρματοκυλίνδρων.

Με την ολοκλήρωση του έργου εξασφαλίζεται η θωράκιση των βάθρων της γέφυρας του Διαλεχτού, των πρανών και της κοίτης του Πηνειού ποταμού από πλημμυρικά φαινόμενα, ώστε να προστατευτούν οι πολίτες και οι ιδιοκτησίες τους.

Τέλος, το έργο της κοπής χόρτων στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας προϋπολογισμού 80.000 ευρώ αφορά στην διευκόλυνση της μετακίνησης των ανθρωπίνων κοινοτήτων και της διακίνησης των εμπορευμάτων με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της υπογραφής των συμβάσεων, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Υπογράψαμε σήμερα τρεις συμβάσεις. Οι δύο αφορούν έργα προστασίας των συνανθρώπων μας από πλημμύρες και παρεμβάσεις αποκατάστασης της κοίτης του Πηνειού και των παραποτάμων, διότι με τα ακραία καιρικά φαινόμενα είχαμε προβλήματα, έχει αλλάξει η κοίτη και αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα πλημμυρών και καταπάτησης των χωραφιών με αποτέλεσμα να έχει χάσιμο το κράτος γιατί πρέπει να αποζημιώσει τις ζημιές.

Οι συμβάσεις αυτές είναι ύψους 500.000 ευρώ περίπου. Η μία είναι στο Διαλεχτό όπου αποκαθιστούμε την ασφάλεια της γέφυρας αλλά ταυτόχρονα και την κοίτη του Πηνειού ποταμού. Η δεύτερη είναι στο Μουζάκι με παρεμβάσεις για την προστασία της γέφυρας και τη ρύθμιση του Παμίσου και του Πηνειού ώστε να μην έχουμε προβλήματα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η τρίτη σύμβαση είναι ύψους 80.000 ευρώ και αφορά την κοπή χόρτων. Αφορά το οδικό δίκτυο και κυρίως τον ορεινό όγκο της Ελασσόνας διευκολύνοντας τις μετακινήσεις των ανθρωπίνων κοινοτήτων.

Εμείς συνεχίζουμε να παράγουμε έργο σε μία δύσκολη περίοδο και αυτό γίνεται γιατί είχαμε προγραμματισμό, σχέδιο με διασφαλισμένα χρήματα για να μπορέσουμε να δίνουμε δουλειά στον κόσμο και να δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας στην περιοχή μας».




Total
0
Shares
Previous Article

Προσλήψεις καθηγητών μουσικής στο Ωδείο Καρδίτσας-Κων. Ευθυμιάδης

Next Article

Με εξαιρετική επιτυχία η θεατρική παράσταση «Δύο γάμοι και μια ……αρκούδα» στην Οξυά