Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Θεσσαλοί Αιρετοί στη Βουλή – Έκθεση για τον Ρήγα Βελεστινλή-Φεραίο

Θεσσαλοί Αιρετοί στη Βουλή - Έκθεση για τον Ρήγα Βελεστινλή-Φεραίο

 

Ο Πρόεδρος της “Πανθεσσαλικής Στέγης” (Δευτεροβάθμια Ομοσπονδία Θεσσαλικών Πολιτιστικών Συλλόγων Αττικής) Στέφανος Γ. Κούτρας, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Λάζαρο Χρ. Καραούλη, συνοδευόμενοι από Στελέχη, προέδρους και γενικούς γραμματείς Σωματείων με Θεσσαλική καταγωγή, είχαμε την τιμή και χαρά, χθές Τετάρτη στη Βουλή των Ελλήνων, στην αίθουσα του Ελευθερίου Βενιζέλου (πρώην αίθουσα του Θρόνου, επί Όθωνα και Αμαλίας) να θαυμάσουμε την έκθεση του Μορφωτικού Ιδρύματος της Βουλής για τον μεγάλο Πατριώτη, οραματιστή και Επαναστάτη, τον Θεσσαλό Ρήγα Βελεστινλή, όπως ο ίδιος ήθελε να τον ονομάζουν.

Μας μίλησαν για τη ζωή, τη δράση και τη θυσία του Ρήγα, η ιστορικός Έλενα Αντωναράκου, Επιμελήτρια της Έκθεσης και η Δ/ντρια κ. Δρούλια. Λεπτομερώς, κατατοπιστικά και με πλήρη γνώση της Ιστορικής αλήθειας!

“Όποιος συλλογάται ελεύθερα…. συλλογάται καλά!” είχε γράψει…..μέσα στα σκοτεινά χρόνια της Οθωμανικής κυριαρχίας…..

Είδαμε στον Χάρτη του Ρήγα να αναφέρεται η Αργιθέα, τα Άγραφα…

Μας υποδέχθηκαν με ευγένεια και πατριωτική ζέση οι Θεσσαλοί Βουλευτές: Ζέτα Μακρή (Βόλος) – Ασημίνα Σκόνδρα & Γιώργος Κωτσός (Καρδίτσα).

Μαζί και ο Ν. Μερεντίτης (Συλ. Ανθηρού) & Μενέλαος Παπαδημητρίου. Οι πρόεδροι Συλλόγου Λουτρού Καρδίτσας, Θεσσαλών Γαλατσίου, Κοκκινοπηλιωτών Αττικής, η έφορος Δημοσίων Σχέσεων Πανθεσσαλικής Στέγης, που χάρισε αναμνηστικά δώρα στις κυρίες Δρούλια και Αντωναράκου.

Είδαμε δεκάδες παιδιά από Σχολεία της Ξάνθης μαζί με Δασκάλους τους να περιμένουν υπομονετικά να ξεναγηθούν στην έκθεση για τον Ρήγα Βελεστινλή.
Τον Θεσσαλό Επαναστάτη, που στα σαράντα του χρόνια έδωσε τη ζωή του για την Ελευθερία, την Πατρίδα, το Μεγάλο του Όραμα….. μαζί με τους συναγωνιστές του.

“Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή
Παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή!”

Όλοι οι Θεσσαλοί, οι φορείς ανά την Ελλάδα, ας τιμήσουμε τον Ρήγα, αλλά και τη Βουλή των Ελλήνων για την οργάνωση της έκθεσης….

Δημήτρης Παπακώστας

rigas feraios 1

rigas feraios 2

rigas feraios 3

rigas feraios 4




Total
0
Shares
Previous Article
kentro dia viou mathisis

Δηλώσεις συμμετοχής στα τμήματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Πύλης

Next Article
«Το κυνήγι της πάπιας» από την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων

«Το κυνήγι της πάπιας» από την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων

Related Posts