Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Θεατρικό παιχνίδι στον Δ΄ Παιδικό Σταθμό Καρδίτσας την Παρασκευή 3 Μαρτίου

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 33ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, θα παιχθεί θεατρικό παιχνίδι στον Δ΄ Παιδικό Σταθμό (τέρμα Αισώπου – Καμινάδες), στις 10.30 π.μ., με θέμα «Η ζωή δεν είναι όνειρο, παρά μονάχα Καρναβάλι, με μάσκες και προσωπεία». Υπεύθυνη της εκδήλωσης είναι η παιδαγωγός θεάτρου κ. Σινάνη Σύλβια.

Σε μια κοινωνία που βυθίστηκε στο ψέμα και βασίζεται στην υποκρισία τα παιδιά πρέπει να λαμβάνουν μηνύματα και να ευαισθητοποιούνται στο διαχωρισμό του ψέματος από την αλήθεια. Να μάθουμε τα παιδιά να αναζητούν το γνήσιο, το αληθινό. Να φροντίζουμε ώστε η καλοσύνη και η αγάπη να γίνουν καταστάσεις εσωτερικές του ψυχικού μας κόσμου και όχι ψεύτικα προσωπεία που φορούμε για να κάνουμε καλή εντύπωση στους άλλους. Για να κατορθωθεί αυτό πρέπει ν΄αντιληφθούμε πως η αξία της ζωής μας κρίνεται όχι από τις γνώμες άλλων ανθρώπων για το άτομό μας, αλλά από την εσωτερική μαρτυρία της συνείδησής μας. Να στοχεύουμε στην εσωτερική καλλιέργεια χωρίς να σκοτώνουμε πολύτιμο χρόνο στο χτίσιμο ανώφελων προσωπίδων συμπεριφοράς. Ενώ τα ζώα αγνοούν την υποκρισία, ο άνθρωπος έχει την ιδιότητα να προσποιείται και ν΄αποκρύπτει τον πραγματικό του κακό εαυτό.

Ο υποκριτικός τρόπος ζωής θυμίζει ηθοποιούς που παίζουν θέατρο. Η παρούσα ζωή μοιάζει με θέατρο. Μύρια προσωπεία, παντού ανειλικρίνεια, προσποίηση, φαρισαϊσμός. Έγιναν αναρίθμητοι οι κεκρυμμένοι λύκοι!




Total
0
Shares
Previous Article

Αφιέρωμα μνήμης στον Θύμιο Καρακατσάνη στο πλαίσιο του 33ου Π.Φ.Ε.Θ. Καρδίτσας

Next Article

Το Ανατόλια υποδέχεται την Κυριακή (5 μ.μ.) στο κλειστό της Καρδίτσας ο Α.Σ.Κ

Related Posts