Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Θάνος Σκάρλος: Οι δημότες επιβραβεύουν τη σοβαρότητα, την προσπάθεια, την εντιμότητα και το σχεδιασμό

Ύστερα από πολλά χρόνια, σχεδόν 15, ο Δήμος μας καλύφθηκε σε όλη την έκτασή του από χιόνι το ύψος του οποίου ξεπέρασε το μισό μέτρο. Παρά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που ουδείς προέβλεψε τη σφοδρότητά τους, τα αντανακλαστικά όλων των υπηρεσιών λειτούργησαν υποδειγματικά.

Το ανθρώπινο δυναμικό και ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου Σοφάδων, βρέθηκαν σε πλήρη κινητοποίηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά η ισχυρή χιονόπτωση  και οι δυσχερέστατες καιρικές συνθήκες.

Ο σχεδιασμός εφαρμόστηκε με πλήρη συντονισμό όλων των υπηρεσιών του δήμου. Η δημοτική αρχή έλαβε εγκαίρως μέτρα κάτω από δύσκολες συνθήκες με παγετό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Τα προβλήματα ήταν και είναι πολλά αλλά οι προσπάθειές μας συνεχίζονται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας.

Καταφέραμε να κρατήσουμε ανοικτές όλες τις βασικές οδικές αρτηρίες σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου και     προσπαθήσαμε να κάνουμε το ίδιο και σε μικρότερους δρόμους, όταν την ίδια ώρα πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα έχουν παραλύσει.
Παρά τις δυσκολίες, η ανταπόκριση των υπηρεσιών του δήμου στις ανάγκες που προέκυψαν πριν και κατά τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων που αντιμετωπίσαμε ήταν άρτια.

Πιο συγκεκριμένα

– Προβλέψαμε και προμηθευτήκαμε το αναγκαίο αλάτι έγκαιρα, όταν άλλοι Δήμοι είναι γνωστό ότι αδυνατούσαν

– Τοποθετήσαμε ποσότητες αλατιού σε κεντρικά σημεία της πόλης ώστε να μπορούν να τα προμηθεύονται και οι δημότες

– Συντηρήσαμε και ελέγξαμε τη λειτουργία των εκχιονιστικών μας μέσων, τα οποία όταν τα παραλάβαμε ήταν αφημένα στην τύχη. Πλην ενός, του οποίου η επισκευή δεν κατέστη εφικτή, όλα τα διαθέσιμα οχήματα ρίχτηκαν στην μάχη του αποχιονισμού από την πρώτη στιγμή

– Συγκαλέσαμε από πολύ νωρίς τα θεσμοθετημένα Συντονιστικά Οργανα για ενημέρωση και οδηγίες.

– Κατανείμαμε και τηρήσαμε τις Υπηρεσίες μας σε 24ωρη επιφυλακή .

– Στηρίξαμε με κάθε τρόπο την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σοφάδων και συνεργαστήκαμε με απόλυτη επιτυχία με τους Διοικητές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σοφάδων και του Α.Τ. Σοφάδων

– Προβλέψαμε και προετοιμάσαμε τη μίσθωση ιδιωτικών εκχιονιστικών μέσων

– Ενημερώσαμε  τους Δημότες τόσο για τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν για τον αποχιονισμό όσο και από τη ΔΕΥΑ Σοφάδων για την υπερκατανάλωση νερού

– Λειτουργήσαμε με επιτυχία τους θερμαινόμενους χώρους

– Φροντίσαμε για την 24ωρη λειτουργία δομών όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι» και τα ΚΕΠ αλλά και την διακομιδή συνδημοτών μας που έχρηζαν άμεσης βοήθειας (νεφροπαθείς)

– Διασφαλίσαμε το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής ανοίγοντας προσβάσεις στις κτηνοτροφικές μονάδες

– Διατηρήσαμε συνεχώς ανοιχτές τις κεντρικές οδικές αρτηρίες

Εν ολίγοις, ο Δήμος Σοφάδων με τις υπηρεσίες του αντιμετώπισε με επιτυχία το κύμα κακοκαιρίας καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια.

Για το λόγο αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την ικανοποίησή μου και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της διοίκησης του Δήμου και σε όλους τους εργαζόμενους του , για την ακούραστη σε 24ωρη βάση ανταπόκριση τους . Επιπλέον ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, τους εθελοντές και τους δημότες που συνέβαλαν και αυτοί στις προσπάθειες μας, αλλά και σε εκκοκκιστικές μονάδες που διέθεσαν μηχανήματα.

Φυσικά, δεν μιλώ ως αλάθητος. Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι  «εμείς τα κάνουμε όλα τέλεια».  Υπήρξαν λάθη και παραλείψεις; Σαφώς. Όμως πιστεύω ότι οποιοσδήποτε αντικειμενικός παρατηρητής αναγνωρίζει την μεγάλη προσπάθεια  που καταβάλουμε.

Ως εκ τούτου θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και τους Δημότες που με τις καλόπιστες κριτικές τους και παρατηρήσεις βοήθησαν στο να γίνουμε πιο αποδοτικοί.

Υπήρξαν όμως και ορισμένοι (μαζί με τα φερέφωνά τους) , που με την αβάσταχτη ελαφρότητα που τους διακρίνει , επιχείρησαν να ασκήσουν αντιπολίτευση «κακής ποιότητας» . Που μετέτρεψαν την κριτική σε ψεύδος. Που μπέρδεψαν την εποχή με την «Πρωταπριλιά». Που δεν ντράπηκαν να συγκρίνουν λίγους πόντους χιόνι με την χειρότερη χιονόπτωση και ακραίες θερμοκρασίες μετά το 2001.

Την ώρα λοιπόν που ο Δήμος Σοφάδων μαζί με τους εθελοντές, συνεχίζουν την σκληρή προσπάθεια να αντιμετωπίσουν με τις λιγότερες δυνατές παρενέργειες τις επιπτώσεις της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, επιμένουν να εμφανίζονται ως «γελωτοποιοί».

Τα τελευταία 2 χρόνια γίνεται προσπάθεια ώστε να αλλάξουν κατεστημένα και νοοτροπίες ετών. Στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα κάνουμε συνεχώς βήματα προς τα εμπρός. Και αυτό τους ενοχλεί… Αν ανάλωναν το χρόνο τους πιο εποικοδομητικά ίσως να ήταν ακόμα χρήσιμοι για το Δήμο μας. Δυστυχώς δεν είναι. Η τακτική της ισοπέδωσης που ακολούθησαν στο παρελθόν και εξακολουθούν και σήμερα, ξεχνούν ότι είναι η ίδια που τους απαξίωσε στα μάτια των συνδημοτών μας. Όταν αντιληφθούν ότι οι Σοφαδίτες επιβραβεύουν τη σοβαρότητα, την προσπάθεια, την εντιμότητα, το σχεδιασμό, την αποτελεσματικότητα και την προσφορά, ίσως τότε να επιστρέψουν στην πραγματικότητα. Και από αυτούς , που γαλουχήθηκαν και διέπρεψαν στη ρουσφετολογία, «μαθήματα ηθικής» δεν δεχόμαστε. Ευτυχώς σ’ αυτό το Δήμο είμαστε όλοι γνωστοί.

Φυσικά και δεν θα σπαταλήσουμε άλλο χρόνο μαζί τους. Τον καθένα από μας τον κρίνει η κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων
Θάνος Σκάρλος




Total
0
Shares
Previous Article

Με εντατικούς ρυθμούς ο αποχιονισμός των δρόμων του Δήμου Τρικκαίων

Next Article

Ομιλία Νίκου Λυγερού για τη χρήση του ζεόλιθου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας

Related Posts

dimarxeio Mouzakiou new new
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας Ενημερώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του…
paidiki xara pirosvestikis
Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου Εθελοντικές εργασίες…