Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η IPA Καρδίτσας στο Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής Σέμπρου στο Μουζάκι (φωτο-video)

Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και προσφοράς

Η τοπική διοίκηση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, σε συνεργασία με το Ζαχαροπλαστείο Σέμπρου, πραγματοποίησε την Κυριακή 26 Μαρτίου μια φανταστική εκδήλωση μάθησης και προσφοράς για τα παιδιά των μελών και φίλων της Ένωσης μας.

Ο Pastry Chef Θοδωρής Σέμπρος υποδέχτηκε τους μικρούς μας φίλους στο εργαστήριο του, που βρίσκεται στο Μουζάκι και τους έμαθε να φτιάχνουν πασχαλινά κουλουράκια αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία των παιδιών να δημιουργήσουν τα σχήματα που εκείνα ήθελαν και έτσι η ποικιλία ήταν πραγματικά τεράστια.

Φυσικά, ήταν αδύνατο να μείνουν έξω από το χορό μαμάδες και μπαμπάδες, αφού το παιχνίδι με τη ζύμη ως γνωστόν δεν έχει ηλικία. Δημιουργίες κάθε μεγέθους και σχήματος μπήκαν στο φούρνο και όλοι ανυπομονούσαν να ψηθούν για να τα δοκιμάσουν. Σ’ αυτό το σημείο ο Θοδωρής έκανε την έκπληξη και έδειξε στα παιδιά πως γίνεται το πραγματικό, γνήσιο παγωτό, ενώ τους εξήγησε και τη διαφορά που έχει αυτό από τα πάσης φύσεως παγωμένα γλυκίσματα που έχουν συνηθίσει να τους δίνουν οι γονείς τους και είναι βεβαίως αμφίβολης ποιότητας. Όλοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το παγωτό και να αντιληφθούν την ουσία των λεγομένων του Pastry Chef μας. Στο τέλος, τα ζεστά κουλουράκια έγιναν ανάρπαστα.

Η τοπική μας διοίκηση όμως, με την παρότρυνση και τη συμμετοχή του Θοδωρή Σέμπρου, θέλησε να μοιράσει τη χαρά της απόλαυσης και να δυναμώσει την αίσθηση της προσφοράς της. Έτσι, την επόμενη ημέρα επισκεφθήκαμε το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες Καρδίτσας και προσφέραμε στους μικρούς φίλους που μας υποδέχθηκαν με αξιοσημείωτη χαρά τα κουλουράκια που έφτιαξαν άλλα παιδιά για εκείνα. Ήταν μια πραγματικά μοναδική και συγκινητική εμπειρία και δεν μπορούσαμε παρά να υποσχεθούμε ότι η ΙΡΑ Καρδίτσας πλέον θα συγκαταλέγεται στους φορείς που στηρίζουν το Παράρτημα.

“Servo per amikeco”
“Υπηρετώ δια της φιλίας”

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γεώργιος Ζαρχανής
Νικόλαος Γούσιας
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Η IPA Καρδίτσας στο Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής Σέμπρου στο Μουζάκι

[supsystic-gallery id=4 position=center]




Total
0
Shares
Previous Article

…ανεμολογικός ιστός Οξυάς

Next Article

Επίσκεψη μαθητών των Γυμνασίου και Λυκείου Οιχαλίας Τρικάλων στο Μαυρομμάτι