Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η ψεύτικη παροχολογία δε θα περάσει

 

Στο «κόκκινο» ο Νομός Καρδίτσας εξαιτίας της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ 

ΤΟΥ ΟΡΕΣΤΗ ΨΑΧΟΥΛΑ 

Σε καθημερινή, σχεδόν, βάση επικοινωνώ με τους πολίτες του Νομού` επαγγελματίες, αγρότες, κτηνοτρόφους, συνταξιούχους αλλά και τους νέους και εισπράττω την αγωνία  και την απόγνωση τους  για την επόμενη ημέρα. Και καθώς εισήλθαμε στη χειμερινή περίοδο, τα πολλαπλά προβλήματα αυξάνονται και οξύνονται. Δυστυχώς, η οικονομική κρίση οδηγεί όλο και περισσότερα νοικοκυριά στο «κόκκινο». Ο Νομός Καρδίτσας επί ημερών διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν απώλεσε μόνο σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και άλλες λειτουργίες-δραστηριότητες που επηρεάζουν την καθημερινότητα αλλά και την οικονομική ζωή του τόπου. Το πιο δυσάρεστο όμως είναι η παντελής απουσία της Καρδίτσας από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Οι πάντες διαπιστώνουμε ότι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας, ώστε ν’ αποτρέψουν αρνητικές εξελίξεις.

Έτσι χάσαμε τη δυναμική ενός αρραγούς μετώπου, ικανού να διασφαλίσει τα «κεκτημένα» και να διεκδικήσει νέες δράσεις. Αναπολούμε τα χρόνια που είχαμε τρεις υπουργούς με δύναμη και βέτο. Εκείνα, που κέρδισαν οι πολιτικοί της δικής μας φιλελεύθερης παράταξης φυλλοροούν σήμερα, οδηγώντας την Καρδίτσα στο περιθώριο. Τα υπογραμμίζω όλ’ αυτά γιατί ως πολίτες αυτού του τόπου δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε τα καλά, ούτε τ’ άσχημα.

Όμως, πέρα από τα τεκταινόμενα στο Ν.Καρδίτσας, που γηράσκει και δε δείχνει καμιά διέξοδο στην νέα γενιά οφείλουμε να σταθούμε στα τερτίπια του κ. Τσίπρα που επιστρατεύει ένα «παραμύθι» δίχως τέλος, προκειμένου να παραπλανήσει το λαό και να του υφαρπάξει τη ψήφο.

Η παροχολογία των τελευταίων ημερών παραπέμπει στα έργα και τις ημέρες του Ανδρέα Παπανδρέου αναβιώνοντας το σλόγκαν, «Τσοβόλα δώστα όλα». Πριν όμως πιστέψουμε στα μεγάλα λόγια του πρωθυπουργού, αρκεί ν’ ανατρέξουμε στο άμεσο παρελθόν και να θυμηθούμε τί έλεγε από το Βήμα της ΔΕΘ και στις προεκλογικές συγκεντρώσεις.

  • Αυτός δεν έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια και υπερχρέωσε τη χώρα με άλλα 400 δις ευρώ;
  • Αυτός δεν έλεγε ότι θα μειώσει τη φορολογία και τώρα «ρουφάει το αίμα» επιχειρηματιών και πολιτών;
  • Αυτός δεν έλεγε ότι θα προστατέψει την πρώτη κατοικία και τώρα αλλάζει το Νόμο Κατσέλη για ν’ απογειωθούν οι πλειστηριασμοί;
  • Αυτός δεν έλεγε ότι δεν πρόκειται να μειώσει τις συντάξεις;
  • Αυτός δεν έλεγε ότι θα ξαναδώσει το 13Ο μισθό και τώρα περιορίζεται στα επιδόματα φτώχειας, τ’ οποία απορρέουν από τα πλεονάσματα, την περικοπή των δημόσιων επενδύσεων και τη φορολογική αφαίμαξη του Λαού;
  • Αυτός δεν επέκρινε την εξωτερική πολιτική προηγούμενων κυβερνήσεων (ως αμερικανόδουλοι) και ο ίδιος έγινε το κανίς του κ. Τράμπ, όπως τον χαρακτήρισε η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου;
  • Αυτός δεν προχώρησε στη «Συμφωνία των Πρεσπών» χωρίς να συγκαλέσει το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του προέδρου της Δημοκρατίας;
  • Αυτός δεν άνοιξε τα σύνορα, ώστε να γεμίσουμε από πρόσφυγες και μετανάστες;
  • Αυτός δεν είναι που βγάζει από το μισθολόγιο 10.000 κληρικούς;
  • Αυτός δε δηλώνει άθεος και θέλει τώρα να τον πιστέψει ο κλήρος ότι κινείται μ’ αγαθή προαίρεση γι’ αυτούς;

Επί ημερών του δε φεύγουν κατά χιλιάδες οι Έλληνες επιστήμονες στο εξωτερικό;

Πολλά μπορούμε ν’ απαριθμήσουμε, ωστόσο, αναφέρουμε τα στοιχειώδη σε μια προσπάθεια να πείσουμε τον πολίτη ότι μια ακόμη επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ θ’ αποβεί καταστροφική.

Ο τόπος έχει ανάγκη από αλλαγή, από μια νέα επανεκκίνηση, ώστε να πάει μπροστά, να έλθουν επενδύσεις, ν’ ανοίξουν δουλειές, να ξαναβρούμε  όλοι τους ρυθμούς μας και να μη ζούμε με το άγχος της αβεβαιότητας.

Και την λύση αυτή στα σημερινά δυσεπίλυτα προβλήματα, τη δίνει υπεύθυνα και σίγουρα η μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.




Total
0
Shares
Previous Article

Συνάντηση Ανδρέα Στεργίου με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα

Next Article

Έναρξη υποβολής αιτήσεων Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης για 5.500 ανέργους πτυχιούχους

Related Posts