Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η ταινία «Στα Δάση της Σιβηρίας» στην Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων

 

Περιπέτεια για την – αναγκαία; – επιστροφή στη φύση

siberia1Μετά την ecoλέσχη, μια νέα πρόταση υποβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων: την ταινία «Στα Δάση της Σιβηρίας», που θα προβληθεί κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018. Πρόκειται για νμια έξοχη γαλλική ταινία για την ανάγκη να κάνει κάποιος το ταξίδι, φεύγοντας από τον «πολιτισμό» μιας δυτικής χώρας, για να ενταχθεί σε ένα άλλο περιβάλλον, μακρινό, διαφορετικό, πρωτόγνωρο, στην ίδια τη φύση, βρίσκοντας τις απαντήσεις που επιθυμεί.

Τίτλος: Στα Δάση της Σιβηρίας (Dans les Forêts de Sibérie)
Σκηνοθεσία: Σαφί Ναμπού
Σενάριο: Σαφί Νεμπού, Νταβίντ Ελχόφεν
Πρωταγωνιστούν: Ραφαέλ Περσονάζ, Γιεβγκένι Σιντίκιν
Διάρκεια: 105 λεπτά
Χώρα: Γαλλία
Ετος: 2016 Στα Δάση της Σιβηρίας

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Τέντι έχει κουραστεί από τη βοή του σύγχρονου κόσμου. Για να εκπληρώσει την ανάγκη του για ελευθερία, αποφασίζει να απαρνηθεί τις πολυτέλειες μίας εύρωστης ζωής στο Παρίσι. Εγκαταλείπει την υψηλή θέση υπευθύνου νέων μέσων επικοινωνίας σε μεγάλη εταιρία, κλείνει μια για πάντα το κινητό του και ταξιδεύει ως τον παγετό της Σιβηρίας, επιλέγοντας τη ζωή σε μία καλύβα, με τα απολύτως απαραίτητα. Σιγά σιγά αντιλαμβάνεται ότι η ζωή σε ένα τέτοιο μέρος δεν έχει μόνο την ηρεμία που είχε φανταστεί. Ο κίνδυνος καραδοκεί ακόμη και στο πιο φωτεινό τοπίο. Το βράδυ που χάνεται στη χιονοθύελλα θα μπορούσε να είχε αποβεί μοιραίο αν δεν ήταν εκεί ο Αλεξέι, ένας Ρώσος καταζητούμενος που ζει κρυμμένος στα δάση της Σιβηρίας για χρόνια. Ανάμεσα σε δύο τελείως διαφορετικούς άνδρες αναπτύσσεται μία φιλία που είναι συγχρόνως τόσο αναπάντεχη όσο και απαραίτητη και για τους δύο.

ΚΡΙΤΙΚΗ

siberiaΑν κάνει κάτι την ταινία του Σαφί Νεμπού να ξεχωρίζει από μια «εκπαιδευτική» οικολογική περιπέτεια για μια ζωή χωρίς wi-fi (τρόμος), αυτό είναι σίγουρα ο τόνος που σε μια απόσταση από τη μελαγχολία στην εσωτερική ανάταση δεν προδίδει ποτέ την ελαφρότητα με την οποία μιλάει για τα πιο σοβαρά πράγματα.

Σαν ένας οδηγός επιβίωσης για οποιονδήποτε αποφάσισε ποτέ να μάθει να ζει από την αρχή, το «Στα Δάση της Σιβηρίας» μεταφέρει με γενναιοδωρία το μήνυμα και την αίσθηση της ελευθερίας που νιώθει ο ήρωάς του, χτίζει μια παράδοξη ιστορία ενηλικίωσης με φόντο ένα τοπίο που είναι ύβρη να αποκαλέσουμε απλά «κινηματογραφικό» και προερχόμενο από τη Γαλλία των τρομοκρατικών επιθέσεων και της ανόδου της ακροδεξιάς προτείνει έστω και ασυνείδητα μια διέξοδο – επιστροφή στα βασικά.

Πηγή: Athinoarama.gr, flix.gr

siberia2 1ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου.

Ωρα έναρξης: 21.45

Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.

Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο youtube στη διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=Xg7pczmuImA

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ




Total
0
Shares
Previous Article

Συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδοχείων ν. Τρικάλων με τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητο

Next Article

Διημερίδα στην Καρδίτσα για την ενεργειακή αξιοποίηση της βιομάζας