Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η ταινία «Σινεμά, ασπιρίνες & όρνεα» στην Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων

Η ταινία «Σινεμά, ασπιρίνες & όρνεα» στην Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων

 

Road movie από τη Βραζιλία για τα ταξίδια της ζωής μας

Με ένα road movie που από το 2003 μέχρι τώρα έχει δείξει τρόπους κινηματογράφησης στη Λατινική Αμερική, η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων συνεχίζει τις φετινές προβολές της. Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 η ταινία «Σινεμά, ασπιρίνες & όρνεα» παρουσιάζει ετερόκλητα στοιχεία που, μέσω ενός συναρπαστικού ταξιδιού, ανοίγει νέους ορίζοντες στις ζωές των ηρώων. 

ΥΠΟΘΕΣΗ
“1942”. Δυο άνδρες συναντιούνται κάπου στο κέντρο της ενδοχώρας, στη βορειοανατολική Βραζιλία. Ο Γιόχαν, ένας Γερμανός που την κοπάνησε από τον πόλεμο, και ο Ρανούλφο, ένας Βραζιλιάνος που προσπαθεί να ξεφύγει από τη μιζέρια και την ξηρασία που πλήττει την περιοχή. Οδηγώντας από χωριό σε χωριό, προβάλλουν μια ταινία στους αγρότες της περιοχής, ανθρώπους που δεν έχουν ξαναδεί σινεμά στη ζωή τους, με σκοπό να διαφημίσουν τα θαυμαστά αποτελέσματα ενός φαρμάκου που κάνει θαύματα: της ασπιρίνης. Ταυτόχρονα, όμως, αναζητούν νέους ορίζοντες για τις ζωές τους.
ΚΡΙΤΙΚΗ

Το «Σινεμά, ασπιρίνες και όρνεα» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Marcelo Gomes. Ο σκηνοθέτης αναφέρει ότι η ιδέα για την ταινία ήρθε από μια συζήτηση με τον παππού του, Ρανούλφο Γκόμες. Ο Ρανούλφο Γκόμες, που γεννήθηκε στην Paraiba, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας στην περιοχή τη δεκαετία του ʼ40, αποφάσισε να μεταναστεύσει στη νοτιο-ανατολική πλευρά της Βραζιλίας, με την ελπίδα να βρει εκεί μια καλύτερη ζωή.
«Γυρίζοντας αυτήν την ταινία, μια από τις βασικές επιδιώξεις μου ήταν να συνδέσω τις εμπειρίες διαφορετικών μεταξύ τους ανθρώπων, οι οποίοι αναζητούν περιπέτεια και ποντάρουν σε ρίσκα, κάτι μάλλον απαραίτητο για να συνεχίσουν να ζουν. Κινητήρια δύναμη σε αυτό το φιλμ είναι η επιθυμία για ζωή. Μια επιθυμία που σπινθηρίζει στα μάτια των ηρώων, παρά τις δυσκολίες και τις αντίξοες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν. Αρνούμενοι τον πόλεμο και την ξηρασία, τα δύο δεινά της εποχής, οι δυο τυχοδιώκτες προσπαθούν να βρουν τον πιο σύντομο δρόμο που θα τους οδηγήσει στην πραγματοποίηση των ονείρων τους…», αναφέρει ο σκηνοθέτης.

Πηγή: athniorama.gr, provoles.gr 

Info

  • Τίτλος: Σινεμά, ασπιρίνες και όρνεα (Cinemas, Aspirinas e Urubus)
  • Σκηνοθεσία:  Μαρσέλο Γκόμες
  • Σενάριο: Μαρσέλο Γκόμες, Πάουλο Κάλντα, Καρίμ Ενούζ
  • Πρωταγωνιστούν: Joao Miguel, Peter Ketnath, Madalena Accioly
  •  Χώρα: Βραζιλία
  • Γλώσσα: Πορτογαλικά, Γερμανικά
  • Ετος: 2005
  • Διάρκεια: 99΄

ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου.
Ωρα έναρξης 21.45
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δείτε το τρέιλερ




Total
0
Shares
Previous Article
mouseio

Ελεύθερη είσοδος σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους την Κυριακή 02-02-2020

Next Article
Paliopanagia meteora

Η άλλη πλευρά των Μετεώρων: Ψήλωμα - Παλαιοπαναγιά