Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η συνεργασία και η σύνθεση των προτάσεων είναι μονόδρομος για τη διοίκηση του Δήμου μας

Γράφει ο Ηλίας Κωνσταντίνου Μπάλλας.


Στοχεύοντας  στην συλλογική προσπάθεια και σαν ενεργό μέλος της κοινωνίας μας που γνωρίζω τα προβλήματα της περιοχής μας και έχω άποψη για τον τόπο μου και τα προβλήματα, καταθέτω δημόσια τις σκέψεις μου οι οποίες προσδοκώ να γίνουν αντικείμενο συζήτησης και επεξεργασίας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο με όλους τους  φορείς του διευρυμένου Δήμου Μουζακίου, διότι μόνο έτσι  όλοι μαζί με συνεργασία και διάθεση για προσφορά θα βρούμε λύσεις για τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας.

Η λέξη συνεργασία και η σύνθεση προτάσεων είναι τα κλειδιά και μονόδρομος θα έλεγα με τον νέο νόμο για να διοικηθεί ο Δήμος μας την επόμενη ημέρα των εκλογών, και εδώ υπάρχει η μεγάλη πρόκληση το μεγάλο στοίχημα, να επιτύχει το νέο σύστημα της συνεργασίας και της σύνθεσης, αν δεν τα καταφέρουμε μας αξίζουν τα χειρότερα.

Η συνεργασία και η σύνθεση είναι σίγουρο ότι δεν θα έλθει από ανθρώπους, με εμμονές, κολλημένους και εξαρτώμενους από κόμματα και από ψευτοοικολογικές οργανώσεις, ανθρώπους που δεν ακούνε  και αυτόκλητους υπερασπιστές και σωτήρες του περιβάλλοντος και του Δήμου μας και από ανθρώπους που προσβλέπουν σε προσωπικά συμφέροντα.

1 – Να αντιμετωπίσει  η ΔΗΚΕΔΗΜ οργανωμένα την  αλληλεγγύη μέσα από την συνεργασία του Ιερέα και του Προέδρου του κάθε τοπικού  Διαμερίσματος, των πολιτιστικών Συλλόγων, του Συλλόγου των πολυτέκνων, των Δασκάλων και άλλων φορέων με στόχο την στήριξη των ευπαθών συμπολιτών μας σε όλα τα επίπεδα (τρόφιμα-ρούχα-ιατρική και ψυχολογική στήριξη – εκπαιδευτική στήριξη  μαθητών, φροντίδα  ηλικιωμένων κλπ).

2.- Να σταθεί ο Δήμος μας δίπλα στα καθημερινά προβλήματα που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν σε δύσκολες συνθήκες και με ηρωισμό θα έλεγα, οι Πρόεδροι και τα τοπικά Συμβούλια, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες και με ανύπαρκτη ΣΑΤΑ και των 27 τοπικών Κοινοτήτων του διευρυμένου Δήμου Μουζακίου.

Βασικός και ελάχιστος στόχος για κάθε Τοπική Κοινότητα είναι η υλοποίηση των ετήσιων τεχνικών προγραμμάτων που κατατίθενται και εγκρίνονται από το Δ.Σ κάθε Νοέμβριο και για να γίνει αυτό θα πρέπει αρχές κάθε χρόνου να εκπονηθούν οι σχετικές μελέτες από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας.

3)- Να προσπαθήσει ο Δήμος μας να δώσει ελπίδα στην ανάπτυξη, δημιουργώντας ειδικό τμήμα ανάπτυξης, το οποίο οργανωμένα θα βοηθήσει, θα συμβουλεύσει, θα ενημερώνει και θα σταθεί συμπαραστάτης και καθοδηγητής σε κάθε νέα επαγγελματική δραστηριότητα  στην γεωργία, κτηνοτροφία, εμπόριο, νέες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας, τουρισμό και στην προώθηση και στήριξη των δρομολογημένων μεγάλων ενεργειακών έργων, το αιολικό πάρκο της Δρακότρυπας και τα υδροηλεκτρική στην Οξυα, Δρακότρυπα και Ανθοχώρι με διαφάνεια, αυστηρή τήρηση των περιβαντολλογικών μελετών και αυστηρό έλεγχο για την προστασία του περιβάλλοντος, έργα πάρα πολύ σημαντικά και αναπτυξιακά για την Πατρίδα μας το Δήμο μας τα Χωριά μας για όλους μας!!!!!!

Η πρόσληψη ενός ειδικού συμβούλου με γνώσεις και ανάλογη εμπειρία που θα στηρίζει αυτό το τμήμα  ανάπτυξης είναι απαραίτητη.

4) Ο δρόμος Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα είναι ένα έργο που θα βοηθήσει τεράστια την τουριστική ανάπτυξη της περιοχή μας, βλέπουμε  σήμερα το έργο αυτό να δρομολογείτε και επειδή έχουμε καεί κατά το παρελθόν θα πρέπει να μην εφησυχάσουμε για να εξασφαλίσουμε την υλοποίηση του το συντομότερο δυνατό.

Ο δρόμος αυτός ενώνει τρεις υψηλού επιπέδου τουριστικούς προορισμούς τα Μετέωρα, το Περτούλι και η Λίμνη Πλαστήρα και θα πυροδοτήσει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

5) Η ανακαίνιση της Λαϊκής αγοράς Μουζακίου είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό έργο για το Μουζάκι και ολόκληρης της περιοχής μας, η μελέτη είναι δρομολογημένη να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Μαρτίου και απομένει να βρεθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Εκεί εκτός του ότι θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο εμπορικό κέντρο με καταστήματα εστίασης παράλληλα θα στεγαστούν και πολλοί πολιτιστικοί Σύλλογοι και θα δημιουργηθούν πάνω από την αγορά αίθουσες πολλαπλών πολιτιστικών χρήσεων που στερείτε σήμερα ο Δήμος μας.

6) Να γίνουν οι σχετικές μελέτες για την στήριξη και ανάπλαση της παλαιάς γέφυρας στο Μουζάκι και του περιβάλλοντος χώρου του ποταμιού με την δημιουργία ενός θεματικού πάρκου δίπλα στο ποτάμι με υπαίθριο θέατρο 500 θέσεων, προκειμένου να ενταχθεί και αυτό το έργο στο νέο ΕΣΠΑ ένα όραμα του αείμνηστου Δημάρχου Αντώνη Βασιλείου

7 ) Ο δεύτερος ειδικός σύμβουλος που θα προσλάβει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας να είναι Δικηγόρος διότι οι απαιτήσεις και οι προκλήσεις για νομική προστασία σε έναν σύγχρονο Δήμο σήμερα είναι τεράστιες και η νομική καθοδήγηση περισσότερο από αναγκαία και ο τρίτος ειδικός σύμβουλος να είναι  μηχανικός για να στηρίξει την τεχνική υπηρεσία .

8 ) Να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμός και Αθλητισμός του Δήμου Μουζακίου και να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του (έχω δώσει τεράστιο αγώνα σαν μέλος του ΝΠΔΔ), προς όφελος των δύο παιδικών σταθμών και όλων των Αθλητικών κέντρων, με υποχρεωτική αναλογική συμμετοχή στο εννεαμελές Δ.Σ του ΝΠΔΔ εκπροσώπων των πολιτιστικών Συλλόγων Αγναντερού –Μουζακίου –Ιθώμης, και για να καταστεί το Ν.Π.Δ.Δ ο βασικός συντονιστής και καθοδηγητής των πολιτιστικών δρώμενων όλων των Δημοτικών  Διαμερισμάτων με δικαιοσύνη  και κριτήρια, μέσα από την συνεργασία των πολιτιστικών Συλλόγων για την συντήρηση, διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και με στόχο την πραγματική πολιτιστική ένωση των πρώην Δήμων Μουζακίου, Παμίσου και Ιθώμης, να στηριχθεί με κριτήρια από μια πολιτιστική εκδήλωση σε καθέναν απο τα 27 Τοπικά Διαμερίσματα και να στηριχθούν εκδηλώσεις που έχουν γίνει θεσμός.

Να στηριχθούν επίσης, χορευτικά, ημερίδες, εκθέσεις, λαογραφικά μουσεία, βιβλία, cd και άλλες καλλιτεχνικές  δράσεις, εκθέσεις και οτιδήποτε προάγουν την ιστορία την παράδοση και τον πολιτισμό μας.

Πέραν των παραπάνω τέσσερις βασικές μεγάλες και σημαντικές εκδηλώσεις θα γίνονται με συνεργασία του Δήμου μας και των Πολιτιστικών Συλλόγων, στο Μαυρομάτι τιμώντας τον Αρχιστράτηγο Γεώργιο Καραϊσκάκη και στις τρεις έδρες των πρώην Δήμων, στο Αγναντερό της απόκριες, στο Φανάρι στο κάστρο το καλοκαίρι και στην έδρα του Δήμου μας το Μουζάκι το καλοκαίρι.

9 ) Να στηριχθούν τα αθλητικά δρώμενα της περιοχής μας, οι ακαδημίες όλων των αθλημάτων οι ερασιτεχνικές ομάδες ποδοσφαίρου μπάσκετ και βόλεϊ που συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα και ο κλασικός αθλητισμός, να στηριχθούν οι υποδομές, που υπάρχουν σήμερα το κλειστό Γυμναστήριο το αθλητικό κέντρο Μουζακίου και τα γήπεδα ποδοσφαίρου σε ολόκληρο τον Δήμο, οικονομικά και οργανωτικά, με την κατάλληλη στελέχωση έτσι ώστε να έχουμε την καλύτερη λειτουργία για τους αθλητές αλλά και για τους συμπολίτες μας που θέλουν να αθληθούν και τέλος όπως είπε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ο επόμενος στόχος μας να είναι η κατασκευή ενός σύγχρονου γηπέδου τένις το οποίο θα εγκαινιάσει ο συντοπίτης μας Καρδιτσιώτης Τσιτσιπάς.

Η πρώτη απόφαση του νέου Δ.Σ του ΝΠΔΔ θα αφορά την ανάρτηση της πινακίδας με το όνομα του κλειστού Γυμναστηρίου Μουζακίου Δημοσθένης Ταμπάκος Χρυσός Ολυμπιονίκης απόφαση που πήρε ο Δήμος μας επι Δημαρχίας κ. Θεοδόση Καφέ.

10) Για την συντήρηση και ανακαίνιση των πολιτιστικών και εκκλησιαστικών μας μνημείων, πρέπει επιτέλους να αφήσουμε τα λόγια και να μπούμε στην πράξη, να συντηρηθούν να ανακαινιστούν και να αναδειχθούν, Κάστρα, Μοναστήρια, Εκκλησίες, γεφύρια, αρχαιολογικοί χώροι ,το σπίτι του Καραϊσκάκη παντού με στόχο την μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων ως προς την προσέλκυση επισκεπτών.

Και να υπάρχει διασύνδεση όλων των μνημείων να καθοδηγήσουμε δηλαδή τους επισκέπτες που έρχονται σήμερα για να επισκεφθούν το σπίτι του Καραϊσκάκη στο Μαυρομάτι, παράλληλα να επισκέπτονται, το κάστρο και το αρχαιολογικό μουσείο στο Φανάρι, τα Μοναστήρια σημαντικά Βυζαντινά μνημεία της Αγιας Τριάδας Δρακότρυπας και Οξυα, το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, τον αρχαιολογικό χώρο των Γόμφων στην Επισκοπή, το ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Γελάνθη 1813 που έχει χαρακτηριστικό οκταγωνικό τρούλο, στην Πορτή την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου 1592 και το πέτρινο γεφύρι της Παλαικάμαρας, της εκκλησίες στην Μαγουλίτσα Αγιος Αθανάσιος και Παναγία Μπρίπης 1883 και 1813, το Αρχοντικό του Χρ. Ζωγράφου στη Λαζαρίνα και το πρώτο εργοστάσιο ζάχαρης και άλλα ιστορικά, θρησκευτικά και αρχαιολογικά μνημεία στα υπόλοιπα Τοπικά Διαμερίσματα του πρώην Δήμου Παμίσου και Ιθώμης που επίσης υπάρχουν σημαντικά εκκλησιαστικά και αρχαιολογικά  μνημεία και όλα αυτά να καταγραφούν από τον Δήμο μας  σε έναν τουριστικό οδηγό που θα διατεθεί σε ξενοδοχεία και τουριστικούς προορισμούς.

Το πρώτο εργοστάσιο ζαχάρεως στα Βαλκάνια πρέπει άμεσα να διευκρινιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να μπει σε κάποιο πρόγραμμα ανακαίνισης και ανάδειξης.

Πρέπει επίσης να γίνει μια τεράστια προσπάθεια από τον Δήμο Μουζακίου, την Κοινότητα Μουζακίου τον Εμπορικό Σύλλογο το Σύλλογο Γυναικών και όλους τους φορείς του Μουζακίου με την συνεργασία του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου οι Γόμφοι προκειμένου να βρεθεί ένας κατάλληλος διαμορφωμένος χώρος για να στεγαστεί το Λαογραφικό Μουσείο Μουζακίου και να αποτελέσει το Μουσείο αυτό στην εδρα του Δήμου μας βασικός προορισμό για κάθε επισκέπτη της περιοχής μας.

11) Η καθαριότητα που είναι ο πολιτισμός ενός τόπου, να αποτελέσει προτεραιότητα για το Μουζάκι το Αγναντερο, το Φανάρι αλλά και για όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα, η συμφωνία με την εταιρία καθαρισμού να επανεξεταστεί  σε νέα βάση και με αμοιβαίο σεβασμό και συνεχή έλεγχο να υλοποιείτε έτσι ώστε να έχουμε  καθαρή πόλη και καθαρά χωριά.

Η προστασία του ποταμού Παμίσου από την ρύπανση με κάθε είδος επικίνδυνα απόβλητα και όχι μόνο, είναι ένα θέμα που έχει αναφερθεί πολλές φορές ο κ Ευριπίδης Τσιρογιάννης και που πρέπει να απασχολήσει μια ευρεία σύσκεψη του Δημάρχου των Δημοτικών Συμβούλων των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων και  των αρμοδίων της υγειονομικής υπηρεσίας της περιφέρειας και του Αστυνομικού τμήματος Μουζακίου.

12) Πρέπει να τρέξουμε τις διαδικασίες έχουμε καθυστερήσει πολύ, για να έχουμε το συντομότερο  δυνατόν παιδικές χαρές για τα μικρά παιδιά του Δήμου μας, στο Μουζάκι στην περιοχή Αγιος Θεόδωρος και στον συνοικισμό Γ Καραϊσκάκης παντού, στο Αγναντερό, στο Φανάρι,το Μαυρομάτι σε όλα τα τοπικά Διαμερίσματα  ο Δήμος μας  οφείλει να εξασφαλίσει στα μικρά παιδιά το δικό τους χώρο.

13) Να σταθεί αρωγός ο Δήμος μας στην εκπαιδευτική κοινότητα, φροντίζοντας τις σχολικές εγκαταστάσεις και εξασφαλίζοντας τον κατάλληλο σύγχρονο εξοπλισμό για την εξέλιξη των παιδιών και στηρίζοντας κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα και κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία που θέλει να βοηθήσει στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού των εξοπλισμών όπως έγινε πρόσφατα με τις δωρεές του κ Αθανασίου Καρύδα.

14) Την ολοκλήρωση του πολύ μεγάλου και σημαντικού έργου της αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού στο Μουζάκι και Μαυρομάτι που δρομολόγησε ο Δήμος Μουζακίου και είναι σε εξέλιξη, και το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους  με συμμετοχή των συντοπιτών μας μόνο για τα τέλη σύνδεσης

Προσοχή γιατί αυτό το έργο κινδυνεύει να έχει την τύχη της εκτροπής του Αχελώου και του βιολογικού καθαρισμού της Δρακότρυπας που με την εγκατάλειψη τα δύο αυτά έργα καταστράφηκαν και πολλά εκατομμύρια χρήματα χάθηκαν.

15) H είσοδος στο Μουζάκι από τον ‘Αγιο Θεόδωρο και τον Καλύβα θα πρέπει να διαμορφωθούν με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε οι επισκέπτες να οδηγούνται να περάσουν μέσα από την πόλη και οι θέσεις παρκινγκ στον κεντρικό δρόμο να είναι ελεγχόμενες προσωρινές για να εξυπηρετούνται μαγαζιά και πελάτες.

Το Μουζάκι μπήκε σε μια φθίνουσα πορεία και πρέπει αυτή την φθίνουσα πορεία να την ανατρέψουμε με κάθε τρόπο

16) Να εκμεταλλευτούμε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα για ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικών κτιρίων και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων

17) Στόχος και επιδίωξη επίσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι στην πολύπλευρη αυτή κρίση η προσέλκυση και η στήριξη της εθελοντικής προσφοράς με την δημιουργία γραφείου εθελοντισμού του Δήμου για τον συντονισμό όλων των εθελοντικών δράσεων.

Hlias MpallasΗλίας Κωνσταντίνου Μπάλλας




Total
0
Shares
Previous Article
Επίσκεψη Κώστα Αρβανίτη στο ν. Καρδίτσας

Επίσκεψη Κώστα Αρβανίτη στο ν. Καρδίτσας

Next Article
Καρδίτσα: Ενημερωτική- εκπαιδευτική εκδήλωση για μαθητές-φοιτητές που ψηφίζουν

Καρδίτσα: Ενημερωτική- εκπαιδευτική εκδήλωση για μαθητές-φοιτητές που ψηφίζουν

Related Posts