Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Πύλη τίμησε την μνήμη του Αγιόυ Βησσαρίωνος

Με κάθε Λαμπρότητα αλλά και Θρησκευτική Κατάνυξη τελέστηκε την Πέμπτη 15  Σεπτεμβρίου το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών κ.κ Χρυσοστόμου.

Τον κ. Χρυσόστομο υποδέχτηκαν έξωθεν του Δημαρχείου της Πόλεως, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Πύλης π. Δημήτριος Κατσαρός, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας, καθώς και δεκάδες ιερείς της Μητροπόλεως, όπως επίσης  και  εκατοντάδες πιστοί.

Εν συνεχεία, κλήρος άρχοντες και λαός, υποδέχτηκαν  την Τίμια Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνος η οποία φυλάσσετε  στην Ιερά Μονή του Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου. Την Κάρα εκόμισε ο Αρχιμανδρίτης της Μονής π. Βησσαρίωνας, όπου την παρέδωσε στον Σεβ. Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομο.

Ακολούθως, σχηματίστηκε πομπή, όπου κατευθύνθηκε υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Μουζακίου, στον Πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος, ενώ καθ’  όλη την διάρκεια της Λιτανείας ο κ. Χρυσόστομος ευλογούσε το χριστεπώνυμο πλήθος με την Τιμία Κάρα του Αγίου.

Στο κήρυγμα του ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, μεταξύ άλλων ανέφερε “ σήμερα προσήλθαμε όλοι μας στον περικαλλή τούτο Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος, για να γονατίσουμε ενώπιων της Αγίας Τραπέζης και να τον παρακαλέσουμε εν ύμνοις και ωδαίς πνευματικαίς…”.

Τέλος, μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομος, τέλεσε Ιερά Αγρυπνία στον ίδιο Πανηγυρίζοντα  Ιερό Ναό, που διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

agios-visarion-1

agios-visarion-2

agios-visarion-3

agios-visarion-4

agios-visarion-5

agios-visarion-6

agios-visarion-7

agios-visarion-8

agios-visarion-9

agios-visarion-10

agios-visarion-11

agios-visarion-12

Βόπης Αναστάσιος




Total
0
Shares
Previous Article

Απεβίωσε η Χρυσούλα Χ. Παπουτσή σε ηλικία 84 ετών

Next Article

Τρίκαλα για τον πεζό και τον ποδηλάτη, για τη σύγχρονη βιώσιμη κινητικότητα.