Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η πληροφορική «ζωντανεύει» σε κλειστό σχολείο του Δήμου Τρικκαίων

Δωρεάν μαθήματα σε 26 παιδιά από τον Πλάτανο Νέα πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων για μαθητές απομακρυσμένου χωριού

 

Δωρεάν μαθήματα σε 26 παιδιά από τον Πλάτανο
Νέα πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων για μαθητές απομακρυσμένου χωριού

Τα συστατικά είναι απλά: θέληση, οργάνωση, συνεργασία και αποφασιστικότητα. Και αυτά εμφανίστηκαν στην περίπτωση του Πλατάνου, ενός ημιορεινού χωριού του Δήμου Τρικκαίων. Εκεί, το Δημοτικό Σχολείο έκλεισε το 2011 και οι λιγοστοί πια μαθητές όμως μεταβαίνουν στο γειτονικό σχολείο Ριζώματος. Το καλοκαίρι όμως, οι μαθητές χρειάζονται δραστηριότητες. Η πρόταση του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου προς τους προέδρους Μορφωτικού Συλλόγου και της Τοπικής Κοινότητας, ήταν απλή: Να υλοποιήσουμε δωρεάν μαθήματα πληροφορικής για παιδιά;

Οι δύο πρόεδροι, Βασίλης Καραούλας και Παναγιώτης Νημάς, σκέφτηκαν δύο απλά πράγματα: τη δωρεά κιτ ρομποτικής από τον Δήμο Τρικκαίων σε όλα τα σχολεία της περιοχής ευθύνης του και την προφανή αναγκαιότητα ψηφιακού αλφαβητισμού. Ετσι, μετείχαν στην υλοποίηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Σε συνεργασία με το πρόγραμμα Tech talent school, που ήδη είχε πραγματοποιηθεί με σεμινάρια πληροφορικής στα Τρίκαλα την άνοιξη του 2018, στήθηκε σε χρόνο ρεκόρ ένα θερινό σχολείο πληροφορικής: οι υπολογιστές του σχολείου ελέγχθηκαν και ενισχύθηκαν από την e-trikala AE, θρανία και λοιπός εξοπλισμός υπήρχαν, τα στελέχη του προγράμματος Tech talent school προσέφεραν τη δωρεάν διδασκαλία του και τα σεμινάρια ξεκίνησαν!

Κάθε μέρα, από τις 20 Αυγούστου μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου, οι 26 μαθητές και μαθήτριες που μετέχουν, διδάσκονται πλήθος διαφορετικών στοιχείων της πληροφορικής (όπως κατασκευή ιστοσελίδων, ασφάλεια στο διαδίκτυο κ.α.).

Τα οφέλη; Απαριθμούμε:

  • «Ξαναζωντάνεψε» το σχολείο ως κτήριο
  •  Απασχολούνται δημιουργικά 26 μαθητές
  • Παρέχονται γνώσεις πληροφορικής
  • Συνεργάζονται ο Δήμος Τρικκαίων, η e-trikala ΑΕ και η Tech talent school, με την τοπική κοινωνία του Πλατάνου
  • Παράγεται τεχνογνωσία για αξιοποίηση της συγκεκριμένης δράσης και σε άλλους τομείς.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, εξάλλου, το δήλωσε: Δεν θέλουμε μόνο να προσφέρουμε τα μαθήματα πληροφορικής. Αλλά θέλουμε να εναρμονιζόμαστε με την τοπική κοινωνία. Να μαθαίνουμε να «ακούμε» τις ανάγκες της και να δημιουργούμε σχέσεις συνεργασίας μεταξύ φορέων του Δήμου, των επιχειρήσεων, των πολιτών.

platanos




Total
0
Shares
Previous Article

Συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας

Next Article

Η «ΙΘΑΚΗ» και το στρατηγικό αδιέξοδο της αντιπολίτευσης