Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Παναγία Βασίλισσα στην εντατική μαιευτικής κλινικής (Αληθινή ιστορία)

Του Πρεσβυτέρου Νικολάου Δαλαγιώργου

Η γέννηση ενός παιδιού είναι η πιο όμορφη στιγμή στην γυναίκα, η οποία γεύεται την Μητρότητα της Μητέρας του Θεού κάτι που πέρασε μέσα στην Εκκλησία και στην αγιογραφία της Θεοτόκου ως βρεφοκρατούσα, ως φιλόστοργη Μητέρα, ως Γαλακτοτροφούσα τον Κύριο της Δόξης και Θεό, Ιησού Χριστό.

Στις 26 Μαίου 2016 βρέθηκα σε μια Κλινική (ΙΑΣΩ Θεσσαλίας) προκειμένου να διαβάσω την καθιερωμένη ευχή σε μία λεχώνα. Στο διπλανό κρεβάτι η Κα Αγγελική με παρακάλεσε κλαίγοντας να την διαβάσω και αυτήν την ευχή. Όταν η ευχή αναφερόταν στο βρέφος εκείνη ξέσπαζε σε κλάματα.

-Τι έπαθες κόρη μου;

-Πάτερ όλες οι μανούλες κρατάνε τα παιδιά τους στην αγκαλιά, η δική μου κόρη βρίσκεται στην εντατική και οι γιατροί είπαν ότι η κατάσταση της υγείας χειροτερεύει.

-Και γι’ αυτό στεναχωριέσαι κόρη μου; Δεν έχουμε Μανούλα στον ουρανό να προσευχηθούμε;

-Παρακαλάω την Παναγία να με βοηθήσει και πιστεύω στην Αγάπη της.

Έβγαλα και τις έδωσα μία εικόνα της Παναγίας Βασίλισσας.

-Αυτήν Κόρη μου είναι Βασίλισσά μας. Στις 12:00 που θα πας να δείς την κόρη σου θα την βάλεις στο προσκεφάλι της κι εμείς το απόγευμα που θα κάνουμε παράκληση στην Παναγία μας (γιατί ήταν Τετάρτη) θα προσευχηθούμε για την κόρη σου. Όμως αύριο που θα έρθω να σε δώ, θέλω να σε δώ χαρούμενη, διότι αυτό είναι πίστη.

Την επόμενη ημέρα που πήγα να την επισκεφθώ με περίμενε στην είσοδο του 2ου ορόφου της Μαιευτικής με ένα μεγάλο χαμόγελο.

-Πάτερ μου το παιδί μου πάει καλά, η Βασίλισσά μας έκανε το θαύμα της.

Και πραγματικά μέσα σε τρείς ημέρες το παιδί βγήκε από την εντατική και οι γονείς το πήραν στο σπίτι τους.

Η πιο όμορφη εικόνα ήταν ότι το θαύμα διαδώθηκε και όλα τα μωρά οδηγούνταν από τις μαίες στις Μητέρες τους με μια εικόνα της Παναγίας Βασίλισσας στο προσκέφαλό τους.

Την όγδοη ημέρα που η Εκκλησία χαρίζει το όνομα στο παιδί προκειμένου να μνημονεύεται, η Κα Αγγελική με πήρε τηλέφωνο λέγοντάς μου:

– Πάτερ σήμερα δώσαμε το όνομα στην μικρή, θα την βαπτίσουμε Μαρία, για να θυμίζει το θαύμα. Να την μνημονεύεται λοιπόν Μαρία.

Η Σύναξη της Παναγίας Βασίλισσας τιμάται στις 18-19 Οκτωβρίου.




Total
0
Shares
Previous Article

Νίκη για την ΑΕ Μουζακίου Αργιθέας με την Κυψέλη

Next Article

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων Συλλόγων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Related Posts