Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η παιδική σκηνή Δήμητρας Φουντούκη στην Πύλη

Με το έργο «Ποιος θα σώσει τον πλανήτη.»

Μια θαυμάσια θεατρική παιδική  παράσταση σε επίπεδο μιούζικαλ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πύλης, την Τετάρτη 30 Μαρτίου  στις 12 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Πύλης, όπου η Εταιρεία Θεάτρου «Θεσσαλονίκη» παρουσίασε το έργο «Ποιος θα σώσει τον πλανήτη..»

Ο Διευθυντής του Σχολείου Χρήστος Τεντολούρης  και ο Σύλλογος διδασκόντων με την πρόταση των συντελεστών της Θεατρικής Εταιρείας, ανταποκρίθηκαν θετικά και με την σύμφωνη γνώμη των γονιών να πραγματοποιηθεί η παράσταση με το συμβολικό ποσό ανά μαθητή 3ευρώ, με την συνεργασία του Δήμου Πύλης που χωρίς καμία αντίρρηση παραχώρησε την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Το έργο κινήθηκε στο πλαίσιο στην ευαισθησία όλων μας στην προστασία του περιβάλλοντος με την ενεργή συμμετοχή μας.

Η παράσταση άρχισε με την αφήγηση του αφανή Οικολόγου παραμυθά που ταξίδεψε τους μικρούς φίλους σε τρία διαφορετικά μέρη του πλανήτη μας.

Οι μικροί φίλοι γνώρισαν από κοντά σπάνια δέντρα, την χελώνα καρέτα-καρέτα, την φάλαινα και τέλος τις πολικές αρκούδες. Ήρθαν σε επαφή με τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας, τις πυρκαγιές και την λειψυδρία, τις κλιματικές αλλαγές, το λιώσιμο των πάγων  και το φαινόμενο του θερμοκηπίου, υα ζώα και τα φυτά που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, τα μεταλλαγμένα τρόφιμα.

Επίσης οι ηθοποιοί παρουσίασαν με καταπληκτικό τρόπο το παραπάνω έργο με εντυπωσιακό τρόπο το παιχνίδι της ανακύκλωσης, καταφέρνοντας την συνολική συμμετοχή των παιδιών που ενθουσιάστηκαν με όλα τα τεκταινόμενα της παράστασης, αναδεικνύοντας με το χειροκρότημα τους την επιτυχία που δίκαια απολαμβάνει τις θετικές κριτικές, στην τριετή παρουσία της Εταιρείας στα Δημοτικά Σχολεία στην Ελληνική Επικράτεια.

Ήταν σημαντικά τα οικολογικά μνήματα και αναφορές προς τους μαθητές και κατ’ επέκταση σε όλους μας, να μας ωθήσουν σε θετικέ πρακτικές σχετικά με το περιβάλλον.

Οι συντελεστές  του έργου ήταν Σκηνοθεσία Δήμητρα Φουντούκη, ηθοποιοί η Αθηνά Γιακεζόγλου και Δήμητρα Φουντούκη.

pyli-1

pyli-3

Η παιδική σκηνή Δήμητρας Φουντούκη στην Πύλη




Total
0
Shares
Previous Article

9η Εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες στην Καρδίτσα - Πέμπτη 21/4 στο Μουζάκι

Next Article

Στο Δίκτυο Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας ο Δήμος Τρικκαίων

Related Posts