Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η Ομάδα Σύγρονου χορού “Δρυάδες εν Πλω” και η ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ. παρουσιάζουν το έργο “Δίνη” στο Μουζάκι

Η  Ομάδα Σύγρονου χορού “Δρυάδες εν Πλω” και η ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ. ομάδα χορού μεικτή με χορευτές με κινητική αναπηρία παρουσιάζουν το έργο “Δίνη” το Σάββατο 26 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Μουζακίου στις 8.

Πρόκειται για μια  παράσταση που στόχο έχει  την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αποκλεισμού και την απενοχοποίηση της αναπηρίας μέσω της ενεργητικής συμμετοχής.

Το έργο με τη μορφή που θα παρουσιαστεί είναι αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής σύμπραξης των δύο ομάδων, όπως το εμπνεύστηκαν οι χορογράφοι Μαρία Καραπαναγιώτη και  Γιώργος Χρηστάκης.

Λίγα λόγια για τη Δίνη:
Τα πάντα σαλεύουν σ’ έναν αέναο ρυθμό… Το σώμα, το μέσα υλικό, ο νους και τα παράγωγά τους πάλλονται σε μια περιστροφική δίνη που δυναμώνει ακόμη πιο πολύ όταν συναντώνται αντίθετα ρεύματα. Δίνη στον αέρα σε ανυψώνει άναρχα κι επικίνδυνα και σε προσγειώνει άλλοτε ανώμαλα κι άλλοτε πιο ομαλά. Δίνη στο νερό, σε ρουφά σε καταπίνει σε φτάνει στον πάτο, κι ύστερα φεύγει κι αν σου έχει μείνει ανάσα θ’ ανέβεις πάλι στο έξω φως. Αγωνίες, συγκρούσεις, μάχες, απώλειες, έρωτες, χαρές στροβιλίζονται χωρίς σταματημό μέσα στα σπλάχνα της. Σκέψεις αέρινες, σκέψεις υγρές ακολουθούν την κυκλική τροχιά της και τον επίμονο δυνατό ρυθμό της. Το σύμπαν όλο στον κύκλο του χρόνου και του χώρου, μάχονται να φθάσουν το μηδέν και το άπειρο… Η δίνη που εξαφανίζει ακαριαία το παρόν και ρουφά μέσα της το παρελθόν και το μέλλον. Το σώμα, το πνεύμα,  πριν και μετά τη δίνη… φόβος ή δύναμη;

Τις χορογραφίες της παράστασης συνοδεύει πρωτότυπη μουσική σε ζωντανή εκτέλεση από το Χρυσόστομο Τρούκη, σε μία εξαιρετική καλλιτεχνική σύμπραξη. Στην παράσταση συμμετέχει με guest εμφάνιση και ο Σωτήρης Ρωμανίδης – Κυριακίδης, αυτιστικός μουσικός – χορευτής. Είναι μια μοναδική καλλιτεχνική συνεργασία που δίνει την ευκαιρία στην περιοχή μας να απλώσει το χέρι στον κόσμο της αναπηρίας, ώστε να δοθεί βήμα έκφρασης στους συνανθρώπους μας, μέσω της Τέχνης του Χορού.

Οι Δρυάδες εν Πλω και οι συντελεστές της παράστασης ευχαριστούν θερμά τους χορηγούς της παράστασης, το Kεραμαριώ , την εταιρία Σερίφης – Ξύλο, Έπιπλο, την σχολη χορού Μ. Καραπαναγιώτη, το MouzakiNews.gr καθώς και το Δήμο Μουζακίου για την παραχώρηση της αίθουσας και την κάλυψη των τεχνικών αναγκών της παράστασης.

Για την Καλλιτεχνική Ομάδα
Δρυάδες εν πλω

Η Πρόεδρος
Μαρία Καραπαναγιώτη




Total
0
Shares
Previous Article

Η προσευχή ως Θεραπεία του ανθρώπου

Next Article

Β. Τσιάκος: Είμαστε αντίθετοι στη πρόταση να μετατραπεί η σχολή Αστυφυλάκων σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων