Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας για την Πρωτομαγιά

 

Τιμούμε σήμερα την Πρωτομαγιά, ημέρα μνήμης στους μάρτυρες των αγώνων της εργατικής τάξης και χάραξης μιας πορείας νέων αγώνων με τα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμούμε όλες εκείνες τις μάχες οι οποίες έχουν δοθεί ιστορικά για κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, ισότητα και ισονομία.

Η εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης και τιμής, είναι και ιστορικό σημείο αναφοράς για συνέχιση των κοινωνικών αγώνων. Συνεχίζουμε τους αγώνες παλεύοντας για ένα κόσμο, χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση και διακρίσεις.

Μέσα στις αντίξοες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που δημιούργησαν οι νεοσυντηρητικές πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και την χώρα μας, με πνεύμα αλληλεγγύης και διαρκή προσπάθεια, βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αντισταθήκαμε, δίνοντας μια διαρκή μάχη στις διαπραγματεύσεις και στο κλείσιμο των αξιολογήσεων, με όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες για την ελληνική οικονομία και κρατήσαμε την κοινωνία όρθια. Οικοδομούμε μια χώρα ανεξάρτητη, κυρίαρχη, με δημοκρατία, ελευθερία, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, με προτεραιότητα στις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, του λαού. Επιδιώκουμε η προοπτική για ένα καλύτερο αύριο, να σηματοδοτείται με ουσιαστικές πράξεις και συλλογική δράση.

Παρά την ασφυκτική επιτροπεία και τους εκβιασμούς, αγωνιζόμαστε για την εφαρμογή της εργασιακής νομοθεσίας, την πάταξη της αδήλωτης εργασίας, το χτύπημα της εργοδοτικής τρομοκρατίας, για να τελειώσει πια το καθεστώς αυθαιρεσίας, έχοντας καταφέρει σημαντικά αποτελέσματα. Θέτουμε ως στρατηγικό στόχο τη δίκαιη ανάπτυξη, ώστε να μπουν οι βάσεις για την μείωση της ανεργίας και τη δημιουργία νέων αξιοπρεπώς αμειβόμενων και ποιοτικών θέσεων απασχόλησης. Πλέον η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 μας δίνει την δυνατότητα  να νομοθετήσουμε την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Οφείλουμε να δυναμώσουμε τους αγώνες μας, να εντείνουμε την οργάνωση στους χώρους δουλειάς. Οι αγώνες των εργαζομένων, τα πολύπλευρα κινήματα, οι διεκδικήσεις μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς είναι απαραίτητα στοιχεία για την εμβάθυνση της δημοκρατίας και την επαναθεμελίωση των εργασιακών κεκτημένων.

Η μάχη για ένα καλύτερο μέλλον του κόσμου της εργασίας είναι ο μόνος τρόπος απότισης τιμής σε όσους κι όσες πάλεψαν, αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν. Το χρωστάμε σε αυτούς και στα παιδιά μας.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας για την Εργατική Πρωτομαγιά, που θα γίνουν  την Τρίτη 1η Μαΐου και ώρα 10:π.μ. στην πλατεία Δικαστηρίων της πόλης μας.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΛΑΠΠΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ- ΣΙΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

ΒΡΑΝΤΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ




Total
0
Shares
Previous Article

Ανοιχτό την Πρωτομαγιά το ρολόι στο Κάστρο των Τρικάλων

Next Article

Ευαγόρας Παλληκαρίδης: Η Εκδήλωση στο Μουζάκι (φωτο-video)