Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Η νεολαία το μεγάλο θύμα της ανεργίας

ΝΕΟΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ

Η ανεργία των νέων είναι το σημαντίκοτερο πρόβλημα των ημερών μας. Στις μέρες μας ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουνε οι νέοι και όχι μόνο, είναι η ανεργία. Το κράτος προσπαθεi να την αντιμετωπίσει με διάφορα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα (voucher),”ωφελούμενοι”,”επιδόματα” κλπ, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Πολλές οικογένειες που έχουν ένα σωρό υποχρεώσεις πως θα ανταπεξέλθουν όταν έχουν μόνο έξοδα και δεν έχουν έσοδα, πως θα ταίσουν τα παιδιά τους, διάφορες επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, νέοι και νέες που ψάχνουν απεγνωσμένα για μια θέση εργασίας, οι φόροι έχουν γονατίσει και εξαθλιώσει το λαό.

Κατά καιρούς διόριζαν κόσμο χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια αλλά με τα κριτήρια των πολιτικών γραφείων και όχι μόνο!

Η ανεργία πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά και όχι κοροϊδεύοντας τον κόσμο.

Καθίσταται σαφές ότι το πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε θεσμικούς παράγοντες και στην νοοτροπία των Ελλήνων και επομένως η καταπολέμησή του απαιτεί την άμεση αλλαγή πολιτικών και κοινωνικών κατεστημένων σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, όπως η προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων που θα συνεισφέρουν στην ανάκαμψη της ελληνικής αγοράς.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Ο αγροτικός τομέας μπορεί να ηγηθεί της αναπτυξιακής διαδικασίας

Next Article

Στην Καρδίτσα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Related Posts